به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از راه دانا حسن هانیزاده با اشاره به اقدام دیوان کیفری بینالمللی لاهه در صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی گفت: این اقدام دیوان کیفری بینالمللی تلاشی برای بازسازی حیثیت برخی نهادهای بینالمللی زیر مجموعه سازمان ملل است.
وی با اشاره به اینکه نهادهای بینالمللی در طول ۱۳ ماه گذشته هیچ اقدامی برای توقف کشتار مردم در غزه و جنوب لبنان انجام ندادند، تصریح کرد: سکوت مجامع بینالمللی نسبت به نسلکشی در غزه و کشتار مردم در لبنان تحتتأثیر سازمانهایی است که دارای حق وتو در سازمان ملل هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه جایگاه سازمان ملل به دلیل ناتوانی در برقراری صلح پایدار در دنیا تنزل پیدا کرده است، تأکید کرد: اقدام دیوان کیفری لاهه درست و لازم است؛ اما باید منتظر عملیاتی شدن این حکم باشیم.
وی با بیان اینکه چنانچه نتانیاهو و گالانت بازداشت و محاکمه شوند برای نخستینبار طی ۷۶ سال گذشته چنین حکمی صادر شده است، گفت: در حال حاضر ۱۲۰ کشور از این حکم لاهه استقبال کردند؛ اما آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان آن را محکوم کردند و این میتواند مانعی بر سر راه اجرای این حکم باشد.
هانیزاده با اشاره به اینکه ممکن است این اقدام با هدف کاهش فشارهای افکار عمومی نسبت به سازمانهای بینالمللی باشد، عنوان کرد: در این صورت غرب بازی پلیس خوب و پلیس بد راه انداخته است به طوری که سازمان ملل و شورای حکام پلیس بد و دیوان بینالمللی لاهه نقش پلیس خوب را ایفا میکنند تا فشار افکار عمومی را کاهش دهند.
وی با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد که ممکن است در پشت پرده مسائلی برای آرام کردن افکار عمومی به نمایش گذاشته شده است، ادامه داد: در طول چند دهه گذشته نقش دیوان بینالمللی لاهه بسیار مثبت بوده و نشان داده است که تحت لابی صهیونیستی قرار ندارد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تأثیرات بازداشت و محاکمه نتانیاهو و گالانت در معادلات منطقهای تأکید کرد: نتانیاهو و گالانت دو چهره افراطی جنگ طلب هستند که دستگیری آنها موجب کاهش تنشها در غرب آسیا خواهد شد.
هانیزاده خاطرنشان کرد: این اقدام دیوان بینالمللی لاهه میتواند هشداری برای سایر چهرههای تهاجمی در احزاب تندرو صهیونیستی باشد.
انتهای خبر/
∎