نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز روز یکشنبه در ابتدای جلسه با بیان اینکه پنجم آذر روز تشکیل بسیج به فرمان امام راحل بوده است، گفت: امروز نتیجهی این تدبیر را در عرصههای مختلف جمهوری اسلامی ایران که به صلاح این نظام انجام گرفته است، میبینیم و شاهدیم که بسیجی در هر صحنهی این نظام به صورت میدانی حضور پیدا کرده و نشان داده است که میتوان با تفکر و اقدامات بسیجی، کارهای بزرگی انجام داد.
روح الله دهقان نژاد ادامه داد: جا دارد از تمامی کسانی که در راستای توسعه و تشکیل بسیج زحمت کشیدهاند یاد کرده و برای اقتدار بسیج زحمت کشیدهاند تشکر کنیم.
وی با اشاره به روز نیروی دریایی، افزود: جا دارد تا از اقتدار و زحمات این عزیزان نیز به خصوص در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس به ویژه در عملیات مروارید که با اقتدار مقابل عراق و آمریکا ایستادگی کردند، تشکر کنیم.
بسیج مایه افتخار، عزت، اقتدار و پیشرفت نظام مقدس اسلامی است
فرمانده سپاه عاشورا گفت: خداوند متعال را بهخاطر نعمت انقلاب، ولایت فقیه، خادمی اهل بیت (ع) و نعمت شجره طیبه بسیج که مایه افتخار، عزت، اقتدار و پیشرفت نظام مقدس شده است، شاکریم.
سردار اصغر عباسقلی زاده ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت فرارسیدن هفته بسیج، اظهار کرد: خداوند متعال را بهخاطر نعمت انقلاب، ولایت فقیه، خادمی اهل بیت (ع) و نعمت شجره طیبه بسیج که مایه افتخار، عزت، اقتدار و پیشرفت نظام مقدس شده است، شاکریم.
وی، ضمن قدردانی از تلاشهای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: شورا و شهرداری نقش اساسی در راستای خدمت به مردم دارند و تفکر و عملکرد بسیجی باید در کارنامه خادمان مردم جاری باشد تا فرهنگ ناب بسیج در سطوح مختلف جامعه گسترش یابد.
وی با تأکید بر لزوم توجه به فضاسازی شهری با الهام از آموزههای دینی و مفاهیم متعالی بسیج، گفت: تفکر بسیجی باید نمودی عینی در شهر داشته باشد تا شاهد حفظ روحیه بسیجی در سطح شهر باشیم.
سردار عباسقلیزاده خاطرنشان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، بسیج در شخصیت حضرت علی (ع) مشهود بود که همه هستی خود را فدای اسلام کرده بود.
وی با اشاره به حضور و جانفشانیهای بسیج در کنار نیروهای نظامی، نهادهای دولتی و اقدامات جهادی، گفت: بسیج مایه نجات میهن اسلامی، صدور انقلاب، امنیت پایدار و پیشرفت کشور شده است.
فرمانده سپاه عاشورا گفت: اگر در کشوری نوای دلنشین بسیج طنینانداز شود، چشم طمع دشمنان از آن کشور دور میشود. بسیج در سایه هدایت امامین انقلاب، کارنامهای درخشان داشته و توانسته ماهیت و اقتدار خود را درعرصههای مختلف اثبات کند.
وی با اشاره به اینکه در مورد بسیج، همه تعابیر جامه عمل پوشیده است، گفت: بسیج شهرداری تبریز در تمام مراسمات و موضوعات با تأییدات و تصمیمات شورا و شهرداری، منجربه عزت و یادآوری رشادتهای بسیج شده است.
وی با اشاره به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) از بسیج بهعنوان شجره طیبه، گفت: اصل شجره طیبه در آسمان است و فرمایش امام (ره) برگرفته از کلام الهی بود.
فرمانده سپاه عاشورا گفت: یکی از اقدامات اساسی بسیج، تشکیل گروههای مقاومت در کشورهای مختلف است که در دوران مقابله با فتنه خوارجگونه داعش توانست این غائله را به پایان برساند.
وی با اشاره به اینکه گردانهای بسیجی مقاومت، باعث صدور انقلاب شد، گفت: طبق بیانات امام (ره)، ما انقلاب اسلامی را در جنگ صادر کردیم. همه متوجه موضع حق جمهوری اسلامی مقابل استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی شدهاند و وجدانهای خفته مردم به دلیل حضور بسیج بیدار شده است که امروزه آن را در جریانات جهانی حامی جبهه مقاومت شاهدیم.
وی اظهار کرد: بسیج مدافع مردم و اهل بیت (ع) است که مایه ماندگاری و عزت انقلاب و نشر فرهنگ ایثار و فداکاری شده است.
سردار عباسقلیزاده گفت: نظام جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته لحظهای فارغ از تحریم نبوده اما شاهد پیشرفت کشور هستم و روحیه ایثارگری بسیج مایه عزت و اقتدار میهن اسلامی شده است.
