افشای خبر شهادت عدنان البرش، یکی از برجستهترین پزشکان فلسطینی در غزه در زمان اسارت در یکی از زندانهای رژیم صهیونیستی موضوع مهمی را به کانون بحثها آورد؛ البرش تنها قربانی جنایت علیه پزشکان فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی نیست.
استراتژی نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه با ابزارهای مختلفی پیش میرود که یکی از آنها درمانکُشی است؛ کارزار نظاممند جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه بیمارستانها و بازداشت کارکنان بخشهای بهداشت و درمان غزه با این هدف اجرا میشوند که نسلکشی در غزه محقق شود.
عدنان البرش؛ پزشک نماد مقاومت
به گزارش الجزیره، زندگی عدنان البرش، پزشک ۴۹ ساله فلسطینی در تضاد آشکار با نحوه شهادتش پیش میرفت؛ وی رئیس بخش ارتوپدی بیمارستان الشفاء در شمال غزه بود که در دسامبر گذشته (آذر ۱۴۰۲) هنگامی که در بیمارستان العوده در شمال غزه مشغول به کار بود، ازسوی نظامیان صهیونیست بازداشت شد.
بهانه صهیونیستها برای بازداشت این پزشک فلسطینی و دیگر همکارانش، «دلایل امنیتی» اعلام شد.
براساس گزارش هاموکد، سازمان حقوق بشری مستقر در اراضی اشغالی، البرش چهار ماه پس از بازداشت ازسوی نگهبانان زندان عوفر به حیاط این زندان انداخته شد؛ برخی از اسرا که البرش را میشناختند، وی را به سلول خود بردند، اما این پزشک فلسطینی لحظاتی بعد درگذشت.
البرش با انتشار ویدیوهای مختلف پیش از بازداشت به دست صهیونیستها، واقعیت جنگ غزه را آشکار میکرد و این امر به یکی از بخشهای ثابت زندگیش تبدیل شده بود.
ویدیوهای البرش نشان میداد که چگونه همراه همکارانش در حیاط بیمارستان الشفاء گورهای دستهجمعی را حفر میکنند تا شهدا را به خاک بسپارند، زیرا رژیم صهیونیستی اجازه نمیداد که پیکر شهدا به گورستان منتقل شود؛ در ویدیوهای وی نشان داده میشد که چگونه در میانه نبود تجهیزات یا با در دست داشتن تجهیزات اندک، جراحیها روی مجروحان انجام میشوند؛ انتظار فرا رسیدن زمان بمباران ازسوی رژیم صهیونیستی ازسوی مردمی که در بیمارستان پناه گرفته بودند، جزیی از ویدیوهایی بود که البرش منتشر میکرد؛ ...
در میانه نوامبر ۲۰۲۳ (اواخر آبان سال گذشته) ارتش رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفاء حمله کرده و دستور تخلیه آن را صادر کرد؛ در ویدیوهایی که البرش ضبط کرده است، مشخص میشود که صهیونیستها به بیماران، کارکنان بیمارستان و حدود ۵۰ هزار آواره پناهگرفته در محوطه بیمارستان دستور تخلیه میدهند.
البرش پس از آن به بیمارستان اندونزیایی در شمال غزه رفت و در آنجا مشغول به کار شد و پس از آن به بیمارستان العوده رفت.
این پزشک فلسطینی هنگام کار در بیمارستان العوده بازداشت و به سیستم زندانی وارد شد که گروه حقوق بشری بتسلم واقع در اراضی اشغالی، از آن بهعنوان «جهنم» یاد کرده است.
شهادتهای جمعآوریشده ازسوی سازمان حقوق بشری هاموکد، مستقر در اراضی اشغالی، تاکید دارند که البرش به شدت کتک خورده و مورد ضربوشتم قرار گرفته بود.
چرا پزشکان غزه هدف قرار میگیرند؟
یک فعال حقوق بشری در این باره گفت: بیشتر پزشکان و پرستارانی که توسط اسرائیلیها دستگیر میشوند، گزارش دادند که اتهامی به آنها وارد نشد، بلکه هدف از بازداشت آنها کسب اطلاعات بوده است.
وی با بیان اینکه دهها پزشک و پرستار فلسطینی بدون اتهام و محاکمه ماهها است که در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرند، گفت: بیشتر آنها حتی دسترسی به وکیل نداشتهاند.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه گزارش داد که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر سال گذشته) تاکنون دستکم ۳۱۰ نفر از کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی و درمانی باریکه را بازداشت کرده است؛ بسیاری از آنها سوءاستفاده، رفتار ظالمانه، محرومیت از غذا و خشونتهای جنسی را گزارش دادهاند.
