به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، آیین تجلیل از نویسندگان کتب تفریظ شده توسط مقام معظم رهبری با عنوان قلمهای آسمانی با حضور زاکانی شهردار تهران روز یکشنبه (۴ آذر ۱۴۰۳) در برج میلاد تهران برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر علیرضا زاکانی، امین توکلیزاده معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری، مهدی ابراهیم زاده معاون و رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار دفتر مقام معظم رهبری و مصطفی زیبایینژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری حضور داشتند؛ همچنین بیش از ۳۵ نویسنده کتاب تقریظی مقام معظم رهبری ضمن حضور در این جلسه به بیان نکات خود و خاطراتی از دیدارها و تقریظهای معظم له پرداختند.
کتابهای تقریظ شده توسط رهبر انقلاب میراث بسیار بزرگی هستند
علیرضا زاکانی شهردار تهران در این مراسم گفت: کتابهایی که مورد عنایت و تقریظ رهبر انقلاب قرار گرفتند، میراث بسیار بزرگی هستند که به دست انقلاب اسلامی خلق شدند. خوشحالیم که چنین رهبر فرزانهای داریم که توجهش به عرصه کتاب و کتابخوانی به گونهای است که همه را به حیرت میاندازد.
شهردار تهران با اشاره به مسئولیتهای مدیریت شهری برای نهادینه شدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: چند وظیفه برعهده ماست. اولین وظیفه این است که فرصتهای این چنینی را توسعه بدهیم. مدیریت شهری رسالت بزرگی در این زمینه دارد و آنهم کمک به توسعه چنین فعالیتهایی در شهر است. در این مسیر، دوستان ما برنامه مدونی در معاونت فرهنگی اجتماعی طراحی کردهاند که انجام میشود. علاوه بر این، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با افتتاح فرهنگسرای پایداری و طراحی برنامههای مرتبط با این فضا، خدمتگزار نویسندگان خواهد بود.
زاکانی ضمن تاکید بر ساخت آثار هنری از کتابهای تقریظی گفت: بدون شک برای ماندگار کردن مفاهیم ارزشمند دفاع مقدس، کتاب بهترین وسیله است، اما باید از ابعاد مختلف دیگری هنری هم برای واکاوی این کتابها استفاده کرد. برای مثال، باید این کتابها تبدیل به فیلم بشود تا بهتر ماندگار شوند. نباید فراموش کنیم که دفاع مقدس قله انقلاب اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: در اینجا میخواهم از شما نویسندگان عزیز درخواستی را مطرح کنم و آنهم این است که وقت بگذارید تا با برگزاری جلساتی در مدارس و دانشگاهها، این کتابها را به نسل جوان معرفی کنیم؛ در این صورت، علاوه بر اینکه چکیده این کتابها توسط خودتان معرفی میشود، میتوان جریانسازی هم کرد.
شهردار تهران در پایان گفت: به عنوان یک نیاز، آن چیزی که میتواند به نسل جوان منتقل بشود فرهنگ و روح دفاع مقدس است. بنده معتقدم گمشده روزگار امروز ما همین فرهنگ است و همین فرهنگ میتواند در جامعه و اقتصاد ما خودش را نشان بدهد. دفاع مقدس میراث گرانبهایی است و باید تلاش کنیم روحیه استقامت و پایداری در آن را به تصویر بکشیم.
مروری بر کتابهای مورد عنایت رهبر انقلاب یک مسیر روشن را به ما نشان میدهد
مصطفی زیبایینژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به هدف برگزاری این نشست گفت: در سالیان اخیر تعدادی از کتابها مورد عنایت رهبر انقلاب قرار گرفتند و ایشان بر آنها تقریظ نوشتند. مروری بر این کتابها یک مسیر روشن را به ما نشان میدهد که راهنماییکننده مخاطبان برای شناسایی سیر مطالعاتی درست خواهد بود. ارج نهادن به نویسندگانی که این آثار ارزشمند را خلق کردند و شنیدن دغدغههای آنان در یک دورهمی صمیمانه اصلیترین هدف ما از برگزاری این جلسه بود.