وی با تأکید بر اینکه امروز وظیفه همه نهادها خدمترسانی و دستگیری از مردم است، گفت: فرهنگ ناب بسیج باید در بین مسئولان گسترش یابد و در رابطه با خدمترسانی به مردم، باید بسیجیوار عمل شود.
وی گفت: در تمام ادارات و سازمانها باید سعی بر این باشد که برای مردم آرامش ایجاد شود و همه در خدمت مردم باشند.
فرمانده سپاه عاشورا اظهار کرد: مردم همواره پشتیبان ولایت بودهاند و برای دفاع از انقلاب و برای زنده نگه داشتن یاد شهدا و پرچم اسلام ایثار کردهاند. امروز پرچم حقانیت و اسلام به دستان ایران اسلامی است و با رهبری امامین انقلاب ندای حق از این کشور بلند شدهاست.
سردار عباسقلیزاده با تأکید بر اینکه حق و باطل همواره درگیر بودهاند، گفت: امروز صحنه آزمون دیگری بوده و تکلیف مضاعف ما، حمایت از جبهههای مقاومت است. امروز این کمکهای مردمی با خلوص نیت صورت میگیرد و منجر به شکست استکبار میشود.
وی ادامه داد: وظیفه اصلی ما، دفاع از اسلام و دفاع از انقلاب است و با حمایت و پشتیبانی حداکثری از جبهه مقاومت، انجام این وظیفه باید تداوم داشته باشد تا خط مقدم دفاع از انقلاب و اسلام نشکند.
اسوتچی: پاسخ سخنان طوفانی توام با افترا و تهمت شهردار را به هفته بعد موکول میکنم
محمدحسن اسوتچی، خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز در نطق میان دستور خود با اشاره به اینکه شهردار منتظر پاسخ سخنان طوفانی خود باشد، گفت: چون امروز شهردار در جلسه حضور ندارد، پاسخ اظهارات طوفانی وی را به جلسه بعدی موکول میکنم.
محمدحسن اسوتچی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در نطق میان دستور خود اظهار کرد: بر خود وظیفه میدانم تا هفته بسیج که تعاریف بسیار خوبی از این شجره طیبه انجام گرفت را تبریک عرض کنم. رهبر معظم انقلاب نیز با تعریف جامع از بسیج حمایت همه جانبه از این قشر را واجب اعلام کرده است و بنده در سهم خود از بسیج قدردانی و تشکر میکنم.
وی ادامه داد: البته قدردانی بنده هیچ سود و ثمری ندارد صرفا جهت شکرگزاری از نعمتی است که بنیانگذار کبیر انقلاب با دیدگاه الهی خود دستور تشکیل این شجره طیبه را داده است.
اسوتچی با اشاره به اینکه آقای شهردار در جلسه امروز حضور ندارند، عنوان کرد: شهردار محترم سه هفته قبل سخنانی طوفانی توام با تهمت و افترا علیه بنده را بیان کردند که میخواستم در جلسه بعد از این سخنان طوفانی، سوالاتی از آقای شهردار بپرسم اما هیئت رئیسه صلاح ندانستند و قصد داشتم در جلسه امروز این سوالات را مطرح کنم اما با توجه به اینکه آقای شهردار در جلسه امروز حضور ندارند، میخواهم صحبتهایم را به هفته بعد موکول کنم.
تکلیف املاک فاقد سند شهرداری تبریز مشخص شود
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه تکلیف املاک فاقد سند شهرداری تبریز مشخص شود، گفت: فقدان سند رسمی برای املاک شهرداری زمینه بسیاری کارها را فراهم میکند که نباید انجام شود.
روح الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه اظهار کرد: هیئت رییسه محترم برای گزارش هزینه درآمد شش ماهه شهرداری تبریز از ما رای مشروط گرفتند و اعلام شد که گزارش بدهی و مطالبات شهرداری نیز ارائه میشود و ما منتظر این گزارش هستیم.
وی ادامه داد: موضوع مهمی که غیر ویترینی بوده و عملکرد در آن مشخص نمیشود، موضوع املاک است، بارها موارد مصداقی آن اعلام شده است، در گزارش حسابرسی در سال ۱۳۹۸ در فهرست بلندی اعلام شده بود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: املاکی به روش و در زمانهای مختلف برای افراد و نهادهایی که اغلب آنها حتی مجوز قانونی نیز ندارد، واگذار شده است.
رشیدی خاطرنشان کرد: بنده نامه مکتوب نیز نوشتهام که شهرداری گزارش مشخصی را به صورت مکتوب و مستقل ارائه دهد که چقدر املاک دارد و ارزش آنها چقدر است.
وی با بیان اینکه فقدان سند املاک شهرداری مسئله ما است، عنوان کرد: محرمانه بودن آن برای حوزه دلالی بوده و محرمیت برای من شورا معنا ندارد، گفته میشود که شهرداری فلان تعداد املاک دارد، درحالی که در قضیه پارک بزرگ، شهرداری به مرور زمان بیش از ۳۰۰ هکتار زمین تملک کرده است که بیشتر آنها سند رسمی ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: خبری منتشر و اعلام شد که در فاز دو خاوران اولین سند برگ سبز برای املاک شهرداری گرفته شد، خیلیها فکر کردند که این موضوع مربوط به مردم است درحالی که این مسئله مربوط به اراضی شهرداری بود.
