شناسهٔ خبر: 69907060 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر اصفهان:

برنامه اقدام سریع برای مدیریت مصرف انرژی در دستگاه‌های استان تدوین شود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پیشنهاد می‌کنیم تمام دستگاه‌های استان یک برنامه عملیاتی و اقدام سریع برای مدیریت و به حداقل رساندن میزان مصرف آب و انرژی داشته باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید امیر سامع امروز _یکشنبه چهارم آذر_ در صدوپنجاه‌وپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان در نطق خود با گرامیداشت هفته بسیج اظهار کرد: یکی از زیباترین توصیف‌ها را امام خمینی (ره) درباره بسیج داشتند که فرمودند «بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می‌دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند. بسیج میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن، نام و نشان در گمنامی و بی‌نشانی گرفته‌اند. بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا کرده‌اند. من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می‌خورم و از خدا می‌خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند، چراکه در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجی‌ام»؛ حضرت امام خمینی (ره) که خود از سردسته عارفان و زاهدان و مجاهدات بودند و اینگونه بسیج را وصف می‌کنند.

وی درباره وضعیت آب و انرژی افزود: اقدامات اضطراری باید در این زمینه انجام داد تا کشور و شهرمان از این چالش نجات پیدا کند؛ میزان و نحوه مصرف به‌گونه‌ای است که اگر اقدام سریع نداشته باشیم چالش‌ها روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شهرداری به‌عنوان یک دستگاه اجرایی در این زمینه کارهای خوبی انجام داده است که اگر بتوانیم آن‌ها را تبیین کنیم، دیگر دستگاه‌ها نیز وارد شوند و کارهایی در این خصوص را برنامه‌ریزی و اجرا کنند، اوضاع بهتر خواهد شد.

سامع با اشاره به مدیریت سبز گفت: مدیریت سبز در چهار حوزه شامل مصرف آب و انرژی، حمل‌ونقل، فضای سبز و پسماند شاخص‌هایی دارد و بر این اساس ادارات برتر در این زمینه هر سال در جشنواره شهید رجایی معرفی می‌شوند؛ هر دستگاهی در حوزه مصرف حداقل میزان مصرف اضافه که ناشی از وضعیت نامناسب بهره‌برداری و دستگاه‌ها و نگهداری و تعمیرات آن‌ها است باید اقدامات لازم را انجام دهد تا به مدیریت سبز دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر باید در دستور کار دستگاه‌های استان اصفهان باشد، افزود: هر دستگاهی باید با توجه به مأموریت خود، درباره محیط زیست و مقابله با خاموشی‌های پیش‌بینی شده است و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر برنامه داشته باشد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: این برنامه‌ها می‌تواند در زمینه پسماند، انرژی خورشیدی و باد باشد که بهترین آن در اقلیم ما انرژی خورشیدی است و باید از ظرفیت لازم در این زمینه استفاده کنیم.

سامع گفت: در حوزه بازچرخانی آب همه دستگاه‌ها می‌توانند با کمترین هزینه روش‌هایی را به‌کار ببرند که آب کمتری مصرف شود و آب مصرف شده با بازچرخانی در مصارف دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنیم همه دستگاه‌های استان یک برنامه عملیاتی و اقدام سریع برای مدیریت و به حداقل‌رساندن میزان مصرف آب و انرژی داشته باشند.

سامع با اشاره به کارگاه‌ها و واحدهای صنعتی سازگار با محیط زیست گفت: کارگاه‌های بسیاری اطراف شهر قرار دادند که بر اساس تقویم خاموشی تولید آن‌ها به‌شدت دچار اختلال می‌شود؛ اگر میزان تولید انرژی را افزایش دهیم این کارگاه‌ها که فضا و محوطه مناسبی دارند، می‌توانند به‌عنوان واحدهای سازگار با محیط زیست معرفی شوند.

وی افزود: کارگاه‌های صنعتی از جمله مزیت‌های نسبی تولید انرژی تجدید پذیر هستند؛ این کارگاه‌ها با کمترین تمهیدات و به‌کارگیری روش‌های ساده می‌توانند آب را بازچرخانی کنند تا در مصارف دیگر استفاده شود، بنابراین در کنار دستگاه‌های سازگار با محیط زیست، می‌توانیم کارگاه‌ها و واحدهای صنعتی سازگار با محیط زیست را داشته باشیم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به تلاش برای تحقق شهر خورشیدی گفت: اصفهان را با تسهیل در مشارکت مردم می‌توانیم به شهر خورشیدی تبدیل کنیم؛ در این راستا می‌توانیم ۱۰ هزار واحد از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی و تجاری و صنفی را به نیروگاه‌های ۱۰ کیلوواتی مجهز کنیم که ۱۰۰ مگاوات معادل یک‌چهارم مصرف شهر اصفهان را تولید خواهد کرد.

سامع با بیان اینکه با وام‌های قرض‌الحسنه و ارزان می‌توان مردم را به این عرصه وارد کرد تا برای خودشان فکر و برنامه‌ریزی کنند، ادامه داد: مساجد، حسینیه‌ها و مدارس نیز می‌توانند وارد این عرصه شوند؛ اگر سال جاری ۱۰ هزار واحد وارد این حوزه شوند برای سال‌های آینده می‌توان آن را افزایش داد.

وی اظهار کرد: در استان برنامه‌ریزی در این‌باره در حال انجام است و استاندار نیز یکی از برنامه‌های اصلی خود را پیرامون انرژی‌های تجدیدپذیر قرار داده است که امیدواریم دستگاه‌های مسئول وارد این عرصه شوند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: راهکار کاهش مصرف انرژی بیشتر راهکارهای فرهنگی است و اگر مردم از روش‌هایی استفاده کنند که مصرف آن‌ها کاهش پیدا کند، بی‌شک موفق خواهند بود.

سامع گفت: اگر این اقدامات انجام شود در زمان کوتاهی می‌توانیم بر چالش‌های حوزه آب و انرژی غلبه پیدا کنیم؛ اینها شعار نیست، زیرا شهرهایی که در این زمینه مشکل داشتند، از این روش‌ها استفاده کردند و در مدت کوتاهی بر مشکلات خود فائق آمدند.