وی اضافه کرد: البته در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی تصمیم داشتیم میزبان شما عزیزان باشیم اما با توجه به اینکه هفته گذشته از تقریظهای جدید معظم له بر کتابهای جدیدی رونمایی شد، تصمیم گرفتیم این مراسم را به عقب بیندازیم و با هماهنگی دفتر نشر آثار رهبر انقلاب، امروز میزبان شما عزیزان باشیم.
توکلیزاده معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری نیز گفت: تلاشهای زیادی حول محور کتاب و کتابخوانی، در مدیریت شهری تهران صورت گرفته است که از آن جمله میتوان به خرید کتاب، اکرانهای شهری برای معرفی هرچه بیشتر کتابهای ناب، غنیسازی کتابخانههای زیرمجموعه شهرداری و ... اشاره کرد. در این بین سعی کردیم طراحی فعالیتهای فرهنگسراها و دیگر پاتوقهای فرهنگی را به سمت کتاب و کتابخوانی ببریم تا بتوانیم محلات را هر چه بیشتر با این عنصر مهم فرهنگی پیوند بزنیم. این جلسه از باب انجام وظیفه و قدرشناسی از شما نویسندگان عزیز و مولفین کتابهای تقریظی است.
وی اضافه کرد: خاطرم هست یک زمانی سیر مطالعاتی برای نوجوانان در مساجد و هیات شکل میگرفت اما از زمانی که تقریظهای رهبر معظم انقلاب آغاز شد، جهتدهی بزرگی در حوزه کتابخوانی شکل گرفت و شاهد بودیم که دایره کتابخوانها و علاقهمندان به کتاب درشهرمان افزایش چشمگیری پیدا کرد. به عبارت دیگر، تقریظهای رهبری یک مسیر راهنمایی برای ما به منظور انتخاب سیر مطالعاتی است.
توجه رهبر معظم انقلاب به ادبیات، یک توجه تمدنی است
مهدی ابراهیمزاده معاون و رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار دفتر مقام معظم رهبری نیز گفت: توجه رهبر معظم انقلاب به ادبیات، یک توجه تمدنی است و بنده معتقدم کتابهای که ایشان مورد توجه قرار میدهند یک نسل و آینده را میسازد. کما اینکه در تمدن غربی میبینیم، ادبیات، آینده جوامع را رقم میزند و شاعران و نویسندگان قبل از وقوع یک اتفاق آن را در آینده ضمیر نود دیدند و یا به بسط آن توجه کردند.
در بخش دیگری از این نشست، تعدادی از نویسندگان حاضر در جلسه نقطه نظرات خود را بیان کردند.
محمدرضا سرشار گفت: بزرگترین افتخاری که یک هنرمند مسلمان میتواند داشته باشد این است که ولی فقیه و نایب امام زمان از کار او تقدیر کرده باشد. همه ما باید به این جایزه افتخار کنیم و آن را براتی برای عبور از پل صراط بدانیم. این کار البته مسیولیت سنگینی بر عهده نویسندگان میگذارد.
محسن مومنی شریف نیز گفت: نقش بیبدیل رهبر معظم انقلاب در حوزه ادبیات کشور انکارنشدنی است؛ در دهه 1370 و در شرایطی که ادبیات دفاع مقدس سیر نزولی طی میکرد، ایشان کمک بسیار زیادی به این جریان کردند و با تشویقهای خود به مانند یک معلم عمل و جریانسازی کردند.
رحیم مخدومی گفت: برگزاری این مراسم جای تحسین دارد؛ اگرچه معتقدم میتوان کار بهتری که روی زمین مانده است انجام داد. دقت داشته باشید که حضرت آقا با تقریظهای خود، شیوه ترویج را به ما یاد میدهند و ما هم باید در همین مسیر حرکت کنیم و این شیوه ترویجی را در جامعه رواج بدهیم. حضرت آقا به تنهایی وارد میدان شدند و یک تنه، شیوه ترویج کتاب را به ما آموزش میدهند. بنابراین دیگر مدیران نیز باید شبیه به رهبری کار کنند.
گلعلی بابایی بیان کرد: تقریظ این کتابها توسط رهبر معظم انقلاب، یک نیرو محرکه برای نویسندگان است و به آنها انگیزه میدهد تا بیشتر تلاش کنند.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم از نویسندگان حاضر در جلسه با حضور شهردار تهران تقدیر شد.