طرفداری | مصدومیتها تنها عامل تعیین کننده فرم یک نیم نیستند اما بر روی ترکیب انتخابی مربیان و تاکتیکهایی که آنها اتخاذ میکنند، تاثیر زیادی دارند.
در این مطلب با استفاده از داده های وبسایت پریمیر اینجریز (Premier Injuries) که مصدومیتهای لیگ برتر، تشخیص شدت، و زمان ریکاوری آنها را ثبت و دنبال میکند، سعی داریم تا نگاهی بر تاثیر مصدومیتها بر عملکرد باشگاههای لیگ برتر بیاندازیم. تحلیل این دادهها نشان میدهد که چگونه برخی از باشگاهها از مصدومیت بازیکنان خود و تعداد بازیهایی که آنها از دست دادهاند، بیش از سایر همتایان خود متضرر شدهاند، در حالی که برخی دیگر به خوبی با غیبت بازیکنان خود کنار آمده و با حفظ ثبات، هر هفته جایگاه خود در جدول رده بندی را بهبود میبخشند.
کدام باشگاه بیش از سایرین ضربه خورده است؟
بدیهی است که تیمهایی که هر فصل بازیهای بیشتری انجام میدهند، به دلیل کمتر شدن زمان استراحت و افزایش تعداد بازیها، مصدومیتهای بیشتری تجربه کردهاند. با این حال، عوامل متعددی از جمله دورههای آمادهسازی کوتاهتر نسبت به گذشته، بازیهای ملی و برنامههای تمرینی متفاوت بر آمادگی جسمانی بازیکنان تأثیر میگذارند. منچسترسیتی، منچستریونایتد و چلسی به دلیل بازیهای اروپایی و جام اتحادیه، با ۱۸ بازی بیشترین بازی را در تمام رقابتها میان تیمهای لیگ برتر انجام دادهاند. چلسی با شروع تحسین برانگیز خود زیر نظر انزو مارسکا، تنها 6 بازیکن مصدوم داشته که هر کدام به طور متوسط 4 بازی لیگ را از دست دادهاند.
منچسترسیتی 11 مصدوم داشته که آسیب دیدگی رباط صلیبی رودری مهمترین آنهاست و باعث شد گواردیولا هافبک کلیدی خود را تا پایان فصل در اختیار نداشته باشد. سیتیزنها اسکار باب را نیز در تمرینات پیش فصل به دلیل شکستگی پای خود از دست دادهاند و کوین دی بروین (5 بازی به دلیل کشیدگی کشاله ران)، ناتان آکه (، چهار بازی به دلیل کشیدگی همسترینگ)، جرمی دوکو (دو مصدومیت عضلانی جداگانه)، ساوینیو، کایل واکر (هر دو به دلیل مصدومیت زانو). جک گریلیش، روبن دیاز (هر دو به دلیل مصدومیت عضلانی) و جان استونز (به دلیل آسیب دیدگی پا) نیز در برخی بازیها به دلیل مصدومیت غایب بودهاند.
پپ گواردیولا پیشتر در مورد مصدومان تیمش صحبت کرده است و به نظر ترجیح می دهد تیمی کوچک اما با کیفیت در اختیار داشته باشد تا به اندازه کافی به بازیکنانش بازی برسد اما مصدومیتها مشکلات زیادی برای آبیها ایجاد کردهاند و شرایط این تیم کمی به منچسترسیتی فصل ۲۰۲۰-۲۰۱۹ شباهت دارد،فصلی که آنها قهرمانی لیگ برتر را به لیورپول واگذار کردند. این مربی اسپانیایی به دلیل مصدومیتهای بیش از اندازه مجبور شده تا ۲۶ تغییر در ۱۱ بازی این فصل به وجود آورد (آنها از این نظر تیم دوم هستند) و تنها در دو بازی این فصل لیگ برتر با ترکیبی مشابه به میدان رفته است.
منچستریونایتد نیز در این فصل ۱۲ مصدومیت مختلف داشته، از جمله مصدومیت طولانی مدت لوک شاو (ساق پا)، لنی یورو (مصدومیت استخوان متاتارسال) و تایرل مالاسیا (زانو) که هیچ یک تاکنون در این فصل لیگ برتر به میدان نرفتهاند. از آنجا که شاو و مالاسیا هر دو انتخابهای اصلی سمت چپ خط دفاعی شیاطین بودند، قرمزها مجبور شده از نصیر مزراوی و دیوگو دالو (هر دو مدافع راست) و لیساندرو مارتینز که از مدافعان میانی است در این پست استفاده کند، هر چند که مزراوی یکی از بهترین بازیکنان آنها در این فصل بوده است.
اگرچه اخراج اریک تن هاخ در ماه گذشته به دلیل مصدومیتها نبود، اما این مربی هلندی بدشانس نیز بود چرا که شاو، مالاسیا و لنی یورو با اینکه هرگز در این فصل به میدان نرفتهاند در تمرینات این هفته قرمزها شرکت کردهاند.
