چرک و گردوغبار بهویژه زمانی که در و پنجره منزل باز باشد، بهسرعت روی ملحفهها جمع میشود. به طور منظم و زودبهزود ملحفهها و روبالشتیها را با آب داغ بشویید تا ایمن و تمیز شوند. ایسنا در این زمینه راهکارهایی را ارائه داده است:
از تصفیهکننده هوا استفاده کنید: دستگاههای کوچک تصفیه هوا با فیلترهای مناسب میتوانند هوای داخل منزل را پاک کرده و مواد سمی مضر مانند دود، غبار و ذرات معلق را حذف کنند.
گل و گیاههای آپارتمانی داشته باشید: گیاههای آپارتمانی مانند زنبق، نیلوفر و سانسوِر یا گیاه ماری میتوانند به شکل درخور توجهی در تصفیه هوا مؤثر باشند. با وجود این، به خاطر داشته باشید که نمیتوان آنها را جایگزین دستگاه تصفیه هوا کرد، بلکه به پاکی هوای داخل منزل کمک خواهند کرد.
به طور منظم نظافت و گردگیری کنید: نظافت روزانه منزل برای جلوگیری از معلقشدن ذرات و گردوغبار که به آلودگی هوای داخل منزل میانجامد، ضروری است. از یک دستمال خیس و یک شوینده یا یک جاروبرقی برای تمیزکاری سطوح منزل استفاده کنید.
از استعمال دخانیات داخل منزل اجتناب کنید: چنانچه فردی سیگاری در خانواده هست، اکیدا نباید در داخل منزل سیگار استعمال کند. همچنین از روشنکردن شمع و مواد اسانسدار خودداری کنید؛ چراکه خود منبع آلودگی و انتشار ذرات معلق مضر هستند، بهویژه در شهرهایی که آلودگی هوا نیز از بیرون به داخل خانه نفوذ میکند.
از شویندههای بدون مواد سمی استفاده کنید: ترجیحا از محصولات شوینده غیرسمی که مواد مضر شیمیایی در هوا منتشر نمیکنند، استفاده کنید.
عینک آفتابی بزنید: شاید برایتان تعجبآور باشد اما متأسفانه برخی روزها که آلودگی هوای شهر در حد بسیار بالایی است، این آلودگی به داخل منزل نیز راه مییابد و میتواند به چشمها نیز آسیب وارد کند. ازاینرو عینک آفتابی در مقاطع پیک آلودگی باعث نفوذ نکردن مواد مضر به چشم میشود که در کمترین حالت موجب خارش و قرمزی چشمها و دیگر مشکلات خواهد شد. همچنین ظروف، لوازم و البسهای که از مواد پلاستیکی درست شدهاند، میتوانند مواد شیمیایی مضر را وارد هوای خانه کنند. سعی کنید از مواد چوبی، پشمی و پنبهای استفاده کنید تا هوای خانه سالمتر و پاکتر بماند.
از فن تهویه هوای فیلتردار استفاده کنید: دستگاه تهویه هوای فیلتردار در آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی نصب کنید تا مانع از ورود هوای آلوده بیرون به داخل منزل شود. این کار باعث پاکیزهماندن هوای داخل خانه میشود.