شناسهٔ خبر: 69910429 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رونمایی از سامانه علم‌سنجی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز

سامانه علم‌سنجی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز، به‌نشانی ttps://scimet.shirazu.ac.ir/ رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،دکتر هاجر ستوده، مدیر مرکز علم‌سنجی و رتبه‌بندی دانشگاه شیراز در مراسم رونمایی از این سامانه گفت: سامانه علم‌سنجی یک سیستم پیشرفته برای پایش، ارزیابی و تحلیل داده‌های علمی و پژوهشی دانشگاه است.
این سامانه با استفاده از ابزار‌های تحلیلی و آماری، وضعیت انتشار برونداد‌های پژوهشی، میزان استنادات و دیگر شاخص‌های مبتنی‌بر استناد مانند، H-Index، G-Index و درصد مقالات در مجلات برتر را برای اعضای هیئت علمی و کل دانشگاه ارائه می‌کند.
وی هدف اصلی این سامانه را ارتقای شفافیت و ارائه‌ی اطلاعات دقیق برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه پژوهش و آموزش عنوان کرد و درخصوص ضرورت راه‌اندازی آن، گفت: راه‌اندازی سامانه علم‌سنجی برای دانشگاه‌ها به چنددلیل حیاتی است: ۱. پایش عملکرد پژوهشی: این سامانه به دانشگاه کمک می‌کند تا عملکرد پژوهشی اعضای هیئت‌علمی و بخش‌ها را به‌طور مداوم ارزیابی کند. ۲. ارتقای رتبه‌بندی دانشگاه: شفافیت در داده‌ها و امکان بهبود شاخص‌های علمی باعث تقویت جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی‌های داخلی و بین‌المللی می‌شود. ۳. تصمیم‌گیری دقیق‌تر: ارائه تحلیل‌های دقیق از روند‌های علمی کمک می‌کند تا سیاست‌گذاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های پژوهشی مؤثرتر صورت گیرد. ۴. تشویق به رقابت سالم: این سامانه فضایی رقابتی و شفاف بین اعضای هیئت علمی و بخش‌های مختلف ایجاد می‌کند.
استاد علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز به قابلیت‌های سامانه اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: سامانه علم‌سنجی شرکت آرشیت قابلیت‌های گسترده‌ای ازجمله ردیابی شاخص‌های فردی و گروهی مانند تعداد مقالات، استنادات، و شاخص H؛ نمایش گرافیکی روند‌های علمی به‌صورت پویا و قابل‌فهم؛ تحلیل داده‌های مرتبط با انتشارات، همکاری‌های بین‌المللی، و تأثیرگذاری علمی را به مخاطبان ارائه می‌دهد.
دکتر ستوده با اشاره به اینکه سامانه علم‌سنجی شرکت آرشیت، تاکنون در چندین دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی کشور راه‌اندازی شده است، گفت: این سامانه ازسوی شرکت آرشیت، که یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه طراحی و توسعه سامانه‌های علمی و پژوهشی است، طراحی و راه‌اندازی شده است. واحد علم‌سنجی وظیفه نظارت بر اجرای قرارداد و همچنین تعامل میان شرکت و اعضای هیئت‌علمی را به عهده دارد. مرکز انفورماتیک دانشگاه نیز رابطی فنی برای پیگیری و رفع چالش‌های فنی معرفی کرده است.
وی ادامه داد: سامانه علم‌سنجی ازسوی تیم پشتیبانی شرکت آرشیت به‌صورت مداوم به‌روزرسانی می‌شود تا همواره مطابق با آخرین استاندارد‌ها و نیاز‌های دانشگاه باشد. همچنین، برای استفاده بهینه از سامانه، کارگاه‌های آموزشی برای کارکنان و اعضای هیئت علمی برگزار خواهد شد و در آینده نزدیک، علاوه‌بر مقالات، کتاب‌ها، پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی نیز پوشش داده خواهد شد.