یکی از کارشناسان سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارش ماه آگوست (شهریور) خود درباره بازداشت خودسرانه و شکنجه کارکنان بهداشت و درمان، با اشاره به مستندها و مدارک مختلف، گفت: کارمندان مراقبتهای بهداشتی که با آنها صحبت کردیم بین هفت روز تا پنج ماه در بازداشت بودند؛ بسیاری از آنها حتی متهم نشدند و از آنها فقط سوالهای کلی پرسیده شده است.
وی در گزارش خود به رایج بودن خشونت فیزیکی و جنسی علیه اسیران فلسطینی اشاره کرده و گفت: آسیب دیدگیهای جسمی عمدتا به آسیبهای سر، شانهها و پاها مربوط است.
- بیشتر بخوانید:
- آلبانیز: سوءرفتار با اسیران فلسطینی در سدیتیمان بخشی از اقدام برای نسلکشی است
- پزشکان غزه؛ سد راه نسلکشی رژیم صهیونیستی
سوءرفتار با اسیران فلسطینی از چه زمانی تشدید شد؟
گزارشهای مربوط به شکنجه و بدرفتاری با اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی از دیرباز وجود داشتهاند؛ با وجود این، بررسیها نشاندهنده تشدید و وخامت اوضاع در سالهای اخیر است.
به گفته تحلیلگران، ۲ مرحله مشخص در وخامت شدید شرایط و افزایش خشونت علیه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی وجود دارد: نخست، پس از انتصاب ایتامار بنگویر بهعنوان وزیر امنیت در سال ۲۰۲۲؛ دو، موج تشدید شدهای از بدرفتاریها با اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی نیز درپی آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ ایجاد شد.
ارتش رژیم صهیونیستی درپی آغاز حمله به غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار زیادی از فلسطینیها را بازداشت کرده است؛ افزایش شمار اسرای فلسطینی سبب شد، این رژیم سه مرکز نظامی خود را به بازداشتگاه اسرای فلسطینی تبدیل کند؛ این سه مرکز عبارتند از سدیتیمان در صحرای نقب، Anatot آناتوت و Ofer عوفر در کرانه باختری اشغالی؛ این بازداشتگاهها بخشی از زیرساختهای اجرای قانون مصوب دسامبر گذشته (آذر ۱۴۰۲) کنست است که اختیارهای ارتش رژیم صهیونیستی را برای بازداشت آنچه فلسطینیهای مظنون خوانده شد، افزایش داد.
قانون یادشده به ارتش رژیم صهیونیستی اجازه میدهد تا فلسطینیها را به مدت ۴۵ روز بدون حکم بازداشت حبس کند و پس از آن باید آنها را به سیستم زندان رسمی این رژیم (IPS) منتقل کرد؛ جایی که بیش از ۹ هزار فلسطینی در شرایطی نگهداری میشوند که به گفته گروههای حقوق بشری از ۷ اکتبر به شدت بدتر شده است.
یکی از مقامهای گروه حقوق بشری بتسلم، گفت: از نظر اسرائیلیها همین که شما فلسطینی باشید، دشمن هستید و فرقی نمیکند که پزشک باشید یا کارگر؛ سیستم زندانهای اسرائیل وحشیانه است و آزار و تحقیر و خشونت نظاممند همه چیزی نیست که در آن رخ میدهد.
بنگویر در پاسخ به اعتراضهای داخلی درباره وخامت اوضاع اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در ماه جولای (تیر) مدعی شد که در حال رسیدن به اهدافش از حضور در سمت وزیر امنیت است؛ او این اهداف را بدتر کردن شرایط اسیران فلسطینی و کاهش حقوق آنها پایینتر از سطح استانداردهای تعیینشده خواند.
بنگویر همان هفته ویدیویی منتشر و اعلام کرد: به جای غذای بیشتر باید به سر زندانیان شلیک کرد.
گزارشها نشان میدهند که اوضاع اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی پس از انتصاب بنگویر به سمت وزارت امنیت به شدت بد و وحشتناک شده است؛ اگرچه پیش از آغاز جنگ این رژیم علیه غزه صدها اسیر فلسطینی به بیماریهای مزمن مبتلا بودند، اکنون تعداد اسیران بیمار افزایش یافته است و این بدان معنا است که درمانی صورت نمیگیرد.
