به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ در یک اقدام جهادی روز گذشته در راستای کمک به سلامت و بهداشت روستاهای استان تعداد 24 دستگاه نیسان کمپرسی حمل زباله میان دهیاری های استان قزوین توزیع شد.
طرح تجهیز دهیاری ها با کمک سازمان شهرداری ها و دهیاری ها و دفتر روستایی استانداری قزوین اجرایی شده و همزمان با واگذاری این خودروها از سامانه ردیابی ماشین آلات دهیاری های استان قزوین نیز رونمایی شد.
در حاشیه این مراسم فرصتی مهیا شد تا در گفتگو با لیلا غریب مدیرکل دفتر روستایی استانداری قزوین در خصوص واگذاری این تجهیزات و اقدامات مهم دیگر انجام شده اطلاعات بیشتری را در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
رونمایی از سامانه ردیابی ماشینآلات دهیاریهای استان قزوین
لیلا غریب مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین دراین گفتگو در خصوص واگذاری ماشین آلات دهیاری ها اظهارداشت: از سال گذشته پیگیریهای زیادی صورت گرفت تا بتوانیم نیاز دهیاری ها به ماشین آلات را تامین کنیم و سرانجام توانستیم ۲۴ دستگاه نیسان کمپرسی را امسال با هزینهای معادل ۱۸ میلیارد تومان خریداری کنیم.
غریب بیان کرد: این خودروها به دهیاریهای واجد شرایط، شامل روستاهای بالای یک هزار نفر جمعیت که از تسهیلات ماده ۵۸ استفاده نکرده یا کمتر بهره بردهاند، اختصاص داده شده است.
مدیرکل امور روستایی استان قزوین با اشاره به رونمایی از سامانه «ردیابی ماشینآلات دهیاریها» اظهارداشت: راه اندازی این سامانه برای کنترل و نظارت و مدیریت مناسب بسیار ضروری بود لذا در ماههای گذشته، ۱۷۵ دستگاه ماشینآلات سبک و سنگین دهیاریها مانند کامیون، نیسان، لودر، خودروهای آتش نشانی، به این سامانه متصل شدند که هدف از راه اندازی این سامانه، مدیریت صحیح و بهینه تجهیزات دهیاریها، کنترل سوخت آنها و فرایند جمع آوری مناسب پسماندهاست.
وی گفت: این سامانه امکان ردیابی آنلاین مسیر حرکت ماشینآلات را در طول روز و ماه فراهم میکند و دهیاران، بخشداران و فرمانداران، مدیرکل روستایی و سازمان همیاری شهرداری ها به این سامانه دسترسی دارند و در صورت خروج ماشینآلات از محدوده روستا، امکان بررسی و نظارت بر تردد آنها وجود دارد و نصب این سامانه کمک میکند تا تجهیزات به شکل مطلوبتری در اختیار روستاها قرار گیرد.
غریب تصریح کرد: همچنین این سامانه کمک می کند تا در مواقع بحران شما بتوانید بسرعت امکانات خود را برای خدمت رسانی بهتر و سریعتر ساماندهی کرده و از آنها استفاده بهینه کنید.
وی گفت: این اقدامات نشاندهنده اهمیت مدیریت مؤثر و استفاده بهینه از منابع موجود در دهیاریها ست و با بهرهبرداری از این خودروها و سامانه ردیابی، خدماترسانی به روستاها وارد مرحله جدیدی خواهد شد که میتواند تحولی در بهبود زیرساختهای روستایی ایجاد کند.
غریب افزود: در استان قزوین 679 دهیاری داریم که روستاهای بالای بیست خانوار دارای دهیاری هستند که بیش از 300 دستگاه خودرو و ماشین آلات دارند و سال گذشته نیز در یک نوبت 17 دستگاه خودروی دیگر میان آنها توزیع شد.
وی اظهارداشت: با مکاتباتی که صورت گرفته پیگیر دریافت خودروهای دیگری هستیم بویژه برای روستاهای کوچک استفاده از خودروی نیسان چون کوچکتر است می تواند در معابر روستایی براحتی تردد کرده و پسماندها را جمع آوری کند و کارآیی بهتری دارد و امیدواریم یک مرحله دیگر از این امکانات را دریافت کنیم.
توزیع یک هزار میلیارد تومان ارزش افزوده در روستاهای استان
مدیرکل دفتر روستایی استانداری قزوین یادآورشد: خوشبختانه با همکاری خوب اداره مالیاتی توانستیم میزان ارزش افزوده دهیاری ها را افزایش دهیم چون تعداد حدود 200 تا 300 شرکت که در تهران دفتر دارند با پیگیری انجام شده مدتی است که مالیات خود را در قزوین پرداخت می کنند لذا واریزی دهیاری ها بیشتر شد و در رده هشتم کشوری قرار گرفت.
وی اضافه کرد: سرانه روستایی ما در حال حاضر 212 هزار تومان در ماه به ازای هر فرد ساکن روستایی است که در سال جاری قرار است یک هزار میلیارد تومان ارزش افزوده به دهیاری ها اختصاص داده شود که در امور عمرانی مانند اصلاح معابر، روکش آسفالت، جدول گذاری، و سایر امور رفاهی و زیربنایی هزینه می شود.
طرح «دهیارسرا» در قزوین اجرا می شود
غریب در ادامه اظهارداشت: همچنین پیشنهاد ایجاد «دهیارسرا» ارائه شد و تهران پذیرفت و قرار شد هفت «دهیار سرا» که بوم گردی است عملیاتی شود که این طرح برای اولین بار اجرا می شود و با ساخت دهیارسرا می توانیم به توسعه گردشگری روستایی کمک کنیم.
وی افزود: طرح دهیارسرا از محل اعتبارات سازمان همیاری شهرداری ها و ارزش افزوده اجرا می شود.
غریب مهمترین چالش حوزه دهیاری ها را نحوه انتخاب آنها دانست و گفت: در انتخاب دهیار چالش های زیادی داریم و چون در روستا اولین حلقه تصمیم گیری با شوراهاست گاهی در انتخاب دهیاران با چالش مواجهیم و باعث رسوب منابع مالی و یا هزینه کردن آ« در جایی غیر از محل تعیین شده می شود که برای آن باید تدبیر کنیم.
وی بیان کرد: همچنین ضرورت آشنایی دهیاران با قوانین برای سهولت در کار و پیشگیری از مشکلات ضروری است که در این راستا آموزش دهیاریان را جدی گرفته ایم.
انتهای پیام