سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که در حاشیه صحن علنی برگزار شد، گفت: اهدافی که کشورهای توسعه یافته در اجلاس کاپ ۲۹ در باکو بهدنبال تحقق آنها بودند تا طبق آنها از ارائه کمک و تعهداتی که برعهدهشان است سرباز بزنند را در نشستهای کارشناسی مطرح کردیم.
وی اظهار کرد: کشورهای توسعهیافته در دو اجلاس امارات و شرم الشیخ بهدنبال آن بودند که به هدفشان برسند، اما در کاپ ۲۹ نتوانستند به اهدافشان برسند لذا این اجلاس به نفع کشورهای کمتر توسعهیافته شد.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس بیان کرد: کشورهای توسعهیافته طبق قانون تغییرات آب و هوایی و معاهده پاریس باید تسهیلاتی را به کشورهای کمتر توسعهیافته بدهند، اما میخواستند از آن سرباز بزنند و یک ژست طلبکارانه هم میگیرند.
وی ادامه داد: در نشستها و گروههایی که در اجلاس برگزار شد کشورهای توسعهیافته طوری عمل میکردند که هزینهها را به دوش کشورها بیندازند و بازیسازی میکردند، اما در پایان اجلاس با حصور فعالانه برخی کشورها ازجمله ایران صحنه متفاوت شد و نتوانستند به اهدافشان برسند.
رفیعی تصریح کرد: در جمعبندی اجلاس قرار شد سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار به کشورهای کمتر توسعهیافته بدهند که این به غیر از تعهدات آمریکاست؛ البته آمریکا تاکیدات این اجلاسیه را نپدیرفت، چون خودش بزرگترین تولیدکننده آلودگی است و به تعهداتش عمل نمیکند و در اجلاس کاپ ۲۹ رویکرد ضدمحیط زیستی برخی کشورها برای کشورهایی که حضور داشتند، عیان شد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: چهار سال است روی این قضیه کار میکنیم و با کشورهایی که منافع مشترک دارند باید وارد گفتوگو شویم و در بیانیه به ثمر بنشانیم که این امر در کاپ ۲۹ محقق شد و با کشورهای مشترکالمنافع ارتباط برقرار کردیم.
وی گفت: از مجلس شورای اسلامی، آقای عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی، بنده، آقای نخعی عضو کمیسیون انرژی و آقای نوروزی از IPU در اجلاس کاپ ۲۹ حضور داشتیم.
رفیعی با قدرانی از هیاتهای کارشناسی محیط زیست کشور و نقش محوری اداره کل محیط زیست وزارت خارجه عنوان کرد: در اجلاس کاپ ۲۹ باکو اهداف ما مبنی بر گفتوگو با کشورهای دارای منافع مشترک، تا حد مطلوبی محقق شد و توانستیم هماهنگی با کشورهای مشترک المنافع را برقرار کنیم.
وی با اشاره به حضور چهار نماینده از مجلس شورای اسلامی در اجلاس پارلمانی کاپ ۲۹، گفت: ما به عنوان کمیته محیط زیست بالغ بر چهارماه است که درباره موضوع رویکرد جمهوری اسلامی ایران و حضور ایران در اجلاس کاپ ۲۹، رایزنیها و نشستهای متعددی برگزار کردیم تا چگونگی حضور ایران حتماً مشخص شود و ایران به صورت رها شده در این اجلاس حضور پیدا نکند. چرا که اجلاسی است که تصمیمات اقتصادی عمیقی را اتخاذ میکند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه خط مشی جمهوری اسلامی ایران در بخش پارلمانی اجلاس کاپ ۲۹ این بود که تحریمها قطعاً در اقدامات ایران برای کاهش کربن تاثیرگذار است، یادآور شد: متاسفانه در ۲۸ اجلاس قبلی این مسئله به درستی تبیین نشده بود. اقدام مهم دیگری که در زمینه اجلاس پارلمانی انجام دادیم، ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران بود و در این اجلاسیه فرصتی برای گفتوگو درباره این موضوع پیش آمد.
رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس خاطرنشان کرد: در این اجلاس ضمن بیان سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در زمینه محیط زیست، گفتیم که جمهوری اسلامی ایران با وجود همه تحریمها توانسته این اقدامات را انجام دهد. این درحالی است که هیچ کانالی برای تبادل تجهیزات نداشته و یک ریال نیز در این زمینه دریافت نکرده است.