به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت صمت، «سیدمحمد موسوی» معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت، درباره وضعیت ماشینآلات سنگین اظهار کرد: سیاست همزمان حمایت از تولیدات داخلی و اجازه واردات برای ماشینآلات با کیفیت و به روز خارجی موجب شده که فضای متعادلی را در این صنعت شاهد باشیم.
وی افزود: در سالهای گذشته واردات ماشینآلات کم بود؛ بهطور مثال در سال ۱۴۰۰ تعداد همه ماشینآلات وارداتی اعم از راهسازی و معدنی ۸۰ دستگاه بود و حدود ۷۳۰ دستگاه ماشینآلات نیز در داخل تولید میشد. اکنون این روند رو به افزایش است، به طوری که در سال ۱۴۰۱، حدود ۳۵۰۰ دستگاه ماشین آلات در کشور تولید شده و یک هزار و ۳۰۰ دستگاه ماشینآلات نیز همزمان وارد شده است.
معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت، ادامه داد: سال ۱۴۰۱ هم ۸۰ میلیون دلار واردات ماشینآلات داشتیم که این رقم در سال گذشته به حدود ۳۵۰ میلیون دلار رسیده است، همزمان تولید ماشینآلات راهسازی و معدنی داخلی نیز در سال ۱۴۰۲ به حدود ۴۵۰۰ دستگاه رسیده است.
وی با بیان اینکه در این خصوص روند رو به رشدی را داریم، خاطرنشان کرد: البته کار تولیدکنندگان داخلی سخت است، باید بتوانند با رقبای خارجی با کیفیت رقابت کنند.
موسوی درباره اینکه تولید داخلی ماشینآلات جوابگوی نیازهای داخلی است یا خیر؟، تاکید کرد: سیاست حمایت همزمان از تولید کنندههای داخلی و اجازه واردات برای ماشینآلات خوب و با کیفیت، بازار را به تعادل میرساند.
وی درباره تعداد ماشینآلات فرسودهای که نیاز به نوسازی دارند؟ افزود: با توجه به گزارشی که بخش خصوصی و انجمنهای مربوطه ارائه کردند حدود ۱۰ هزار ماشینآلات فرسوده راهسازی و معدنی هنوز در معادن فعالیت میکنند. البته این موضوع به تأمین منابع مالی بر میگردد؛ یعنی به دلیل اینکه سقفی برای تولید داخل و واردات وجود ندارد و ما ماشینآلات راهسازی و معدنی را پایهای برای رشد تولید معادن میدانیم و از تولید و واردات آن استقبال میکنیم.
معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت، با بیان اینکه امیدوارم با تزریق منابع مالی بتوانیم شاهد رشد کمی این حوزه باشیم، درباره اینکه اکنون مجوز واردات وجود دارد؟ گفت: بله همچنان مجوز واردات برای نوسازی ماشینآلات وجود دارد.
انتهای پیام/
تعادل بازار با سیاست حمایت همزمان از تولیدکنندههای داخلی و واردات ماشینآلات با کیفیت
معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت اعلام کرد: سیاست حمایت همزمان از تولیدکنندههای داخلی و اجازه واردات برای ماشینآلات خوب و با کیفیت، بازار را به تعادل میرساند.
صاحبخبر -
خبرگزاری میزان -
∎