خبرآنلاین: رنسانس جت F-۱۵ بوئینگ در آسیا رقم خورده است؛ چراکه دو کشور آسیایی نوسازی ناوگان قدیمی خود را آغاز کردهاند.
کره جنوبی دومین کشور آسیایی است که نوسازی ناوگان F-۱۵ را اعلام کرده است. در ۱۹ نوامبر، آژانس همکاری امنیتی دفاعی ایالاتمتحده (DSCA) ارتقاء ۶.۲ میلیارد دلاری را برای تمام ۵۹ جنگنده کرهای F-۱۵K تصویب کرده است و این همکاری در ارتقا، شامل ارتقا کامپیوترهای مأموریتی Advanced Display Core Processor II، رادارهای AN/APG-۸۲(v)۱ فعال آرایه اسکن شده الکترونیکی (AESA)، مجموعه جنگ الکترونیک AN/ALQ-۲۵۰ و سیستمهای هشدار موشکی AN/AAR-۵۷ میشود.
علاوه بر این همکاری ایلات متحده، شرکت هواپیمایی کره تعمیر و نگهداری در سطح انبار F-۱۵K را انجام میدهد، بنابراین این شرکت هواپیمایی نیز ممکن است در این ارتقا که از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۴ ادامه خواهد داشت، مشارکت داشته باشد؛ چراکه F-۱۵K، همراه با سلاحهایی مانند تاروس KEPD ۳۵۰ و موشکهای کروز AGM-۸۴H/K SLAM-ER، برای جلوگیری از تهاجم کره شمالی در سئول حیاتی است.
ژاپن همسایه اولین کشور آسیایی بود که ارتقاء F-۱۵ را آغاز کرد؛ بوئینگ از طریق نیروی هوایی ایالاتمتحده با صنایع سنگین میتسوبیشی (MHI) برای نوسازی ۶۸ فروند F-۱۵J قرارداد دارد.
بر اساس اعلامیه DSCA در اکتبر ۲۰۱۹، F-۱۵Jهای ژاپن همان رادار و رایانه مأموریتی کره را دریافت میکنند، همچنین سیستمهای جنگ الکترونیک ALQ-۲۳۹ و توانایی شلیک تسلیحاتی مانند موشک ایستاده JASSM-ER رادارند.
به گفته بوئینگ، بهروزرسانی F-۱۵ فقط یک برنامه ارتقاء نیست، این برنامه یک دگرگونی کامل از جت است که تواناییهای امروزی را به ژاپن ارائه میکند که همتراز با F-۱۵ های جدید است.