به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، سالروز تأسیس بسیج مستضعفان به فرمان معمار کبیر انقلاب از راه میرسد و در این یکهفتهای که به نام هفته بسیج نام دارد، ابعاد مختلفی از هنرنمایی بسیج در میان مردم را مشاهده کردیم که هر یک در کنار هم و برای هم معنا دارد و انگار بسیج را نمیتوان از آن جدا کرد.
عظمت شجره طیبه بسیج که پس از پیروزی انقلاب و در یک راهبرد آیندهنگری شگرف حضرت امام خمینی (ره) در کشور تازه انقلاب کرده و همچنین یک الگوی ارزشمند برای ملتهایی است که در برابر استکبار زمانه قیام کردهاند و نیاز به یک راهنمای عالی دارند، شد، چه زیبا رهبر انقلاب فرمودند که بسیج یکی از الهامات الهی به قلب امام راحل (ره) بود.
بسیج را میتوان اینگونه معنی و تشریح کرد که نام آن، یاد آن و حتی راه و روش آن، انگیزهبخش است و به همه این روحیه مسئولیتپذیری را میدهد، تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی در ابتدای انقلابی که تازه پای راهرفتن یافته بود و در صدد تجربهای جدید برای رویارویی با دنیای بود که تا همین روزهای سیاه طاغوتی زیر چکمه استکبار جهانی له شده بود.
روحیه جهاد بینهایت، ایثار، فداکاری و احساس مسئولیتی که امروز در جامعه روان و جاری است، از چشمه پر برکت بسیج حرکت خود را آغاز کرده و همین تداوم و پویایی بسیج است که متوقف نمیشود و برای هر روزی که در آینده پیشروی انقلاب و نظام است، برنامهای جدید دارد و به راهی که آغاز کرده است، ایمان کامل دارد.
حماسهای که بسیج در عرصههای مختلف و روزهای سخت ابتدای انقلاب آفرید، هیچ نمونه و الگوی برای آموزش نداشت و خود یک کودک تازهمتولدشده بود که باید با اتکا به قدرت ایمان و توسل، راهی را که آغاز کرده بود را باقدرت بیشتری میپیماید تا تازه میرسید سرمنزل مقصودی که خود، آغازگر یک تفکر و راهبردی است به نام بسیج، در طول دفاع مقدس، شبها و روزهای زیادی را با همه سختیهای که باید تحمل میکرد را پشت سر گذاشت و هیچگاه خود را از مردم جدا ندید.
ایثار و فداکاری تفکر بسیجی سینهبهسینه از پدران به پسران و از مادران به دختران منتقل شده است و هر روز در نسل جدید، همان رنگ و بوی روزهای اولیه خود را دارد، گویی هر روز متولد میشود و هر شب امید فردای بهتر را در دلها زنده میکند، فردای که قرار است از راه برسد و راهی که آنقدرها روشن و زیبا است که شوق رسیدن به آن، قلبها را به تپش وادار میکند.
بسیج قهرمان ملی است
حمید رضایی کارشناس سیاسی بیجار گفت: بسیج را باید با عنوان قهرمان ملی نامگذاری کرد، بسیج در قلب همه ملت جای دارد، یک قدرت بزرگ و یک پشتوانه بسیار عالی برای هر انسان آزادهای است، بسیج قهرمانی است که ایثار و شهادت را درک کرده است و با الگوی که از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس آموخته است، روزهای پر قدرتی را آغاز کرده است.
وی افزود: گذر بعد از جنگ تحمیلی یک پیچ تاریخی بزرگ را پیشروی ملت گذاشته بود که اگر تفکر انسانسازی و کشورسازی بسیج، انقلاب اسلامی را از گذرگاههای تند و سخت عبور داد و، چون تجربه بسیار ارزشمندی از روزهای اول انقلاب دارد، میتواند در این روزهایی که شرایط بهمراتب سختتر است، پر تلاش و پر توان پای در میدان بگذارد.
این کارشناس سیاسی بیجار ادامه داد: بسیج واقعاً یک قهرمان است، قهرمانی که خود را اسیر زمان و مکان و تاریخ نکرده است، او در زمان و مکان جاری است و برای هر روز خود برنامه دارد، بسیج همانند یک نیروی پر توان است که باقدرت در حال حرکت است، نسل جدید و جوانانی که عاشقان در سالهای پیشروی انقلاب با بسیج آشنا شدند و مسیر درست زندگی را برای خود انتخاب کردند، همچنان در همان خط قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه تفکر بسیج با ایثارگری و فداکاریها آمیخته است، گفت: بسیج بهقدری در لایههای جامعه ریشه یافته است که امروزه در حوزههای تولید، اقتصاد، روابط اجتماعی، تأثیرگذاری در جهان و برقرار امنیت و آرامش در کشور نقشآفرینی دارد و در بدتری شرایط هم در کنار مردم و برای مردم نفس میکشد، روزهای کرونایی که فقط تفکر جهادی و ایثاری بسیج، توانست جامعه را کنترل کند.
بسیج و خدمت همواره در کنار هم هستند
مریم جلالی فعال اجتماعی بیجار گفت: نسل چهارم و پنجم انقلاب روزهای سخت ابتدای انقلاب را نمیتوانست درک کند و هرچند تولیدات سمعی و بصری دراینخصوص منتشر شده است؛ ولی بازهم با انعکاس واقعی آن خدمات و همیاری بسیج در کنار مردم را تاکنون نتوانست به معنای واقعی انتقال دهد، روزهای سخت سیل و زلزله و حتی سازندگی در روستاهای دورافتاده، بازسازی مدارس و رنگآمیزی اماکن محروم، یک نمایش واقعی و کاملاً قابللمس برای نسل جدید است.