کدام باشگاه کمترین ضربه را از مصدومیتها خورده است؟
وست هم به دلایلی در این فصل تحت هدایت جولین لوپتگی به مشکل خورده است، اما آنها نمیتوانند مصدومیتها را بهانه کنند. چکشها تنها سه بازیکن مصدوم دارند که مهمترین آن مصدومیت نیکلاس فولکروگ است. این مهاجم آلمانی تاکنون هشت بازی را به دلیل مصدومیت آشیل پا از دست داده است که همچنان ادامهدار خواهد بود.
فولام، دیگر باشگاه لندنی، تنها چهار بازیکن مصدوم دارد و توانسته از این شرایط بهترین بهره را ببرد و در رده هفتم جدول ردهبندی لیگ برتر قرار بگیرد. مارکو سیلوا، سرمربی این تیم، با هفت تغییر در یازده بازی، کمترین تغییرات را در ترکیب خود اعمال کرده و توانسته در پنج بازی لیگ برتری ترکیب مشابهی را به میدان بفرستد. ساشا لوکیچ (مصدومیت شانه) و تیموتی کاستانیه (مصدومیت همسترینگ) تنها بازیکنان مصدوم تیم اصلی هستند و لیست مصدومان سفیدها با خورخه کوئنکا (مصدومیت مچ پا) و گزینه سوم مارکو سیلوا برای خط حمله یعنی کارلوس وینیسیوس (آسیب دیدگی ساق پا) تکمیل میشود.
لیورپول، صدرنشین فعلی لیگ، پس از شروع فصل تنها هفت بازیکن مصدوم داشته که هیچ کدام از تیم اصلی نبوده و مصدومیت شدیدی نداشتهاند. بازیکنان آرنه اشلوت مجموعا ۲۵ بازی لیگ برتری را به دلیل مصدومیت از دست دادهاند که ۱۳ مورد از آنها مربوط به مصدومیت هاروی الیوت (شکستکی پا) و وینگر ذخیره آنها یعنی فدریکو کیه زا (مصدومیت عضلانی) است. تاثیر اشلوت در نتایج فوقالعاده قرمزهای آنفیلد کاملا مشهود است اما لیورپول از مصدومیتهای زیاد رقبای خود نیز سود برده است.
تفاوت تاثیر مصدومیتها در هر باشگاه
هر چند این گزاره درست است که «تعداد مصدومیتها نمایانگر مشکلات تیمهاست»، اما با نگاه به بازیهایی که باشگاهها مجبور شدهاند بدون بازیکنان کلیدی خود به میدان بروند، متوجه میشویم که برخی تیمها بیش از دیگران متضرر شدهاند.
مدل پیشبینی دشواری هر مسابقه وبسایت اوپتا یا همان ابر کامپیوتر این وبسایت نشان میدهد که برایتون در یازده بازی ابتدایی خود سختترین دوره را پشت سر گذاشته است. آنها در حالی مجبور بودند خود را با سبک پر فشار فابیان هورتسلر تطبیق دهند، که مالکیت توپ کمتری داشتند (کاهش از ۶۰ درصد مالکیت در فصل گذشته به ۵۳ درصد در این فصل) و پرس بیشتری انجام میدادند.
برایتون با اینکه بیش از هر تیم دیگری از مصدومیتها ضربه خورده است، در ۱۱ بازی ابتدایی خود باید به مصاف شش تیم برتر لیگ (بیگ سیکس) میرفت. با توجه به اینکه آنها در تابستان گذشته با ۲۰۰ میلیون پوند هزینه، عمق و کیفیت ترکیب خود را تقویت کرده بودند، با کسب ۱۹ امتیاز و با موفقیت این دوره سخت را پشت سر گذاشته و در رده ششم جدول رده بندی قرار گرفتهاند. شش بازی بعدی آنها روی کاغذ ساده به نظر میرسد و مرغان دریایی باید در چهار بازی خود به مصاف ساوتهمپتون، لسترسیتی، کریستال پالاس و وست هم بروند.
از سوی دیگر، ولورهمپتون که دومین شروع سخت فصل را طبق جدول اوپتا داشته با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند. تیم گری اونیل تنها هشت مصدوم داشته اما از دست دادن مکس کیلمان که به وست هم پیوست و مصدومیت زانوی یرسون موسکرا، جایگزین کیلمان، که منجر به از دست دادن کل فصل شد، دست به دست هم داد تا آنها جایگاه بدترین خط دفاعی لیگ را به خود اختصاص دهند. وولوز در حال حاضر با تمام شش تیم برتر لیگ بازی کرده و امیدوار است که بازیهای آسانتر ماه دسامبر (حداقل روی کاغذ) با اورتون، وست هم، ایپسویچ و لسترسیتی به آنها کمک کند تا از منطقه سقوط خارج شوند.
