به گزارش سایت دیده بان ایران ؛در چند روز گذشته، تصویری از لاشه پوستکنده یک حیوان در فضای مجازی دست به دست میشود.
شرق در خبری نوشت:به نظر میرسد این تصویر دلخراش متعلق به یک قلاده پلنگ ماده است که پوست آن به طور کامل کنده شده، سر و برخی اعضای دیگر از تن جدا شده و اعضای داخلی بدن حیوان هم بیرون ریخته است.
دو روایت از مرگ یک پلنگ
این لاشه که به «پلنگ سلاخی شده سمنان» معروف شده، در منطقه دلازیان سمنان توسط یکی از شهروندان پیدا و از آن عکسبرداری شده است. در برخی سایتهای خبری گفته شده که این پلنگ توسط شکارچیان متخلف کشته و سلاخی شده است اما مدیر حفاظت محیط زیست سمنان ماجرای این لاشه را جور دیگری تعریف میکند.
مرگ در آرادان کالبدگشایی در سمنان
«بهرامعلی ظاهری» مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان به «شبکه شرق» میگوید: «این پلنگ در اثر درگیری با یک حیوان دیگر احتمالا یک پلنگ جوانتر و قویتر کشته شده است. لاشه که در منطقه آرادان سمنان پیدا شده بود، به منظور کالبدگشایی به اداره کل محیط زیست سمنان منتقل شد.»
اطلاعات تازه از پلنگ سمنان
«بهرامعلی ظاهری» با اشاره به اینکه کالبدگشایی این قلاده پلنگ را خود من در اداره کل محیط زیست سمنان انجام دادم، این طور توضیح میدهد که «بعد از کالبدگشایی متوجه شدم که جنسیت پلنگ، ماده و سن آن بالای ۱۳ سال است. پوست و جمجمه حیوان هم که جهت تاکسیدرمی جدا شده، در اداره کل موجود است. در ضمن دستگاه تناسلی و تولید مثلی این پلنگ ماده برای نمونهبردای و آزمایش از بدنش خارج شده است.»
لاشه پلنگ از پشت ماشین افتاد
لاشه حیوان چطور از اداره کل محیط زیست سمنان به منطقه دلازیان در جنوب سمنان منتقل و از خارج شهر سردرآورده است؟ در پاسخ به این سئوال، مدیرکل محیط زیست سمنان میگوید: «بعد از کالبدگشایی، لاشه حیوان از طریق خودرو و توسط یکی از محیطبانان به مرکز دفن پسماند در حوالی منطقه دلازیان سمنان منتقل میشود اما به دلیل حرکتهای تند خودرو، از پشت ماشین میافتد. محیطبان وقتی به مرکز دفن پسماند برای انداختن لاشه میرسد، متوجه نبود لاشه میشود، بلافاصله برای پیدا کردن لاشه برمیگردد و آن را برمیدارد اما در این فاصله یکی از اهالی روستا لاشه پلنگ را دیده و از آن عکس گرفته و منتشرش کرده است.»
علیرضا شهرداری: بدون سند چطور اعتماد کنیم؟
در این میان، علیرضا شهرداری فعال حوزه محیط زیست به «شبکه شرق» میگوید: «باید مدارک لازم دال بر اینکه پلنگ سمنان در اثر درگیری با حیوان وحشی دیگری تلف شده، ارائه شود. از کجا باید مطمئن شویم که این پلنگ در اثر شکار کشته نشده است؟. بنابراین بدون ارائه مستندات نمیتوان به اظهارات مدیران سازمان محیط زیست اعتماد کرد.
سازمان محیط زیست درگیر مخفیکاری
«علیرضا شهرداری» با انتقاد از عدم شفافیت و مخفیکاری در سازمان حفاظت محیط زیست، میگوید: «سازمان حفاظت محیط زیست باید قبل از کندن پوست حیوان و قبل از اقدام به تاکسیدرمی، دلیل مرگ پلنگ سمنان را از طریق سونوگرافی و سیتیاسکن به طور دقیق بررسی و اطلاعات و مستندات علمی مربوط به آن را منتشر میکرد.»
این فعال محیط زیست با اشاره به نمونههای مشابه و بروز خطا در تشخیص دلیل مرگ میگوید: «چند سال قبل یک قلاده خرس در کردستان تلف و به کلینیک بازپروری پردیسان منتقل شد. دلیل مرگ تصادف جادهای اعلام شده بود اما بعد از انجام تستهای لازم متوجه شدیم که چندین ساچمه در بدن حیوان موجود است و مرگ خرس در اثر اصابت گلوله بوده است نه تصادف. در نتیجه انتشار مستندات در چنین نمونههایی علاوه بر ایجاد اطمینان از چرایی مرگ، از لحاظ علمی هم اقدامی شایسته و موجب تقویت دانش محیط زیستی است.