شناسهٔ خبر: 69909493 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

پشت‌پرده نمایش فریبکارانه آمریکا و اسرائیل در آتش‌بس لبنان

بازگشت فرستاده آمریکا به واشنگتن، میان فضای مثبت آتش‌بس که محافل عبری از آن حرف می‌زنند، هم‌زمان با دور جدید تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیروت و قتل‌عام غیرنظامیان، سؤالاتی را درباره نیات واقعی آمریکا و اسرائیل به وجود می‌آورد.

صاحب‌خبر -

قدس؛ در شرایطی که منابع صهیونیستی فضای مثبتی درباره روند آتش‌بس با لبنان ایجاد کرده‌اند و درباره توافق قریب الوقوع برای توقف جنگ صحبت می‌کنند، اما رژیم اشغالگر که در زمان حضور «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا در بیروت هم دست از حملات وحشیانه به مناطق مختلف لبنان برنداشته بود؛ بعد از بازگشت هوکشتاین به واشنگتن، این حملات خود را تشدید کرده است.

چند روز بعد از خروج هوکشتاین از بیروت و سفر او به تل‌آویو و سپس بازگشت به واشنگتن و بعد از اینکه برخی لبنانی‌ها مطمئن شده بودند فشار جدی از سوی آمریکا بر اسرائیل برای پذیرش توافق آتش‌بس وجود دارد، رژیم صهیونیستی دست به یک کشتار وحشیانه دیگری در مرکز بیروت زد و با چند موشک یک ساختمان مسکونی را هدف قرار داد که طبق آمار اولیه ۲۰ نفر در این جنایت به شهادت رسیدند و ۶۶ نفر دیگر زخمی شدند.

نمایش فریب مشترک آمریکا و اسرائیل در لبنان تکرار می‌شود؟

روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به این منظور اعلام کرد؛ برای نخستین بار نیست که فرستاده آمریکا لبنانی‌ها را فریب می‌دهد. در پایان جولای گذشته هوکشتاین یک پوشش سیاسی برای صهیونیست‌ها بود تا ارتش رژیم صهیونیستی بتواند عملیات تروریستی خود در به شهادت رساندن «فؤاد شکر» فرمانده نظامی ارشد حزب‌الله را اجرا کند.

در آن زمان که رژیم صهیونیستی بعد از یک جنایت عامدانه در مجدل شمس واقع در جولان اشغالی و کشتار چندین کودک، با اتهامات واهی سعی داشت این جنایت را متوجه حزب‌الله کند، تهدید به انجام حمله‌ای ضد حزب‌الله کرده بود، اما هوکشتاین در بیروت به لبنانی‌ها اطمینان داد که این حمله اسرائیل در خارج از بیروت و ضاحیه آن خواهد بود؛ اتفاقی که به‌عکس آن رخ داد و در حمله تروریستی ارتش صهیونیستی به بیروت برای ترور شهید فؤاد شکر، چندین غیرنظامی هم به شهادت رسیدند، این در حالی است که هوکشتاین ادعا می‌کرد با یک دیپلماسی موفق توانسته است مانع انجام اقداماتی شود که منجر به رویارویی گسترده ارتش اسرائیل و حزب‌الله می‌شود.

سپس در اواخر ماه آگوست گذشته هم همین ادعاها و نمایش‌های آموس هوکشتاین تکرار شد و در زمانی که او مدعی انجام تلاش‌های دیپلماتیک برای متوقف کردن روند جنگ و جلوگیری از تشدید تنش‌ها بود، رژیم صهیونیستی دست به جنایت بزرگ انفجار پیجرها در لبنان زد که منجر به شهادت و آسیب شدید به هزاران غیرنظامی در لبنان شد و بسیاری از آنها در این جنایت، اعضای حیاتی بدن خود از جمله چشم‌ها را از دست داده‌اند. جنایت انفجار پیجرها همچنین مقدمه جنایت‌های تروریستی بزرگتر رژیم صهیونیستی و در رأس آن به شهادت رساندن سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله بود.

تحولات چند روز گذشته هم نشان می‌دهد که هوکشتاین مجدداً نقش طعمه اسرائیل را در بیروت بازی می‌کند تا لبنانی‌ها را به دام بیندازد؛ جایی که به‌محض خروج هوکشتاین از منطقه، ارتش اشغالگر با همه قدرت نیروی هوایی و زمینی خود در راستای تلاش برای رسیدن به یک دستاورد میدانی، شروع به اعمال فشار بر مقاومت در جنوب لبنان کرد و همزمان با آن حملات وحشیانه به ضاحیه و مرکز بیروت را ادامه داد.

