فریدون عباسی با اشاره به قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران، بیان کرد: اگر ما یک نگاهی به گذشته داشته باشیم، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به نحوی چیده شده است که همواره رای به بیانیه سه کشور اروپایی داده است. از سال ۸۲ اگر قطعنامههای شورای حکام علیه ایران را بررسی کنیم که تعداد آنها نیز کم نیست، همیشه این سه کشور اروپایی که امروز نیز این قطعنامه را علیه ایران تنظیم کردند به همراه آمریکا، این قطعنامهها را مینویسند و کشورهایی که در شورای حکام نیز حضور دارند، کشورهایی هستند که منافع آنان با این چند کشور غربی گره خورده است و در نهایت این قطعنامهها را به تصویب میرسانند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره در زمین غربیها بازی کرده است
به گزارش ایسنا، وی در ادامه اظهار کرد: اینکه ما فکر کنیم که اگر به بازرسان آژانس دسترسی بیشتری دهیم یا اینکه مدیرکل آژانس را به ایران دعوت کرده و ایشان را به سایتهای مختلفی ببریم در نظر شورای حکام تاثیری دارد، اینگونه نیست. مثال این موضوع نیز به دورانی باز میگردد که ایران رسما اعلام کرد که در فردو غنیسازی انجام میدهد. در دورانی که بنده مسئولیت داشتم، اینها اعلام کردند که قصد داشته تا صحبت کنند و با مذاکره کار را با ایران پیش ببرند. ما به آنها اعلام کردیم گزارشهایی که ارائه میکنید همه خلاف واقعیت است و گزارشهای شما ضد ایرانی است. آژانس اعلام کرد که اگر شما همکاری کنید ما نظرات خود را تصحیح میکنیم. ابتدا یک گزارش کتبی دادند که مخالف نظرات آنان در ایران بود. بعد اعلام کردند که مدیر کل آژانس در سخنرانی خود تصحیح خواهد کرد و ضد ایران صحبت نخواهد کرد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد:، اما دوباره مدیرکل در سخنرانی خود و در گزارش شفاهی که در آژانس میداد همانها را تکرار کرد. یک جناحی در داخل کشور میگفت مماشات کنیم، اما آژانس به قولی که شفاهی داده بود عمل نکرد. ما نیز در داخل کشور بر اساس خرد جمعی پیش رفتیم. در آن زمان نتیجه گرفته بودیم که اگر سخنرانی آقای آمانو باز گزارش کتبی آژانس را تایید کند ما همان اقدامات از پیش تعیین شده خود را انجام خواهیم داد. همین موضوع نیز رخ داد. ایران نیز بعد سخنرانی آقای آمانو اعلام کرد که ما فردو را راه اندازی خواهیم کرد و غنی سازی ۲۰ درصد را در آنجا انجام خواهیم داد. چرا آنان ناراحت بودند که ما در فردو غنی سازی کنیم و چرا ناراحتتر میشدند که ما غنی سازی ۲۰ درصد در فردو داشت باشیم؟ پاسخ این است که آن زمان در فردو امکان اینکه تهاجم نظامی داشته باشند، یا نفوذ کنند یا ویروس ارسال کنند نبود. خیلی از راه اندازی فردو ناراحت میشدند.
ساخت راکتور هستهای جدید برای کار تحقیقاتی حق ملت ایران است
وی در ادامه تاکید کرد: ما در آن زمان اعلام کردیم که دو تاسه راکتور دیگر مشابه راکتور تهران میخواهیم بسازیم؛ چراکه راکتور تهران تقریبا عمرش تمام شده و بر اساس استانداردها یا باید به موزه تبدل شود یا شرایطی باشد که دیگر اورانیوم وارد آن نشود. استانهای آذربایجان شرقی، خراسان و فارس برای این راکتورها پیش بینیشد و اعلام کردیم که ما دو تا سه راکتور نوع استخری آب سبک را برای تحقیقات و تولید رادیو دارو خواهیم ساخت. این حق کشور ما است که برای کار تحقیقاتی و یا تست مواد راکتور تحقیقاتی داشته باشد.
