شناسهٔ خبر: 69910439 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مجلس علیه گرانی خودرو/ در جلسه امروز نمایندگان چه گذشت؟

گرانی ها، حذف برخی افراد از لیست دریافت یارانه، قطعی برق و گرانی خودرو محور انتقادات این روز‌های نمایندگان مجلس از دولت چهاردهم است. نمایندگان معترض، سکوت مجلس در برابر دولت را عامل اصلی در تنگنا قرار گرفتن مردم عنوان می‌کنند. این مساله امروز در صحن علنی مجلس مورد انتقاد تند و صریح محمدباقر، قالیباف رئیس مجلس قرار گرفت. او ضمن خطاب قرار دادن نمایندگان از اعضای کمیسیون‌های مختلف خواست تا در موضوعات مختلف به خصوص گرانی فعالانه‌تر برخورد کنند. قالیباف با انتقاد از عدم واردات خودرو‌های کارکرده و همچنین روند کند واردات گفت: عنوان می‌کنند که برای واردات خودرو ارز نداریم، اما ۸ میلیارد دلار قطعه وارد می‌شود.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: با چراغ سبز وزارت صمت برای افزایش قیمت خودرو‌های کارخانه‌ای از هفته گذشته قیمت محصولات دوخودروساز دولتی به صورت متوسط ۳۰ درصد افزایش یافت. هر چند برخی افزایش قیمت خودرو را موضوعی ناگریز می‌دانند، اما واقعیت آن است که خودروسازان همواره در جاده یک طرفه مطالبات خود را بیان می‌کنند و در جریان رایزنی آنها با وزارت صمت هیچ خبری از بهبود گزارش کیفیت خودرو ویا حمایت ازمصرف کننده نیست. خودروسازان مدام بر طبل گرانی می‌کوبند و این در شرایطی است که وضعیت تعهدات آنها برای همگان معلوم است. این موضوع محور جلسه اخیر نمایندگان مجلس با خودروسازان بود؛ جایی که در نهایت خودروسازان نتوانستند نمایندگان را قانع کنند.

نمایندگان از ابزار نظارتی در صورت عدم اجرای قانون استفاده می‌کنند
شهباز حسن پور بیگلری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گزارش خودروسازان در زمینه افزایش قیمت محصولات قانع کننده نبود، گفت: باید در راستای ساماندهی بازار خودرو به قانون مجلس عمل شود.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید در راستای ساماندهی بازار خودرو به قانون‌های خوب مجلس در این زمینه عمل شود و هر کسی از اجرای قانون شانه خالی کند قطعا نمایندگان مجلس از ابزار‌های نظارتی استفاده می‌کنند، ادامه داد: قانون واردات خودرو‌های نو در حال اجرا است، اما باید به صورت کامل و با قدرت بیشتر تداوم پیدا کنند.


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در خصوص واردات خودرو‌های کار کرده نیز روز گذشته در وزارت صنعت، معدن و تجارت نشستی برگزار شده و مقرر گردیده تا پایان هفته جاری دستورالعمل آن تهیه شود، عنوان کرد: کمیسیون صنایع و معادن موضوع گرانی خودرو تولید داخل و ساماندهی بازار این محصول را در دستورکار خود قرار می‌دهد و از کنار آن به راحتی نمی‌گذرد.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، افزود: بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، دولت باید دستورالعمل‌های اجرای قانون را در زمینه‌های مختلف را در مدت مشخص تدوین کند، اما چنین اقدامی انجام نشده است که مجلس به عنوان نهاد قانون گذار و ناظر این مسائل را پیگیری می‌کند.

کمیسیون صنایع نسبت به گرانی خودرو بی تفاوت نباشد
موضوع گرانی خودرو  امروز نیز در صحن علنی مجلس مورد توجه قرار گرفت.  سید جواد حسینی کیا در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۴ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: متاسفانه برق مردم مدام قطع می‌شود و یارانه جمع بسیاری از آن‌ها نیز قطع شده است لذا انتظار است مجلس جلسه اختصاصی برای رفع این مشکلات بگذارد چرا که اصلی‌ترین مشکل مردم در این روز‌ها چالش‌های فوق است.


نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس، افزود: گرانی خودرو، ارز و قطعی برق نیازمند جلسات اختصاصی است لذا مردم انتظار دارند حرکتی اساسی صورت گیرد هرچند سکوت مجلس سبب شده دولت مردم را بیشتر در تنگنا قرار دهد لذا استدعا دارم این مهم را در اولویت کاری مجلس قرار دهید؛ بنابراین گزارش دکتر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: این موضوع مهمی است، نخست آنکه ما روز‌های سه شنبه بحث‌های نظارتی را داریم و سه شنبه هفته جاری نیز موضوع صحن در رابطه با مباحث انرژی است و بحث قطعی برق و دیگر موضوعات بررسی خواهد شد، اما خواهش من این است که همکاران عزیز ما در کمیسیون‌ها و روسای آن ها، کارشناسی موضوعات مذکور را به طور جدی در کمیسیون‌های خود انجام دهند، وزیر مربوطه به کمیسیون بیاید و پیگیری‌ها انجام شود. همچنین در این بخش کمیسیون‌ها کم نگذارند.


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع باید ابتدا در کمیسیون روشن و مشخص شود و سپس آن را به صحن بیاوریم، این در حالی است که رسیدگی به بحث گرانی‌ها اولویت اصلی ما است، به طور مثال ما قبلا نیز تجربه خودرو را داشتیم، مگر در دولت قبل خودرو را به بورس نبردند؟، چه اتفاقی افتاد؟، قیمت‌ها مگر بالا نرفت؟ اما دوباره بازگشت و دو مرتبه همان را تکرار کردیم.


وی اظهار کرد: آیا کمیسیون ما در حوزه صنعت باید نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد؟، قطعا نباید بی تفاوت باشد، این در حالی است که نزدیک به ۲ سال است قانون واردات خودرو کارکرده را تصویب کرده ایم، اما چرا مانع می‌شوند؟ چطور می‌شود افرادی بیش از ۸ میلیارد دلار در سال قطعه وارد می‌کنند، اما اکنون که می‌خواهیم خرید خودرو داشته باشیم می‌گویند؛ برای واردات خودرو پول نیست، چرا؟، زیرا نمی‌خواهند اجازه رقابت بدهند.


دکتر قالیباف مطرح کرد: من دوستانمان را در کمیسیون صنایع مثال زده ام و الی دیگر همکاران در کمیسیون‌های دیگر باید این کار را در کمیسیون‌ها انجام دهند و خواهش من از همه اعضا این است که این مهم را دنبال کنند ضمن آنکه تمام وقت روز‌های سه شنبه ما نیز به این موضوعات متمرکز است، اما تا زمانی که در کمیسیون‌ها کار کارشناسی انجام نشود و وزیر مربوطه به کمیسیون نیاید و سوال و جواب نشود چطور می‌توان موضوع را در صحن بررسی کرد؟


رئیس قوه مقننه اضافه کرد: خواهش می‌کنم دوستان به این موضوع دقت کنند؛ قانونگذاری یک بحث است و رسیدگی به این مسائل که به حق است مسئله دیگری است که باید رسیدگی نیز کنیم و من خودرو را به عنوان نمونه مثال زدم، البته نمونه‌های دیگری نیز وجود دارد که باید به آن توجه کنیم.


وی افزود: ما باید نظارتی نیز در بحث نحوه پرداخت یارانه‌ها داشته باشیم چرا که در حوزه یارانه‌های ارزی قریب به ۱۴، ۱۵ میلیارد دلار در ابتدای زنجیره سوبسید می‌دهیم، ریالی نیز پرداخت می‌کنیم، ضمن آنکه قیمت کالا‌های اساسی نیز افزایش دارد، اما این وضعیت درست نیست لذا خواهش می‌کنم به این موضوعات با اولویت بپردازند و بنده نیز هر خروجی و نتیجه بررسی‌های کمیسیون‌ها را هر سه شنبه در اولویت بررسی در صحن قرار خواهم داد.


رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: همچنین از آقای حسینی کیا تشکر می‌کنم که این موضوع مهم را تذکر دادند چرا که موضوع مهمی است و ان شاءالله مورد توجه تک تک عزیزان باشد و ان شاءالله موضوع انرژی در سه شنبه هفته جاری در دستور صحن علنی خواهد بود.