شناسهٔ خبر: 69921906 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

فرزین مطرح کرد: فرزین مطرح کرد:

تراکنش ماهانه ۳۵ همت رمز ارز در کشور/ در بانک مرکزی در حوزه نظارت دچار مشکل هستیم

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در بانک مرکزی در حوزه نظارت دچار مشکل هستیم باید یک نظارت هوشمند داشته باشیم و اکنون با نظارت هوشمند فاصله داریم.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور- محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با محوریت زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه گفت: نظام بانکی ایران در حال حاضر از مجموعه نقاط ضعف و قوت برخوردار است. نظام پرداخت از جمله نقاط قدرت ما محسوب می‌شود با وجود پوشش شبکه شتاب ۹۹ درصد و زمان پردازش کمتر از ۲ ثانیه یکی از پیشگامان در منطقه در این حوزه محسوب می‌شود. باتوجه به توسعه سریع فناوری باید ارزیابی سریعی از وضعیت جاری داشته باشیم توسعه و مقررات‌گذاری بانکداری نوین از وظایف بانک مرکزی‌های دنیاست ما هم در این زمینه گام برمی‌داریم.

او می‌گوید: در خصوص تعاملات بین‌المللی بانکی به سبب تحریم‌ها با بیشترین چالش مواجه شدیم، اما در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است ما سامانه‌ای تحت عنوان ACUMER طراحی کردیم که اکنون به جای سوئیفت در حال کار کردن است ما سوئیفت را کنار گذاشتیم و از ۱۰ مهرماه هم عملیاتی شده است.

او می‌گوید: بریکس فرصت خوبی است تا ما تعاملات منطقه‌ای خود را حفظ کنیم بریکس سهم بزرگی در تجارت جهانی دارد. خوشبختانه اکنون استراتژی بریکس تا سال ۲۰۲۵ به گونه‌ای است که بتوانیم از آن به شکل مطلوب بهره بریم از جمله این استراتژی اولین محور استفاده از ارز‌های محلی است. 

فرزین افزود: تقویت کشور‌های حوزه بریکس در نظام پرداخت مورد بعدی است، همچنین اتصال شبکه پرداخت ما به کشور روسیه بود که اخیرا فاز اول آن افتتاح شد البته، چون شروع کار است روند کند است که امیدواریم این روند سرعت مطلوبی گیرد فاز دوم هم امیدواریم از اواخر زمستان قابل استفاده شود و فاز سوم هم برای ابتدای سال آینده برنامه‌ریزی شده است. کاملا دلار از روابط ما با روسیه حذف شده است، مسئله دیگر توسعه ریال دیجیتال است.

بزودی ریال دیجیتال کار خود را شروع می کند

رئیس بانک مرکزی می‌گوید: امروز خیلی از کشور‌ها از ریال دیجیتال استفاده می‌کنند در حال حاضر ۲۳ کشور در ریال دیجیتال از مرحله تحقیق خارج شدند و وارد مرحله فاز آزمایشی هستند ما نیز در این مرحله هستیم. پرداخت را تسهیل می‌کند و قابلیت برنامه‌ریزی دارد و بزودی ریال دیجیتال کار خود را شروع می کند.

او می‌گوید: موضوع دیگر بحث رمزپول‌هاست امروز توسعه رمزپول‌ها در جهان سرعت خوبی دارند قاعده گذاری در این‌حوزه کار بسیار سختی است. قانون جدید بانک مرکزی به مقررات رمزپول‌ها اشاره کرده و این نظام در دستورکار قرار گرفته است.

فرزین می‌گوید: مسئله دیگر مسئله بانکداری باز است قاعدتا به دنبال این هستیم که بانک‌ها چارچوب مشخص برای همکاری با فین‌تک‌ها داشته باشند. مسئله دیگر تاب‌آور کردن شبکه پرداخت است که به دنبال تنوع بخشی برای روش‌های پرداخت هستیم تا پرداخت تسهیل پیدا کند. 

او می‌گوید: در بانک مرکزی در حوزه نظارت دچار مشکل هستیم بانک مرکزی باید یک مدل برای نظارت داشته باشد باید یک نظارت هوشمند داشته باشیم و اکنون با نظارت هوشمند فاصله داریم و برای آن برنامه‌ریزی کردیم. مسئله بعدی بحث حملات سایبری که مجبور هستیم پایداری خود در زمینه را هم افزایش دهیم. ما باید امنیت داده‌ها و اعتماد را حفظ کنیم. موضوع دیگر صدور گواهی امضای الکترونیک است که در ۳۰ آبان‌مجوز آن را گرفتیم که به بانکداری هوشمند و اقدامات غیرحضوری کمک خواهد کرد.

فرزین می‌گوید: بحث دیگر هوش‌مصنوعی است که در بانک مرکزی مرکز آن را ایجاد کردیم.

ماهانه ٣۵ همت رمز ارز در کشور تراکنش می‌شود

 رئیس کل بانک مرکزی ‌گفت ما اکنون ۲۱۸ کارگزار مبادله رمز ارز در کشور داریم و تراکنش ماهانه حدود ۳۵ همت و ۱۰ میلیون تراکنش ماهانه دارد شکل می‌گیرد، یعنی عدد بزرگی است و چون عدد بزرگ است می‌تواند در ثبات مالی ما تاثیرگذار باشد.