جنایت علیه پزشکان فلسطینی در بازداشتگاه بدنام سدیتیمان
در عین حال، گزارشهای منتشرشده از وضعیت اسیران فلسطینی در بازداشتگاه نظامی سدیتیمان، نشاندهنده وخامت اوضاع در این مرکز است؛ سربازان رژیم صهیونیستی در تابستان گذشته به شکنجه و تعرض جنسی نظاممند به اسیران فلسطینی متهم شدند.
بازداشت نظامیان مشارکتکننده در جنایتهای یادشده با واکنش بنگویر مواجه شد؛ او در نامهای به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بازداشت سربازان صهیونیست به دلیل شکنجه اسیران فلسطینی، شرمآور است و زندانها دیگر اردوگاههای تابستانی نیستند.
البرش، جراح ارتوپد در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳ (۲۹ آذر ۱۴۰۲) در غزه بازداشت و به بازداشتگاه بدنام سدیتیمان منتقل شد؛ یکی از مهمترین دلایل اقدام رژیم صهیونیستی برای بازداشت این پزشک فلسطینی، تصاویری بود که وی از روند درمان مجروحان بمبارانهای رژیم صهیونیستی در بیمارستان العوده در شمال غزه منتشر میکرد.
براساس تحقیقات جدید اسکاینیوز، وی چهار ماه بعد از زمان بازداشت در حالی به زندان عوفر رژیم صهیونیستی منتقل شد که قادر به راه رفتن نبود و در نهایت درگذشت.
یک پزشک فلسطینی اسیر تخمین زد که حدود یکچهارم از حدود ۱۰۰ اسیر فلسطینی در سدیتیمان کارکنان مراقبتهای بهداشتی بودند.
گزارشگر سازمان ملل: رسانههای غربی جنایت در زندانهای اسرائیل را پوشش نمیدهند
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، ضمن اشاره به جنایتهای جاری در بازداشتگاه نظامی بدنام سدیتیمان رژیم صهیونیستی، خواستار اقدام جامعه و سازمانهای بینالمللی شد.
وی در واکنش به انتشار خبر شهادت دکتر البرش، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: گزارشهای متعددی که در سال جاری منتشر شدند، حقایق تکاندهنده و سوءاستفادهها را در بازداشتگاه سدیتیمان آشکار کردند، جایی که فلسطینیهای ربودهشده در غزه بدون اتهام و محاکمه نگهداری شده و براساس گزارشها مورد بدرفتاری، آزار و اذیت و حتی تعرض جنسی قرار میگیرند.
آلبانیز در ادامه با بیان اینکه این اتهامها بسیاری جدی هستند، تصریح کرد؛ با وجود این، در ماه سپتامبر، دادگاه عالی اسرائیل حکم به ادامه فعالیت سدیتیمان داد و در عین حال، دستور رعایت قانون حقوق زندانیان را صادر کرد (که در قوانین بینالمللی قابل بررسی نیست).
گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، در ادامه به ۲ نکته مهم پرداخت؛ وی در وهله نخست، از کمیته بینالمللی صلیب سرخ، اتحادیه اروپا و دیگر مقامها خواست فورا برای بازرسی از این زندان بدنام رژیم صهیونیستی بهعنوان محل بازداشت فلسطینیها اقدام کنند، چراکه گزارشهای متعددی درباره سوءرفتار و آزارواذیت هولناک و حتی جان باختن این اسیران وجود دارد.
آلبانیز همچنین تصریح کرد: در حالی که حقایق گزارششده در مورد رفتار با اسیران فلسطینی ممکن است تحت اساسنامه رم بهعنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت شناخته شوند، باید بهطور کلی بهعنوان بخشی از کل رفتاری که قصد یک دولت را برای ارتکاب نسلکشی آشکار میکند، در نظر گرفته شود؛ این در گزارش اخیر من به سازمان ملل با عنوان نسلکشی: بهعنوان پاکسازی استعماری، مورد بحث قرار گرفته است.
وی پیشتر نیز ضمن اشاره به جدیدترین جنایت رژیم صهیونیستی در بازداشتگاه نظامی سدیتیمان که به شهادت پزشک فلسطینی منجر شد، از رویکرد رسانههای غربی در پوشش این خبر انتقاد کرده و نوشت: نژادپرستی رسانههای غربی که این خبر را پوشش نمیدهند و سیاستمداران غربی که این موضوع را محکوم نمیکنند، در کنار هزاران شهادت و ادعای مربوط به اشکال مختلف بدرفتاری و شکنجه اسیران فلسطینی در زندانهای اسرائیل باعث انزجار است.
انتهای پیام/