شناسهٔ خبر: 69920826 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مسئول بسیج اقشار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان:

مدیریت جهادی و انقلابی دستاورد مهم بسیج است

مسئول بسیج اقشار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان گفت: یکی از دستاوردهای مهم بسیج، مدیریت جهادی و انقلابی است.

صاحب‌خبر -

فریبرز حاتمی در نشست هم‌اندیشی جهاد تبیین با موضوع محور مقاومت که به مناسبت گرامی‌داشت هفته بسیج در دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان برگزار شد بیان کرد: امام خمینی(ره) بسیج را تاسیس کرد و باید بدانیم معمولا انقلاب‌ها، تاسیس‌ها و تعدیل‌هایی که در ساختارهای سیاسی و اجتماعی صورت می‌گیرد منجر به ایجاد نهادهایی خواهد شد؛ نهادها با این قابلیت تاسیس می‌شوند تا کارکردهای قبلی که ناکافی بوده و توان پاسخگویی نداشته را تکمیل کنند و ساختار در مسیر اصلاح قرار می‌گیرد.

وی افزود: یکی از درایت‌ها و کیاست‌هایی که حضرت امام(ره) به خرج دادند تاسیس بسیج بود؛ بسیج به عنوان یک نهاد احداث شد و قابلیت و پویایی احداث سایر نهادها را در دل خودش دارد. آنچه امروز تحت عنوان بسیج اقشار می‌بینیم نتیجه‌ی همان احداث‌ها است؛ امروزه بسیج ۲۲گانه اقشار را داریم که علاوه بر اینکه کارکردهای عمومی بسیج را دنبال می‌کنند به نوعی از بُعد تخصصی هم نقش آفرینی می‌کنند.

مسئول بسیج اقشار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان تصریح کرد: در هفته بسیج در تمام اقشار، هر کدام به تناوب و تناسب کارگاه‌های تخصصی جهت تقویت نظام برگزار خواهیم کرد.

وی ادامه داد: اصل ما می‌توانیم یکی از اصل‌های بنیادی بسیج بوده، یک زمانی می‌گفتیم ما می‌توانیم اما امروز می‌گوییم ما توانستیم؛ بعد از حدود ۴۵ سال از عمر با برکت انقلاب، معقوله‌هایی که شعار بودند و می‌بایست تبدیل به یک مفهوم، عمل و یک دستاورد شود، یکی از آنها همین شعار ما می‌توانیم بود که امروز با نگاهی که به گذشته می‌کنیم می‌بینیم ما توانستیم؛ این توانستن در ابعاد مختلف بوده منهای مباحثی که در رسانه ها طرح می‌شود و باعث دلسردی و کم انگیزگی ها می‌شود.

حاتمی بیان کرد: یکی از دستاوردهای مهم بسیج در بعد مدیریتی موضوعی تحت عنوان مدیریت جهادی یا انقلابی است؛ ابتدا ما باید یک تفاوتی قائل شویم بین جمهوری اسلامی ایران یعنی آنچه که در چارچوب مرزهای ما قرار دارد، که متعارفا دو مرز جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی به جای یکدیگر بکار گرفته می‌شوند اما دو مرز متفاوت هستند؛ هنگامی که انقلاب اسلامی طرح می‌شود منظور فراتر از مرزهای جغرافیایی است یعنی ما بحث‌های بین الملل را در نظر می‌گیریم.

وی اضافه کرد: یکی از نتایج و دستاوردهای خوب بسیج و انقلاب، مدیریت جهادی بوده؛ اما مدیریت جهادی  چه نوع مدیریتی است؟ تمام تعاریفی که از مدیریت ارائه شده صحیح است اما بعد جهادی یعنی مدیریتی که با وجود تعاریف قبول شده و پذیرفته مدیریت ویژگی‌های دیگری را دارد؛ جهادی یعنی مدیریتی که توام با جهد، برخاستن، برنتابیدن و انقلابی باشد و یک ترکیب اضافی هم دارد یعنی مدیریتی که تعاریف مدیریتی را دارد، توام با جهد و برخاستن بوده با همت ترکیب شده و همت به معنی تلاش تا سرحد جان، مال و آبرو است.