آرسنال نیز از مصدومیت بسیار متضرر شده و پنجمین شروع دشوار را طبق پیش بینی اوپتا داشته است. باید خاطر نشان کرد که آنها سه کارت قرمز نیز دریافت کردهاند که بیشترین مورد لیگ است. آنها با مصدومیت مارتین اودگارد (کاپیتان و خلاقترین بازیکن خود) به مشکل خوردند و در دو بازی که این بازیکن در آنها غایب بود مقابل بورنموث ۲-۰ شکست خورده و به تساوی ۲-۲ با منچسترسیتی رضایت دادند که همین نتایج کار آنها را سختتر کرد. تیم میکل آرتتا اوایل دسامبر پذیرای منچستریونایتد روبن آموریم خواهد بود اما سال 2024 را با بازی با اورتون، کریستال پالاس و ایپسویچ به پایان میرساند.
چه نوع مصدومیتی گریبانگیر بازیکنان در این فصل بوده است؟
باشگاههای لیگ برتر روی هم رفته ۲۰۹ مصدومیت داشتهاند که در نتیجه این مصدومیتها بازیکنان بیش از ۷۵۰ بازی را از دست دادهاند. بیش از یک پنجم مصدومیتها (۴۸ مورد) مربوط همسترینگ بوده که به دلیل استارتهای زیاد در ورزش فوتبال، مصدومیت شایعی به حساب میآید. شاخص PPDA با شمارش تعداد پاسهای یک تیم به ازای هر اقدام دفاعی میزان شدت پرس هر تیم را مشخص میکند. در لیگ برتر شاخص PPDA از ۱۲.۶ در فصل گذشته به ۱۱.۷ در این فصل کاهش یافته که نشان میدهد بازیهای این فصل کمی شدت بیشتری پیدا کردهاند.
تعجبی ندارد که تاتنهام با بهترین PPDA در لیگ ( با 7.6 در مقایسه با 8.8 در فصل گذشته که پیشرفت این تیم در پرس سنگین را نشان میدهد)، شش مصدومیت همسترینگ داشته که بیشترین تعداد در لیگ برتر است. با این حال، شدت پرس تنها عامل مصدومیت همسترینگ نیست چرا که استون ویلا، چلسی و ایپسویچ که همگی در نیمه انتهایی PPDA هستند، هر کدام چهار مصدومیت همسترینگ داشتهاند.
مصدومیت زانو نیز زیاد بوده و در 27 مورد از مجموع مصدومیتها نقش داشته است. وولورهمپتون و آرسنال هر کدام چهار مصدومیت زانو داشتهاند. تیم اونیل، ساشا کالایژیچ و موسکرا را به دلیل مصدومیت رباط صلیبی از دست داده و در آرسنال نیز تومیاسو دو مورد از مصدومیتهای زانو این تیم را داشته در حالی که کالافیوری و بن وایت دیگر بازیکنانی هستند که با این نوع مصدومیت مواجه شدهاند. برنتفورد، منچسترسیتی و نیوکاسل هر کدام 3 مصدومیت زانو داشتهاند که حداقل یکی از آنها مصدومیت رباط صلیبی یکی از بازیکنان اصلی تیم بوده است. استون ویلا نیز با مصدومیت تایرون مینگز و بوباکار کامارا با مشکل مشابهی روبرو شده است.
همچنین 20 مصدومیت از ناحیه مچ پا در لیگ وجود داشته که برایتون و لسترسیتی هر کدام با چهار مصدومیت مچ پا در صدر قرار دارند. اودگارد از آرسنال و دومینیک سولانکه از تاتنهام بازیکنان سرشناسی هستند که با این نوع آسیب دیدگی مواجه شدهاند.
برخی از باشگاهها بهتر از سایرین با مشکلات مصدومیت خود کنار آمدهاند. تیمهایی مانند لیورپول و فولام با غایبهای کمی که داشتهاند، پیشرفت کرده اما تیمهایی مانند وست هم به مشکل خورده اند. باشگاههایی مانند برنتفورد و برایتون با وجود مصدومیتها بهتر از حد انتظار عمل کردهاند در حالی که آرسنال و منچسترسیتی ضربه سختی خوردهاند و نواتستند با مصدومیت بازیکنان کلیدی خود کنار بیایند. تیمهایی نیز هستند که ما بین این دو گروه قرار میگیرند و منتظر بازگشت بازیکنان کلیدی خود هستند تا در تعطیلات بعدی بازیهای ملی که در ماه مارس است، شرایط بهتری برای رسیدن به اهداف خود پیدا کنند.
تحلیلی از آنانتاجیت راگورامان از وبسایت اتلتیک با اندکی دخل و تصرف