وی افزود: چندی پیشازاین یکی از زندانیان قتل غیرعمد در شهرستان بیجار به علت عدم توانایی مالی برای تأمین درخواست خانواده مقتول، با بسیج مردمی توانست در کمتر از ۱۰ روز به آغوش خانوادهاش بازگردد، چه کسی میتوانست با تکتک مردم ارتباط برقرار کند، موضوع را برای همه بازگو کند و سپس با جمعآوری مبالغ کمکهای مردمی، هزینه لازم برای کسب رضایت شاکی را تأمین و آزادی زندانی را محیا کند.
این فعال اجتماعی بیجار ادامه داد: تنها تفکر بسیجی که در جامعه وجود دارد میتوانست این گام مهم و زمینهساز را ایجاد کند، مردم با یک بسیج فکری و اجتماعی موضوع را کاملاً درک کردند و باتوجهبه فرصت زمان کوتاهی که برای آزادی زندانی وجود داشت و هزینه میلیاردی که باید تأمین میشد، در یک اقدام کاملاً خودجوش و بسیجیوار، وارد میدان عمل شد و کار نهایی و سخت را در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه رساند.
وی با اشاره به اینکه بسیج، چون از جنس مردم است، آحاد ملت را با خود همراه میکند، توضیح داد: تنها راه عبور از دامهای دشمنان و رشد و شکوفایی توانایی نهفته کشور، به ترویج تفکر و فرهنگ عالی بسیج است، مکتب بسیجی نه یک شعار، نه یک آرمان دست نیافتی، بلکه یک وعده صادق و همیشگی است، آنقدر دمدستی و دستیافتنی است که در جامعه گسترش زیادی دارد و امروزه روحیه بسیجی توانسته است، راهکارهای درستی برای حل مشکلات اجتماعی ارائه دهد.
بسیج یک فضای همدلی و انسجام اجتماعی است
یاسر جبرئیلی استاد دانشگاه بیجار گفت: در هر محیطی که فرهنگ بسیجی حاکم است، یک فضای بسیار عالی، کمنظیر و ناب همدلی و انسجام اجتماعی وجود دارد که میتواند فارغ از هر نوع تفکر و جناح سیاسی و حتی مذاهب متخلف، میتواند چنان وفاق و همیاری را در جامعه منتشر کند که گویی همه با هم یک دل و یکصدا هستند.
وی با اشاره به نمونههای بارز این همدلی و انسجام اجتماعی در کشور، ادامه داد: روزی که در مساجد همدلی و انسجام اجتماعی به یاری همسایگان و مردم شتافت و از مستمندان دستگیری کرد، امروز هم بسیج در کنار مساجد و در قلب مسجد جایگاه خود را حفظ کرده است و برای هر صحنهای که احساس کند باید حضور یابد، آتشبهاختیار وارد میشود و برای تحقق هدفی که دارد از پای نخواهد نشست.
این استاد دانشگاه بیجار گفت: دولت سیزدهم با طرح دستیار مردمی در کنار فرمانداران، در واقع از همین تفکر بسیج استفاده کرده بود و برای اینکه دولت را از مردم جدا نداند، بالاترین مقام دولتی یک شهرستان را، خدمتگزار مردم معرفی کرد و، چون به لحاظ مسائل و مشکلات هر دیاری شاید نتوان یک فرماندار را برای همه امور در اختیار مراجعات مردمی قرارداد، وظیفه دستیار مردمی میتواند با همان مکتب بسیجی، پل ارتباطی مردم با مسئولین باشد.
وی ادامه داد: در روزگار سرنوشتساز کرونا که هیچکسی به آینده امروز امیدوار نبود، تفکر بسیج در قلب و روح بچههای انقلابی به جنبش افتاد و وارد میدان عمل شد، ابتدا بهصورت کاملاً جهادی و خودجوش به افزایش سطح بهداشت و ضدعفونی اماکن عمومی پرداختند آنهم در شبهای تاریک و سپس با همان تفکر علمی و جهادی پای در ساخت واکسن ملی برداشتند و برای مردمی که از جنس خود بسیج هستند، کاری بزرگ و نشدنی را به ثمر نشاندن که امروز در دنیا به این نتیجه رسیدهاند که تنها واکس کرونایی که بهدرستی توانست با این بیماری مقابله کند، ساخت دست جوانان ایرانی بود.
جبرئیلی تفکر بسیجی را تنها محدود به مسائل بهداشتی و جهادی ندانست و تأکید داشت: راهحل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم هم در تفکر بسیج وجود دارد، هیچ رونق اقتصادی و توسعه عمرانی در هیچ جای دنیا رقم و رشد نخواهد داشت مگر با حفظ آرامش اجتماعی و امنیت، بسیج امروز مثل ۴۵ سال گذشته خود با یاری خداوند و با اقتداری که از پشتیبانی مردم دارد، امنیت و آرامش کشور را با جان و خون خود تضمین میکند و دولت هم با همین قدرت که به برکت بسیج دریافت میکند، میتواند گامهای مهمی برای حل مشکلات معیشتی مردم بردارد.
انتهای خبر/
بسیج مردمیترین نهاد برای سربلندی وطن
بیان مقام و ارزش بسیج آنچنان ساده و بیتظاهر است که گاهی برای ادای احترام به این نهاد پر افتخار، نمیدانیم کدام زبان و کدام کلمات گویای حق آن خواهند بود، شاید بهترین راه برای تجلیل از بسیجیانی که از جنس مردماند، اشاره به عملکردشان در جامعه امروز باشد.
صاحبخبر -
∎