به گزارش ایرنا، سرهنگ اکبر محمدجعفری روز یکشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با بیان اینکه هر روز نوع جدیدی از جرائم در فضای مجازی شکل دهی و ساماندهی می شود، اظهار کرد: تنهایی و رها شدگی کودکان در فضای مجازی زیاد است و محدودیتی وجود ندارد به ویژه در دوران کرونا این آسیب ها جدی تر شد و این پویش با هدف ساماندهی این رهاشدگی ۲۴ تا ۳۰ آذر ماه جاری برگزار می شود.
وی ادامه داد: افزایش آگاهی خانواده ها برای کاهش شکاف دیجیتالی ایجاد شده و تلاش برای کاهش فاصله این شکاف، از اهداف فرعی این پویش است و در این بین نقش مدارس و آموزش های کاربردی و تاثیرگذار مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات آموزشی برای آگاهی بخشی خانواده ها در مورد آسیب های اجتماعی فضای سایبری باید اقدامات موثری باشد، گفت: در این زمینه آماده همکاری با دانشگاه ها، مراکز علمی و سمن ها هستیم.
محمدجعفری با بیان اینکه پویش مردمی کودکان سایبری در هفت سرعنوان و همزمان با سراسر کشور برگزار می شود گفت: کودکان و ایمنی سایبری، خانواده و الگوی سایبری، دوستان و بازی های سایبری، مدرسه و آموزش سایبری، جامعه فرهنگ سایبری و اخلاق سایبری، سکوهای مجازی و مسوولیت اجتماعی و پلیس فتا حامی کودکان از جمله عناوین برنامه های پلیس فتا در این پویش است.
وی ادامه داد: تعریف حریم خصوصی و مصادیق نقض آن، آموزش "نه گفتن" به کودکان، رعایت الگوی مصرف در فضای مجازی، نحوه برخورد با سوء استفاده های احتمالی، مراقبت از اعتیاد سایبری کودکان، نحوه انتخاب دوستان سایبری و معیارهای انتخاب، رعایت نکات ایمنی در بازی های برخط، آموزش والدین و ایجاد مطالبه گری در کودکان مواردی هستند که در این پویش به آنها پرداخت می شود.
رئیس پلیس فتای آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود، از برداشت های غیرمجاز، پرداخت بیعانه و وام فوری به عنوان جرایم مطرح در فضای مجازی نام برد و گفت: روزانه بیش از ۳۰۰ تماس با مرکز پلیس فتای استان برقرار می شود و همکاران پلیس فتا راهنمایی های لازم را به شهروندان ارایه می دهند.
محمدجعفری با بیان اینکه تعداد مراجعات حضوری نیز بین ۳۰ تا ۳۵ مورد در روز است، افزود: پلیس فتا به طور ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشات در زمینه جرایم و تخلفات سایبری است و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و سایت https://csirc.fata.gov.ir جهت دریافت گزارشات مردمی در خدمت شهروندان است.