شناسهٔ خبر: 69918834 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انتقاد سفارت اوکراین از اقدام کشاورزان لهستانی در بستن مرز میان دو کشور

تهران- ایرنا- سفارت اوکراین در لهستان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدام کشاورزان لهستانی در بستن مرز میان دو کشور، اعلام کرد: این اقدام کشاورزان به دلیل مطالباتی انجام شده است که ربطی به اوکراین ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری یورومیدن، در بیانیه سفارت اوکراین آمده است: این منصفانه نیست که کشاورزان لهستانی در اعتراض به توافق تجاری اتحادیه اروپا با بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی موسوم به مرکوسور بار دیگر اقدام به مسدود کردن گذرگاه مدیکا - شینی میان لهستان و اوکراین کرده‌اند.

بیانیه سفارت اوکراین می‌افزاید: مسدود کردن گذرگاه مدیکا - شینی نه تنها به منافع اقتصادی هر دو کشور آسیب می‌زند بلکه به سود کسانی است که به دنبال ایجاد اختلاف بین مردم اوکراین و لهستان هستند.

سرویس گارد مرزی دولتی اوکراین نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که اعتراض کشاورزان لهستانی و انسداد مسیر ارتباطی مرزی میان اوکراین و لهستان به مدت ۴۸ ساعت ادامه خواهد داشت و احتمال تمدید آن نیز وجود دارد.

به گزارش ایرنا، کشاورزان فرانسوی نیز پیش از این در اعتراض به توافق تجاری اتحادیه اروپا با بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی موسوم به مرکوسور، در منطقه آلبی در جنوب این کشور جاده‌ها را مسدود کردند، علوفه‌ها را آتش زدند و کودهای دامی را در نزدیکی ساختمان‌های دولتی ریختند.

کشاورزان فرانسوی پیشتر اعتراضات جدیدی را علیه توافق پیشنهادی بین اتحادیه اروپا و چهار کشور آمریکای جنوبی از بلوک تجاری مرکوسور آغاز کردند و در بیش از ۸۰ منطقه در سراسر فرانسه دست به تظاهرات زدند.

صدها کشاورز فرانسوی که نگران هستند با امضای این توافق تجاری، محصولات دامی و کشاورزی بیشتری از آمریکای جنوبی راهی اروپا شود، با حمایت اتحادیه کشاورزان تندرو، بزرگراه اصلی در مرز با اسپانیا را که یک مسیر تجاری مهم بین شبه جزیره ایبری و بقیه اروپا است، با ماشین‌آلات کشاورزی مسدود و تهدید کردند که در مخالفت با امضای توافق تجاری اتحادیه اروپا با مرکوسور دست به ایجاد آشوب و هرج و مرج خواهند زد.

با آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ بنادر صادراتی اوکراین (کشوری که اغلب به‌دلیل مقادیر زیاد غلات تولیدی‌اش، «سبد نان اروپا» نامیده می‌شود) در دریای سیاه توسط کشتی‌های جنگی روسیه محاصره شده و امکان صادرات محصولات کشاورزی کی‌یف از این بنادر به شدت کاهش یافته است.

در پی این اتفاق، کمیسیون اروپا از ترس اینکه این وضعیت امنیت غذایی جهانی را تهدید کند، در ماه مه ۲۰۲۲ سازوکاری را با نام «خطوط همبستگی» در اروپا برای تسهیل صادرات غلات اوکراین (از راه زمینی) ایجاد کرد.

کمیسیون اروپا همچنین به طور موقت همه عوارض و سهمیه بندی‌های صادراتی اوکراین را حذف کرد و به غلات ارزان اوکراینی اجازه داد تا بدون هیچ محدودیتی به اروپا سرازیر شود.

به گفته انجمن کشاورزان اروپایی «کوپا-کوگِکا»، این امر اختلال بزرگی در بازار غلات کشورهای همسایه اوکراین ایجاد کرده است.