شناسهٔ خبر: 69907052 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مردم اسیر بانک‎ها هستند؛ بنگاهداری بانک‌ اقتصاد را نابود می‌کند

یک نماینده مجلس با اشاره به بنگاهداری بانک‌ها گفت: حرکت بانک‌ها به سمت بنگاهداری نه رسالت بانک است و نه به نفع مردم و جامعه خواهد بود.

صاحب‌خبر -

روح‌الله لک علی آبادی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح ابهامات پیرامون بنگاهداری بانک‌ها اظهار کرد: نظر صریح رهبری این است که بانک‌ها بنگاهداری نکنند. قرار نیست ما برای رفع یک مشکل، مشکل دیگری ایجاد کنیم. قرار نیست ما بنگاه در بنگاه ایجاد کنیم.

وی عنوان کرد: گاهی ممکن است در برخی روندها اشکالات و بروکراسی‌های اداری مشاهده شود که با کمک دولت و مجلس می‌توان آنها را برطرف کرد اما اینکه بانک‌ها به سمت بنگاهداری بروند نه رسالت بانک است و نه به نفع جامعه و مردم است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: امروز مردم اسیر بانک‌ها هستند و بعضی از بانک‌ها وام‌هایی را با درصد بالا به مردم می‌دهند اما متأسفانه به جای حل مشکل شخص، به واسطه آن وام مشکل دیگری به مشکلاتش اضافه می‌شود.

وی افزود: به عنوان نمونه تقریباً ۲۰ سال پیش زلزله‌ای در درود آمد و بانک‌ها یکسری وام به مردم زلزله زده دادند و افرادی به صورت زنجیره‌ای ضامن هم شدند و پس از مدتی، بانک‌ها اعلام کردند شما لازم نیست پول این وام‌ها را واریز کنید و تمام آن بخشیده شد. بعد از ۲۰ سال بعضی از بانک‌ها زمانی که شخصیتی درخواست وام یا ضمانت دارد او را بدهکار می‌داند و درخواست او را معطوف به تسویه وام ۲۰ سال می‌کند.

لک علی آبادی در رابطه با تعیین حدود و ثغور بنگاهداری بانک‌ها بیان کرد: اینکه بانک‌ها سهام فلان شرکت را می‌خرند از مصادیق بنگاهداری بانک‌ها محسوب می‌شود؛ برای مثال بانک ملی سهام صنایع غذایی گهر دورود را خریداری کرد و آن را به یک فرد فروخت و در نهایت کارخانه‌ای که قرار بود حدود ۴ هزار نیرو داشته باشد امروز با ۱۵۰ نیروی روزمزد و به صورت پاره وقت و موقت فعالیت می‌کند. ۱۲۵ هکتار زمین و میلیاردها میلیارد دستگاه در آن کارخانه دپو شده است. این نمونه از بنگاهداری و موارد مشابه آن اقتصاد کشور را نابود کرده است.