حجت الاسلام محمدرضا قاسمی نیا، پیشکسوت عرصه نهضت سوادآموزی و آموزش و پرورش استان قم و فعال رسانه در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن پنجم آذر ماه سالروز تشکیل بسیج مستضعفین، به فرمان امام خمینی (ره) نوشت:امام راحل تشکیل بسیج را از الطاف خداوند متعال میدانستند و فرمودند: تشکیل بسیج درنظام جمهوری اسلامی ایران یقینا از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود که بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد.
بنیان گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران با آینده نگری و بلندنظری که داشتند درابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی دستور تشکیل و فعالیت نهادهایی را مانند جهادسازندگی، کمیته امداد، نهضت سواد آموزی، سپاه پاسداران و بسیج را صادر فرمودند که هر کدام نمادی از برکات و خدمات رسانی به ملت عزیز ایران در عرصههای فرهنگی، آموزشی، دفاعی و نظامی، خدماتی و حمایتی و... بود.
شجره طیبه، درخت تنومند، الطاف جلیه خداوند و مدرسه عشق نمونههایی از وصف امام راحل عظیم الشان درخصوص بسیج میباشد و نشان افتخارش را در این دنیا بسیجی بودن دانست و به صفا و اخلاص بسیجیان غبطه میخورد؛ و آرزویش را از خداوند در حشر با بسیجیان طلب کرد! تا مرتبهای که نوجوان سیزده ساله بسیجی را رهبر خود دانستند! وامام خامنهای افتخار آویختن چفیه بسیجی را برگردن خود همواره به ما یاد میدهندکه تفکربسیجی رمز پیروزی ما هست!.
رهبرحکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای عزیز، پیشه کردن تقوای فردی وگروهی و انجام عمل صالح را ازشروط پیروزی حرکت بسیجی درکشور شمرده اند و آنها را موجب جلب نصرت و همراهی خداوند میدانند. رهبرمعظم انقلاب اسلامی دربخشی از بیانات خودکه درجمع زیادی از بسیجیان و فرماندهان در سال ۱۳۹۵ داشتند پنج سرفصل مهم و موثر را در برنامه ریزیها و رویه سازیهای بسیج دستور و تاکیدکردند: (۱-متکی بودن بسیج به بصیرت ۲-گسترده بودن دایره بسیج برای آحادملت وجناحی نبودن بسیج ۳-لزوم هم افزایی لایههای مختلف بسیج ۴-مظهرمردم سالاری دینی واسلامی بودن بسیج ۵-لزوم تشکیل هیئتهای اندیشه ورزدردوسطح رأس وبدنه بسیج.)
برای عملیاتی شدن کامل این دستورات ضرورت دارد مسئولان محترم و آحادبسیجیان الگو و سرلوحه پیگیریها و همت بیشتر قراردهند.
روحیه و تفکر بسیجی صفحهای دیگر از روحیه و کار جهادی است در هر جا آمد نوید عبور از موانع و رشد و تعالی و پویایی و سرافرازی و خدمت بی منت میدهد.
شعار پر مغز ما میتوانیم برگرفته از پیامهای جامعه ساز انقلاب اسلامی و مکتب صراط مستقیم امام خمینی میباشد و در تفکر بسیجی موج میزند و هر زمان و هرجا حاضر شد راه گشا و پیش برنده است؛ و دست رد بر سینه دشمن و خبر ازدفع ورفع ناامیدی میدهد. بسیج تعهد و تخصص را تجربه کرده و نشانش را در بی نشانی میداند و در میدان کار پیشتاز است.
بسیج اذان عشق و دوستی سرمی دهد و برای شدن قلب میزند؛ وجلوههای ایثار و شهادت را ترجمه میکند. دستیابی به محتوای ما میتوانیم با روحیه بسیجی ممکن و محصول آفرین است. حضرت امام خامنهای عزیز و بزرگوار بسیج را منشأ امید و نشاط در جامعه معرفی میکنند و میفرمایند: (چگونه میتوان با سابقهای که از انجام کارهای بزرگ در کشور وجود دارد و با حضور سازمانی همچون بسیج؛ اظهار ناامیدی کرد زیرا نام بسیج؛ هرانسان افسرده وناامیدی را هم امیدوار وبا نشاط میکند.)
البته همه مسئولان ومدیران کشور باید معتقد و باور به این اندیشه ژرف وظرفیت بی بدیل بسیج باشند ودر تصمیمات وبرنامه ریزی هابا اعتماد ورفتار، یقین خودرا اظهارواثبات کنند.
داشتن روحیه وتفکربسیجی رادر پیروزی رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس و جبهه مقاومت اسلامی ومدافعان حرم و رزمندگان آن دردفع غده سرطانی گروه تکفیری غیرانسانی اسلامی داعش میبینیم.
نکته پایان این که حرکتها و اقدامهایی که در عرصههای تولید، اقتصاد، فن آوری، علمی، پژوهش و تحقیقات، اشتغال و کار، فرهنگ، معنویت، سیاست، آموزش، صنعت، کشاورزی، هنری و ورزشی و... باید انجام گیرد که این موارد و راههای نرفته و سازندگی واستقلال کشور را درسطح مطلوب با تفکربسیجی باید پیگیری نمود.
مجاهدت، هوشیاری ودشمن شناسی، استکبار ستیزی، تشخیص و اقدام به موقع و زانو نزدن در برابردشمنان و مشکلات وثبات قدم درراه خداوند و اتکال به قدرت لایزال خداوند، ولایت پذیری و اعتماد و نگاه به سرمایههای درون کشور و مردم ونیروهای جوان وامیدبه آینده ازشروط اساسی تفکربسیجی وگسترش فرهنگ آن ورسیدن به پیروزی وپیشرفت میباشد.