وی افزد: ما در طول سالها و حداقل در طول ۲۰ سال گذشته خیلی با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاریهای خارج از تعهد انجام دادیم. در برجام نیز دولتی که در آن موقع علاقه داشت که برجام را اجرایی کند به کشور فشار آورد. دولت آن زمان معتقد بود که هر توافقی بهتر از توافق نکردن است. نشریات این جناح فکری، همواره کشور را به لبه پرتگاه بردند. مردم نیز فکر میکردند مذاکره خوب است. برای ما انسجام داخلی مهم بود، لذا به دولت وقت اجازه داده شد تا مذاکره انجام دهد.
وی ادامه داد: این جناح خاص معتقد بود که مجلس و شورای عالی امنیت ملی لازم نیست درباره برجام نظر دهند. اما رهبری اعلام کردند که مجلس و شورای عالی امنیت ملی باید نظر دهد. مجلس ۹ شرط گذاشت و شورای عالی امنیت ملی نیز ۱۰ شرط گذاشت. در مجموع ۱۸ شرط گذاشته شد که اگر میخواهید برجام اجرایی شود این ۱۸ شرط باید رعایت شود. آیا این شروط رعایت شد؟
عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: این جناح فکری امروز دوباره از تحریمها استفاده کرده و مواردی را مطرح میکنند. غربیها تحریم را بر کشور اعمال میکنند و معیشت مردم را در تنگنا قرار میدهند. امروز این جناح فکری اعلام میکند که ما فیلترینگ را بر میداریم. برای چه کشور ما فیلترینگ دارد؟ چراکه دشمن از طریق فضای مجازی برای ما دردسر ایجاد میکند. ذهن کودکان ما را خراب میکند. امنیت کشور را به خطر میاندازد. اگر فیلتری وجود دارد، برای حفظ امنیت کشور و برای حفظ سلامت فکری کودکان و نوجوانان است. هر کشوری در دنیا این کار را انجام میدهد تا امنیت آن به خطر نیفتد.
وی در ادامه بیان کرد: نباید با شعار مذاکره توانمندیهای کشور کنار گذاشته شود. کشور ضعیف مجبور است هر معاهدهای را بپذیرد. اما کشوری که قوی است کسی نمیتواند به آن زور بگوید. در حوزه هستهای که شاهد هستیم قطعنامه علیه ما صادر کرده اند، ما باید باور کنیم تا راکتور آب سنگین اراک را راه اندازی نکنیم و تا پلوتونیم برای کار تحقیقاتی تولید نکنیم این روند ادامه دارد.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی افزود: تا زمانی که دانشمندان ما به مراکز هستهای اروپا رفته و برای آنان تحقیق کنند و جوانان و دانشمندان ما در اروپا و آمریکا ارضای علمی شوند، ما موفق نخواهیم شد از کشور دفاع کنیم.
وی تصریح کرد: اگر ما در حوزههای مختلف موفق شدیم و توانستیم موشک نقطه زن بسازیم به خاطر دقت در محاسبات و اندازهگیری است. علوم و فناوری به هم پیوسته هستند. این حتما تاثیر خود را در زندگی مردم خواهد گذاشت.
عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: رشد علمی و فنی کشور در اقتصاد ما تاثیر گذار است. ما نباید در این شرایط از پیشرفت کشور غافل شویم. نباید توجهای به قطعنامههای شورای حکام داشته باشیم. قبلا نیز آقای روحانی هفت قطعنامه گرفت و از حل پرونده عاجز بودند. پرونده ما بعد از هفت قطعنامه به شورای امنیت رفت. مردم باید محکم بایستند. قانون اقدام راهبردی که مورد تایید رهبر انقلاب نیز بود باید در زمینه هستهای مورد حمایت قرار بگیرد. حتی مجلس نیز باید قانون محکم تری در خصوص موارد فنی که بنده به آنان اشاره کردم وضع کند.