مسئول بسیج اقشار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان یادآوری کرد: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، بسیج نقش پیشرانی انقلاب را برعهده دارد؛ حرکت و عبور از نقاط حساس، بحرانی و حیاتی بر عهده بسیج است.

وی گفت: در یک نظام مکانیکی، عضو نظام یا سیستم توان ارزیابی کل فرآیند را ندارد اما در سیستم بسیج توانمندی را داریم که هوشمندانه می‌دانیم پیچ شماره چندم این سیستم هستیم، یعنی کارکردی زنده، پویا و ارگانیک داریم و این تفاوت ما با سایر سیستم‌ها که سیستم‌هایی ایستا هستند است که یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد بسیج است.

حاتمی اظهار کرد: اگر بسیج را ساختاری پویا و ارگانیک بدانیم نقش دانشگاه‌ها و علم نقشی منحصر به فرد است؛ اساتید و دانشجویان که تفکرشان نشات گرفته از تفکر اساتید بوده نقش اساسی را این راستا داشته و همچنین در راستای سند جامع علمی کشور دارند. توجه به علم و دانش ضرورت گام دوم انقلاب بوده و این موضوع را رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار دادند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم یک خروجی قابل قبول و فرا منطقه‌ای برای بسیج قائل شویم باید محور مقاومت و فعالیت‌هایی که در این جبهه انجام می‌شود را در نظر گرفت؛ در همین لحظه شاهد مقاومت قهرمانانه و مظلومانه مردم فلسطین و لبنان هستیم؛ این اتفاق نمی‌افتد مگر با تزریق فکر و اندیشه مقاومت؛ اگر مقاومت و بسیج را از جنس تفکر بدانیم، بنابراین در این مرحله یعنی اندیشه نمی‌توان مرز و حدودی قرار داد؛ هرجا این اندیشه میل به حرکت داشته باشد در حیطه کار بسیج و مقاومت است.

حاتمی اضافه کرد: همه ما در سنگر مقاومت هستیم؛ اگرچه مقاومت یک بعد فیزیکی و دفاعی دارد که متضمن حضور و درگیری فیزیکی است، اما از بعد اندیشه و تفکر هرکدام از ما سهمی را در مقاومت داریم.

مسئول بسیج اقشار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان تصریح کرد: امروز ما بر لبه تکنولوژی قرار داریم و جهش علمی که از مبادی علمی مانند دانشگاه داریم این است که مارا از این لبه به زیر نندازند و این اتفاق با ایجاد تعهد و مسئولیت در اساتید و پرورش بنیه علمی اساتید و دانشحویان ایجاد می‌شود؛ امروز در یک برابری قدرت با محور غرب قرار گرفته‌ایم که یک لحظه آسودن سال‌ها مارا عقب می‌اندازد و این وظیفه دانشگاه ها و اساتید است و اینجا تکلیف محور علم و دانش است.

وی بیان کرد: برای نهادینه کردن این موضوع همه باید تلاش کنند و هر کدام از ما در تعاریف مدیریتی می‌گوییم که هیچ روش علمی و مدیریتی وجود ندارد که خاص همه مناسبت‌ها و شرایط باشد، هر شرایطی یک ویژگی مدیریتی خاصی را می‌طلبد و هر گروه از کسب کنندگان علم و دانش و هر گروه علمی باید روش‌های مربوط به خودش را شناسایی کند که هم اقتضاعات محیطی و هم سایر موضوعات برگرفته شود.

حاتمی اضافه کرد: مقاومتی که امروز در لبنان و فلسطین وجود دارد زاییده‌ دو حرکت، یکی روح مقاومت و ایستادگی خود فلسطینیان و دوم انقلاب اسلامی است؛ اگر انقلاب اسلامی تفکرات ضد صهیونی را منتشر نمی‌کرد و به جهانیان نمی‌رساند و این گفتمان ضد صهیونی ایجاد نمی‌شد، گفتمانی که تنها در قالب یک گفتمان نیست بلکه ساختارها، سازمان‌هاو نیازهای محور مقاومت هم ترسیم شده‌اند

انتهای پیام