علی فاتحی معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس در آیین تکریم و معارفه رئیس دادگاه عمومی بخش فورگ داراب با گرامیداشت هفته بسیج، گفت: با اجرای قانون جدید و تأسیس دادگاههای صلح، شوراهای حل اختلاف از اهمیت و جایگاه بالاتری برخوردار شدند.
وی با اشاره به تشکیل دادگاههای صلح در تمامی حوزههای قضایی استان فارس اظهار کرد: مقوله صلح و سازش بسیار مورد تأکید رئیس کل دادگستری استان است.
معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس افزود: با وجود اینکه دادگاه صلح احیا شده، اما بدان معنا نیست که وظایف شوراهای حل اختلاف نسبت به گذشته کم شده و لازم است با آموزش همگانی و منسجم به صلح یاران در زمینه راستای صلح و سازش اهتمام لازم انجام گیرد.
فاتحی با تأکید بر استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف عنوان کرد: رسالت ذاتی شوراهای حل اختلاف تلاش در راستای برقرای مصالحه و حل و فصل خصومت ها است که همین امر بسیار مؤثر بوده و سبب کاهش ورودی پرونده به محاکم قضایی و رفع اطاله دادرسی میشود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس به توسعه خدمات قضایی به عنوان یکی دیگر از سیاستهای کلی دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: هدف توسعه قضایی در قوه قضاییه افزایش شعب قضایی و گسترش ساختار و تشکیلات نیست؛ بلکه در برخی مناطق همانند بخش فورگ که با مرکز شهرستان داراب فاصله زیادی دارد و با توجه به حجم پروندههای قضایی و دسترسی آسان و راحتتر مردم به خدمات قضایی، چهار سال پیش دادگاه این بخش افتتاح شد.
فاتحی افزود: ایجاد توسعه واحدهای قضایی به هیچ عنوان به معنای آن نیست که پروندههای بیشتری تشکیل شود بلکه باید در دعاوی از سازوکارهای صلح و سازش و استفاده از ظرفیت بزرگان و معتمدین محلی بهره برد و با استفاده از روشهای غیرقضایی خصومتها حل و فصل شود و موجبات عدم حضور افراد در محاکم قضایی فراهم شود.
فاتحی تکریم شهروندان و توجه ویژه به درخواستهای آنان را از تأکیدات رئیس قوه قضاییه و یکی از اولویتهای مدیریت رئیس کل دادگستری استان فارس دانست و گفت: در هر ساختاری، چه قضایی و هر دستگاهی که به مردم ارائه خدمت میکند؛ مدیران و حتی کارکنان باید در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی با مردم رفتار مناسب و درستی داشته باشند، چرا که مردم سرمایه اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند.
وی با اشاره به برگزاری ملاقاتهای مردمی مسئولان قضایی در راستای اجتماعی کردن و مردمیتر کردن قوه قضاییه، گفت: میزان رضایتمندی جلب رضایتمندی مردم از جمله برنامههای مهم و مورد تأکید در اجرای سند تحول قضایی است و ارائه خدمات مناسب قضایی همراه با سرعت، دقت، رفع اطاله دادرسی، ملاقاتهای مردمی مسئولان قضایی مصادیق بارز جلب رضایت عمومی است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم در ادامه یکی از مهمترین وظایف در حوزه پیشگیری از وقوع جرم را آگاهی بخشی دانست و عنوان کرد: پیشگیری از وقوع جرم وظیفه همه قوای سه گانه و همه دستگاهها و نهادها است و یکی از مهمترین وظیفه آنها آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و ارتقای سطح آگاهیهای عمومی است.
فاتحی بر ارتقای سطح آگاهیهای عمومی در قانون جدید دادگاههای صلح و همچنین اجرای قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیر منقول نیز اشاره کرد و گفت: به موجب قانون جدید تنظیم مبایعه نامه عادی در خصوص املاک دارای سند رسمی فاقد اعتبار قانونی بوده و در صورت حدوث اختلاف محاکم نیز به این گونه معاملات اعتباری نخواهند داد.
وی تصریح کرد: بنابراین آشنایی عمومی به جزئیات این قانون برای حفظ حقوق مالکانه خود امری ضروری است که نهادهای مربوطه باید به منظور آگاه سازی عمومی و آگاهی بخشی تمهیدات لازم را فراهم سازند.
فاتحی به موضوع کاهش جمعیت کیفری زندانها با استفاده از تأسیسات و نهادهای ارفاقی هم پرداخت و افزود: قضات باید از ظرفیتهای قانونی و راهکارهای تأسیسات و نهادهای ارفاقی با هدف کاهش جمعیت کیفری زندانها استفاده کنند و در برخورد با مخلین نظم و امنیت و مرتکبین جرائم خشن که امنیت عمومی جامعه را به خطر میاندازند بدون اغماض، قاطعانه ودر چارچوب قانون برخورد داشته باشند؛ چرا که در حکومت عدل علوی جاذبه بی نهایت و آن جا که لازم است دافعه در حد کفایت است.
گفتنی است در این مراسم با اهدای لوح تقدیر از تلاشهای محمود فیروزی رئیس دادگاه عمومی بخش فورگ قدردانی و با ابلاغ رئیس کل دادگستری استان فارس صمد باقری به عنوان سرپرست این حوزه قضایی معرفی شد.
انتهای پیام/