شناسهٔ خبر: 69901703 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با دانشجو:

حال و اوضاع فرهنگ در بودجه سال آینده خوب نیست+فیلم

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه باید گفت که حال و اوضاع بودجه فرهنگی کشور در لایحه بودجه سال آینده خوب نیست.

صاحب‌خبر -

علی شیرین‌ زاد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی دانشجو، با انتقاد از سهم ناچیز بودجه فرهنگی در لایحه بودجه ۱۴۰۴، اظهارکرد: باید گفت که حال بودجه فرهنگی کشور در لایحه بودجه سال آینده خوب نیست. موضوع کمبود بودجه فرهنگی یکی از مشکلات اصلی در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور است که توجه ناکافی به این حوزه، پیامد‌های نامطلوبی در توسعه فرهنگی کشور خواهد داشت.

وی افزود: متأسفانه بودجه بخش فرهنگی کشور کمتر از ۰.۳۴ درصد از کل بودجه است. این رقم بسیار اندک است و نشان‌دهنده فقری عمیق در این حوزه است. در حالی که همه مسئولان بر اهمیت و نقش حیاتی فرهنگ تأکید می‌کنند، به بهانه‌هایی همچون کسری بودجه یا ناترازی اقتصادی، سهم این بخش به‌صورت چشمگیری کاهش یافته و همواره از اولین بخش‌هایی است که قربانی کاهش بودجه می‌شود. 

شیرین زاد ادامه داد: فرهنگ در کشور ما نه‌تن‌ها مغفول، بلکه محروم و مظلوم است. با وجود تأکیدات متعدد بر اهمیت راهبردی فرهنگ، عملاً هنگام تخصیص بودجه، به آن بی‌توجهی می‌شود. این مسئله، چالشی جدی برای توسعه فرهنگی کشور محسوب می‌شود. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین به اقدامات این کمیسیون برای رفع چالش‌ها و هماهنگی بهتر با دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: کمیسیون فرهنگی جلسات متعددی با مسئولان نهاد‌های مرتبط برگزار می‌کند. اخیرا نیز جلسه‌ای با حجت‌الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار کردیم. در این جلسات، دستگاه‌های مختلف نظیر صداوسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و حتی وزارت ورزش و جوانان حضور داشته‌اند و گزارش‌های خود از عملکرد، مشکلات، و برنامه‌های آینده را ارائه کرده‌اند. 

وی تصریح کرد: کمیسیون تلاش می‌کند با بررسی مشکلات، ارائه راهکار‌ها و تدوین ساختار‌های مناسب، شرایط بهتری را برای رفع موانع و حمایت از طرح‌های فرهنگی فراهم کند. یکی از اهداف ما، جلب توجه جدی‌تر مسئولان به ضرورت سرمایه‌گذاری در این بخش است. 

شیرین‌ زاد با ابراز امیدواری از تقویت بودجه فرهنگی در سال‌های آینده خاطرنشان کرد: امیدواریم بودجه فرهنگی کشور تقویت شده و جایگاه فرهنگ در برنامه‌ریزی‌ها ارتقا یابد چرا که فرهنگ یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار در هر جامعه است و باید متناسب با اهمیت آن، منابع لازم تخصیص داده شود. 

<div id="video-display-embed-code_2510234" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1196998/2510234?width=400&height=300"></script></div>