شناسهٔ خبر: 69910548 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

چراغ سبز مجلس به ظریف و عصبانیت پایداری

رکنا سیاسی : اظهارات امروز قالیباف رییس مجلس شوری اسلامی مبنی بر صحت ادعای مهدی فضائلی، در واقع چراغ سبز مجلس به محمدجواد ظریف بود که این روزها زیر تیغ تیز پایداری ها گرفتار شده است. این چراغ سبز اما، پایداری‌های مجلس را به شدت عصبانی کرد تا جایی که رسایی نماینده تهران اعلام کرد لایحه دولت برخلاف چیزی است که آقای فضائلی گفتند!

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پارلمانی رکنا ، هفته گذشته بود که یک فوریت لایحه "اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس" توسط 207 نفر از نمایندگان مجلس رد شد. لایحه‌ای که بر اساس ادعای برخی نمایندگان -که "نصیرپور" نماینده سراب از آن‌ها به عنوان نمایندگان مخالف دولت یاد می کند- به طور مستقیم، ایجاد جایگاه قانونی برای محمدجواد ظریف معاون رییس جمهور را هدف گرفته بود. این مخالفت‌ها اما تا جایی پیش رفت که با ادبیات"نفوذ" گره خورد. شاهد این ادعا هم اظهارات حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهراست که در بیان مخالفت خود گفته بود: «ما از نفوذ، ضربه‌های بسیاری خورده‌ایم اکنون دولت برای نگه‌داشتن آقای ظریف در معاونت نظارت راهبردی لایحه می‌دهد اما مگر قحط‌ الرجال است انتظار می‌رود رییس جمهور به مسائل اصلی مردم توجه کند! »

واین بیان ادبیات به دفعات به هنگام بررسی فوریت لایحه در جلسه علنی مجلس استفاده شد و دهان به دهان چرخید.

مجید نصیرپور ، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس این ادبیات را یک بام و دوهوای مخالفان دولت برشمرد و افزود: جالب اینجاست که روز بررسی لایحه، برخی آقایان گریبان چاک می کردند که این مسائل اولویت مردم نیست ولی همین مخالفان امروز(یکشنبه 4 آذر) اصرار داشتند که چرا گزارش کمیسیون امنیت ملی – که اتفاقا در همین راستا هم تهیه شده است- روز سه شنبه قبل قرائت نشده و چرا این سه شنبه هم قرائت نمی شود و مثلا برای هفته بعد موکول می شود. این یک بام و دو هوای مخالفان دولت توجیه پذیر نیست.  

 اما اصل ماجرا چه بود که امروز چنین صدای حمید رسایی نماینده تهران را بلند کرد؟

مهدی فضائلی پس از رد فوریت لایحه در توییتی، پیوستی توییت مجید انصاری معاون حقوقی رییس جمهور مبنی بر این که:« رهبری شخصاً به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم» پی‌نوشتی به این شرح داده بود که :«1- این نقلی صحیح و مربوط به دو ماه قبل است. 2- معظم‌له در پی درخواست نظر نسبت به اصلاح قانون درباره تابعیت های غیرقهری فرموده اند که مخالفند. »

این موضوع آب سردی بود که روی مخالفان دولت نشست به طوری که در جهت تکذیب آن تلاش کردند اما قالیباف روز یکشنبه در نشست علنی مجلس و در مقابل اظهارات رسایی، تمکین از رهبری را مورد توجه قرار داد.

رسایی گفت:« آقای فضائلی گفت ، سخنگوی دفتر رهبری نیست و فقط اطلاعاتی دارد که منتشر می کند. اما چون شما آقای قالیباف این توییت را تایید کردید برای ما درست است، ولی آیا در لایحه دولت اشاره ای به مسئله قهری شده است؟ ما اساسا تابعیت قهری نداریم، لایحه دولت هم برخلاف چیزی است که آقای فضائلی گفتند.»

پاسخ قالیباف اما محکم و بدون شبهه بود

وی اظهارداشت: «به هرحال آن بحث و توییت تایید است و مجلس اختیار دارد موضوع را بررسی کند. نظر حضرت آقا مورد توجه هست حتما و این فرمایش برای ما سند است و با توجه به آن لایحه را رسیدگی می کنیم.»

واکنش رسایی صدای برخی دیگر از نمایندگان را نیز بلند کرد که تا کنون بیصدا مانده بودند.

روح الله لک علی آبادی نماینده مردم درود و ازنا از آن جمله است که می گفت:« معلوم نیست نیروهای انقلابی باید خود را با رهبری هماهنگ کنند و یا خدای ناخواسته رهبر انقلاب با آنها؛ این تذهبون؟ هفته‌ای که گذشت اصلاح قانون دو تابعیتی در کشور بسیار داغ بود  و امروز نظر رهبری برای همه روشن و مبرهن است؛ فکر می‌کردم جای هیچ ان‌قلتی وجود نداشته باشد چرا که رهبری می‌فرمایند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم؛ ولی متاسفانه باز هم آقای رسایی ان‌قلت وارد می‌کند و می‌فرماید که اصلاً تابعیت قهری در عالم واقع وجود ندارد...امروز متاسفانه یک شائبه غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از گروه‌ها از رهبر انقلاب عبور می‌کنند؛ خدای ناخواسته این شبهه غلط را با لجبازی‌ها تشدید نکنیم.»

نصیرپور اما به سوالی پاسخ داد که از هفته گذشته بسیاری از اذهان را به خود مشغول کرده است. سوال این بود:« چرا با توجه به اقلیت پایداری‌ها در مجلس، معمولا مخالفت آن ها بر مجلس سایه می اندازد؟»

این نماینده اصلاح طلب مجلس دوازدهم در این باره گفت: به نظرم رأی هفته گذشته مجلس، یک رأی هیجانی ناشی از فضاسازی امپراطوری رسانه‌ای جریان مخالف دولت بود.»

وی افزود: این بحث اساسا درباره دکتر ظریف نبود. ما الان در حوزه هایی همچون تولید دانش، افرادی را داریم که نه تنها فرزندانشان بلکه خودشان هم تبعه کشورهای دیگر هستندو اتفاقا در مشاغل حساس هم به کار گرفته شده اند. چه کار باید کرد؟ آیا باید این ظرفیت ها را نادیده گرفت و سرمایه های خوب انسانی را از دست داد؟ سرمایه هایی که حذف آن ها هزینه های زیادی برای دولت و نظام دارد.

نصیرپور تأکید کرد: آقا فرمودند که مجلس باید تدبیر کند. مجلس به جز قانونگذاری چه تدبیری می تواند بکند؟ چرا نمی گذارند این مشکلات در کشور برطرف شود؟