نتانیاهو به‌دنبال تکرار سناریوی آتش‌بس غزه در لبنان است

روزنامه الاخبار به نقل از احزاب سیاسی لبنان گزارش داد؛ این حوادث نشان می‌دهد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر به‌دنبال آتش‌بس نیست و می‌خواهد سناریوی نمایش‌های خود در غزه را در لبنان هم تکرار کند.

همچنین در شرایطی که منابع دیپلماتیک حتی بعد از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیروت هم معتقدند که فضای آتش‌بس مثبت است و مقامات دولت آمریکا هم ادعا می‌کنند که توافق کامل شده است و نتانیاهو متعهد به آتش‌بس است، هیچ یک از طرف‌های مربوطه پاسخی درباره زمان پذیرش توافق آتش‌بس از سوی اسرائیل نمی‌دهند؛ زیرا نتانیاهو خواستار آتش‌بس در زمان مورد نظر خود و مرتبط با ملاحظات خاص خود و نیز آمریکایی‌هاست و این بدان معناست که احتمالاً جنگ تا ژانویه آینده ادامه داشته باشد.

در این میان برخی می‌گویند که ممکن است نتانیاهو برای رسیدن به برخی دستاوردهای میدانی، زمان بیشتری تا رسیدن به توافق آتش‌بس از آمریکایی‌ها درخواست کرده باشد و بتواند لبنان را برای پذیرش برخی شروط اسرائیل به‌ازای عقب‌نشینی این رژیم از روستاهای لبنان تحت فشار قرار دهد؛ در حالی که خودش می‌داند ارتش اسرائیل تا امروز نتوانسته است یک روستا را هم اشغال کند.

آیا مذاکرات آتش‌بس به بن‌بست رسیده است؟

حامیان این نظریه احتمال تضعیف مذاکرات آتش‌بس را رد می‌کنند و تأکید می‌کنند که دشمن اسرائیلی هر زمانی که فرصت داشته باشد، حتی یک ساعت قبل از آتش‌بس هم به حملات خود ادامه می‌دهد.

از طرف دیگر، در حالی که رسانه‌های عبری درباره پیشرفت در روند مذاکرات صحبت می‌کنند و شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از مقامات ارشد این رژیم اعلام کرد که بعد از گفتگو با هوکشتاین فضای مثبتی وجود دارد، برخی منابع برجسته فاش کردند که پیشنهاد آتش‌بس در جبهه لبنان طبق پیش‌نویسی که هوکشتاین به لبنانی‌ها ارائه داده است، هنوز با پاسخی از سوی اسرائیل مواجه نشده است.

بر این اساس، تل‌آویو همچنین از بحث در مورد مرزها و نقاط مورد مناقشه خودداری و پیشنهاد کرده است که بعد از آتش‌بس درباره این مسائل مذاکره شود، بر همین اساس برخی منابع هشدار می‌دهند که رژیم اشغالگر اساساً به‌دنبال پایان کامل جنگ نیست؛ بلکه یک آتش‌بس ۶۰روزه را می‌خواهد تا لبنان و حزب‌الله را ملزم به رعایت مفاد پیش‌نویس آتش‌بس کند، این در حالی است که لبنانی‌ها موضع واحدی درباره شروط خود در آتش‌بس دارند و هیچ‌گونه آسیب به حاکمیت لبنان از جمله شرط رژیم اشغالگر برای آزادی عمل نظامی در این کشور را نمی‌پذیرند.

منابع سیاسی در این راستا گزارش دادند که نشانه‌ای درباره شکست کامل مذاکرات وجود ندارد، اما نتانیاهو همچنان به‌دنبال بهبود شرایط خود قبل از رفتن به توافق نهایی به‌روی رسیدن به پیشرفت‌هایی در تهاجم زمینی به لبنان است که به‌نظر می‌رسد امکان موفقیت او در این زمینه وجود ندارد، بنابراین می‌توان گفت که نتانیاهو بعد از دیدار با هوکشتاین، برای ادامه تجاوزات علیه لبنان، با شرط‌بندی روی امکان تغییر شرایط میدانی و بهبود وضعیت اسرائیل در مذاکره، مهلت بیشتری از آمریکا گرفته است.

اما سؤالی که ذهن محافل سیاسی لبنان را به خود مشغول کرده، این است که چرا هوکشتاین از اعلام حقیقت خودداری می‌کند و صراحتاً درباره مواضع اسرائیل و شخص نتانیاهو حرفی نمی‌زند.