شناسهٔ خبر: 69909820 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۳۷ هزار پاکت سیگار قاچاق در خراسان‌رضوی کشف شد

مشهد-ایرنا- سرپرست کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: ۳۲۰ پرونده کشف سیگار قاچاق شامل ۱۳۷ هزار پاکت به ارزش ۱۴۰ میلیارد ریال، از ابتدای امسال تاکنون کشف و ضبط شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سعید سبزه محمدی روز یکشنبه در نشست کارگروه حمایت از تولید و نظارت بر گردش کالا در سطح عرضه که در محل اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد، افزود: این کشفیات مربوط به اداره کل صمت، پلیس امنیت اقتصادی، مرزبانی و گمرک بوده که ۵۰ درصد از آن از حوزه صمت کشف شده است.

وی با اشاره به افزایش کشفیات قاچاق سیگار در خراسان رضوی در سال جاری بیان کرد: این در حالی است که در ۱۲ ماهه سال گذشته ۳۷۰ پرونده سیگار قاچاق شامل ۴۲ هزار جعبه به ارزش ۱۱ میلیارد ریال در این استان کشف و ضبط شده بود.

سرپرست کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی با بیان اینکه دخانیات از دو جنبه سلامت و قاچاق قابل بررسی است، ادامه داد: مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه کالاهای سلامت محور و کالاهای دخانی یک بازوی کمکی برای کنترل و مدیریت مصرف دخانیات است.

وی افزود: واردات دخانیات و تولید آن در کشور آزاد است، پس مصرف آن نیز منعی ندارد اما باید به مدیریت مصرف فکر کنیم و گروه های هدف را تعریف کنیم.

محمدی اظهار کرد: در بحث مبارزه با قاچاق مواد دخانی؛ سالانه نزدیک به ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می شود، از این مقدار حدود یک چهارم معادل ۲۵ میلیارد نخ سیگار قاچاق است، همچنین سالانه در کشور بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تن تنباکو تولید می شود.

وی مصرف کنندگان سیگار در کشور را ۱۲ میلیون نفر عنوان و اضافه کرد: از میزان کالاهایی که به صورت رسمی یا غیررسمی وارد کشور می شود، ۳۲ برند قاچاق محرز سیگار و ۹ برند قاچاق تنباکو است.

سرپرست کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی ادامه داد: ۱۰ هزار و ۷۷۸ عامل توزیع دارای مجوز برای توزیع قانونی سیگار در استان وجود دارد، ۴۰۰ مرکز عمده فروشی سیگار و ۲۰ هزار مرکز خرده فروشی سیگار در استان وجود دارد.

محمدی با بیان اینکه ساماندهی صنوف و توزیع کنندگان سیگار در استان بسیار حائز اهمیت است، گفت: اولویت ما در برخورد با قاچاق سیگار، شناسایی انبارها و محل دپوی سیگار، باندها و مراکز سازمان یافته و حمل و نقل در مسیر است و سطح عرضه در اولویت دوم قرار می گیرد.