شناسهٔ خبر: 69921798 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نقش مهم بزرگان و سران عشایر در ترویج فرهنگ صلح و سازش

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: بزرگان و سران عشایر با استفاده از اعتبار و احترام ویژه‌ای که میان افراد طایفه خود دارند، در حل اختلافات، درگیری‌ها و ترویج فرهنگ صلح و سازش نقش اثرگذار و مهمی دارند.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در اولین دوره آموزشی هیات‌های صلح کلانتری‌ها و پاسگاه‌های مرکز استان با موضوع هم اندیشی و راهکارشناسی توسعه فرهنگ صلح و سازش، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، گفت: بسیج این نهاد مقدس نیرویی مردمی و برخاسته از بطن جامعه، نقش مهم و کلیدی در ارتقای همبستگی اجتماعی و تقویت فرهنگ صلح و سازش ایفا می‌کند.

وی افزود: پیامبر اسلام، به عنوان مصلحی بزرگ شناخته شده است که همواره برای گسترش صلح و سازش بین مردم تلاش می‌کرد. یکی از مهم‌ترین جنبه‌های رسالت ایشان ترویج اخلاق و رفتار‌های نیکو و تشویق به احترام متقابل و برادری بین انسان‌ها بود.

حجت الاسلام امانت بهبهانی ادامه داد: پیامبر اسلام (ص) بار‌ها بر اهمیت آشتی و حل اختلافات از طریق گفتگو و احترام متقابل تأکید کرده‌اند؛ و فرموده‌اند: افضل اعمال امتی، اصلاح ذات البین به این معنا که بهترین عمل در میان امت من، اصلاح روابط میان مردم است.  احادیث و آموزه‌های پیامبر اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام نشان از آن دارد که صلح و سازش نه تنها به عنوان ارزش‌های اخلاقی بلکه به عنوان اصولی استراتژیک برای زندگی فردی و اجتماعی در اسلام مدنظر می‌باشد.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اضافه کرد: در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه، نقش کلیدی بزرگان و سران عشایر برجسته شده است. آنان با بهره‌گیری از ارتباطات بین فردی قوی و نفوذ خانوادگی، همواره به عنوان نهاد‌هایی موثر در حل و فصل منازعات مردم فعالیت می‌کنند و با تقویت و حمایت بیشتر از نقش این بزرگان در ساختار اجتماعی، می‌توان به نتایج مثبت‌تری در راستای صلح و ثبات اجتماعی دست یافت، همچنین، تجربه‌های موفق و آموزنده بزرگان عشایر می‌تواند به عنوان الگویی مفید برای سایر بخش‌های جامعه نیز به کار گرفته شود.

وی می‌گوید: در جامعه‌ای که نیاز به آرامش و وحدت در آن حس می‌شود، بزرگان و سران عشایر به عنوان پیام‌رسانان کلیدی صلح و آرامش نقش بسزایی ایفا می‌کنند. این رهبران با بهره‌گیری از تجربیات تاریخی و فرهنگی خود، توانسته‌اند در کاهش تنش‌ها و حل اختلافات مردم تأثیرگذار باشند.

حجت الاسلام امانت بهبهانی با اشاره به آموزش نسل جوان در ترویج فرهنگ صلح و سازش، گفت: بزرگان عشایر با آموزش نسل‌های جوان درباره اهمیت صلح و سازش و انتقال تجربه‌های خود، مسیر پایداری را برای آینده جامعه ترسیم کنند.  استان خوزستان به عنوان مهد و مظهر صلح و سازش در ایران، بار دیگر نقش ارزشمند خود را در تقویت همبستگی اجتماعی و کاهش اختلافات برجسته کرده است. این استان که به واسطه تنوع فرهنگی، قومی و تاریخی خود شناخته شده است، همواره در ترویج فرهنگ صلح و سازش پیشگام بوده است.

این مقام قضایی افزود: از  سال ۱۴۰۱ تاکنون، بیش از ۵۰۰ پرونده محکوم به قصاص با تلاش‌های اعضای شورا‌های حل اختلاف، بزرگان، هیأت‌های صلح و صلحیاران این استان به صلح و سازش انجامیده و مختومه شده‌اند و این دستاورد برجسته، نشان‌دهنده تعهد و توانایی بالای شورا‌های حل اختلاف در مدیریت و حل پرونده‌های قضایی مهم و حساس است.

حجت الاسلام امانت بهبهانی، نیروی انتظامی را به عنوان یکی از نهاد‌های ترویج دهنده صلح و سازش در جامعه دانست و عنوان کرد: نیروی انتظامی علاوه بر حفظ امنیت و برخورد با مخلان آسایش عمومی، نقشی پررنگ در حل و فصل اختلافات مردمی و ترویج فرهنگ صلح و سازش دارد. تلاش‌های نیروی انتظامی در این زمینه، بخشی مهم از خدمات اجتماعی آنها به شمار می‌رود که به تثبیت امنیت پایدار و تحکیم روابط اجتماعی کمک شایانی می‌کند.

وی ادامه داد: کلانتری‌ها و پاسگاه‌های مرکز خوزستان موفق به دستاوردی چشمگیر در رسیدگی به پرونده‌های قضایی شده‌اند؛ که در یک تلاش گسترده و هماهنگ، بالغ بر ۳۰ هزار پرونده به صلح و سازش مختومه و از ورود این پرونده‌ها به دستگاه قضایی جلوگیری کرده اند و این موفقیت چشمگیر، گواهی بر تعهد نیرو‌های انتظامی در ترویج صلح و پایداری اجتماعی است.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با اشاره به هدف از برگزاری این دوره آموزشی، اضافه کرد: با هدف ارتقای مهارت‌های صلح‌جویی و میانجی‌گری در میان نیروهای انتظامی و اعضای هیات‌های صلح صورت گرفت و برگزاری این دوره آموزشی، نشان‌دهنده توجه ویژه به مقوله صلح و سازش در فعالیت‌های انتظامی و ضرورت آمادگی نیروها برای ارتقای امنیت و همبستگی اجتماعی است که این حرکت می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها در راستای ترویج امنیت پایدار و فرهنگ سازش باشد.

در این مراسم سرهنگ حکیم عبداللهی معاونت اجتماعی و فرهنگی فرماندهی انتظامی خوزستان ضمن تقدیر از معاونت توسعه حل اختلاف استان در تشکیل و راه اندازی هیأت های صلح در کلانتری ها و پاسگاه ها جهت گسترش فرهنگ صلح و سازش و همچنین پیشگیری از وقوع جرم، گفت: با اجرای این طرح، امید می‌رود که کاهش چشمگیری در تعداد نزاع‌ها و درگیری‌های محلی ایجاد شود و ارتباطات موثر بین جامعه و کلانتری‌ها تقویت گردد، که نهایتاً به ایجاد امنیت و آرامش بیشتر در استان منجر گردد.

وی افزود: باید با ارائه آموزش‌های لازم، مهارت‌های میانجی‌گری و حل اختلاف در میان نیروهای انتظامی تقویت شود.

در ادامه ابلاغ هیأت های صلح کلانتری ها و پاسگاه های مرکز خوزستان به آنان اعطاء شد.