رشیدی با اشاره به اینکه فقدان سند رسمی برای املاک شهرداری زمینه بسیاری کارها را فراهم میکند که نباید انجام شود، اضافه کرد: ما در این موضوع دین داریم که باید آن را در دستور جلسه قرار دهیم تا توضیح داده شود.
تا زمانی که ما به قانون تن ندهیم، انتظار از مسئولین بیجاست
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تا زمانی که ما به قانون تن نداده و بر اساس قانون عمل نکنیم، انتظار از مسئولین شهرداری و شهروندان بیجاست.
چمنی، طی تذکری در این جلسه اظهار کرد: ما اینجا مشاور حقوقی داریم که هم برای ما هزینه دارد و هم وقت میگذارد، فعالیت مشاور حقوقی در این جهت است که ما با وی مشورت کنیم، نه اینکه با حرفهای مشاور رای دهیم یا نه، رای در اختیار شورا است.
وی ادامه داد: تا زمانی که ما به قانون تن نداده و قانونی عمل نکنیم، انتظارمان از مسئولین و شهرداری بی جا است.
چمنی با اشاره به لایحه تجویز احداث ساختمان در مجاورت دادگاه مهر (ساختمان متعلق به شهرداری) گفت: امیدوارم این لایحه نیز در هیئت تطبیق رد شود چرا که اگر رد نشود تبعات آن برای شهر تبریز و شهروندان خواهد بود.
تکلیف سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز به ارائه گزارش عملکرد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز گفت: سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز باید از برنامههای خود گزارش عملکرد بدهد.
روحالله رشیدی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک هفته بسیج به همه بسیجیان جهان، درخصوص مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر تبریز با موضوع شیوهنامه حمایت از توسعه فرهنگ و هنر شهر تبریز، گفت: این شیوهنامه، مصوبه شورا دارد و با توجه به اینکه اعتبار داشت، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز نیز به این شیوهنامه عمل میکرد.
وی ادامه داد: این شیوهنامه نقصهایی داشت که با توجه به درخواستها، در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مطرح و اصلاح شد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: رکن تغییرات این شیوهنامه، ایجاد خانههای تخصصی است که بهعنوان بازوی مشورتی و فنی سازمان در رشتههای مختلف عمل کنند و تغییرات صورتگرفته در این شیوهنامه، مربوط به خانههای تخصصی است که تشکیل این خانههای تخصصی به تصمیم سازمان سندیت میدهد.
رشیدی گفت: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز باید از برنامههای خود گزارش عملکرد بدهد و در گزارش ششماهه چنین مسائلی میتواند بررسی شود.
وی گفت: شهرداری محل مراجعه گروههای هنری مختلف است و چه بسا، هنرمندان تبریزی به اعضای شورا نیز مراجعه میکنند و به پیشنهاد سازمان این خانههای تخصصی ایجاد شدهاند.
عضو شورای شهر تبریز گفت: نحوه برخورد شهرداری با مراجعین مطرح است و این شیوهنامه بهعنوان مصوبه شورا، آسیبشناسی شده و پیشنهادهایی صورت گرفته است.
رشیدی گفت: در بررسی عملکرد سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز که ۳۳ میلیارد تومان عملکرد داشته، ۳۲ میلیارد بدهی مشهود است و لازم است عملکرد سازمان فرهنگی و بخشهای فرهنگی مناطق با جزئیات ارائه شود.
وی ادامه داد: این مسائل در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی بررسی شده و مسئله این شیوهنامه مبتنیبر حمایت از توسعه فرهنگ و هنر تبریز و حمایت از هنرمندان بومی و ثبت سفارش اثر برای گروههای بومی تبریزی است.
روحالله دهقاننژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: در برنامهها و رویدادهای فرهنگی مختلف، توجه جدی به موسیقی سنتی و موغام شده است.
وی اظهار کرد: وظیفه اصلی حمایت از گروههای فرهنگی و هنری بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز شخصا در جلسه شورا حاضر شود و گزارشهای مربوط به عملکرد سازمان در حوزه فیلم، موسیقی و تئاتر را ارائه کند و به سؤالات اعضای شورا پاسخ بدهد.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه با تأکید بر شفافیت نحوه برخورد شهرداری با هنرمندان، گفت: همه گروههای هنری باید از حمایتهای شهرداری تبریز بهرهمند شوند. گاه، گروههای کوچکی وجود دارد که نیازمند حمایت جدی شهرداری تبریز هستند.
وی ادامه داد: اگر سمتوسوی سیاستگذاری فرهنگی درست بود، امروز در سطح شهر، شاهد تابلوهای کنسرت هنرمندان غیربومی نبودیم بلکه شاهد حضور و اجراهای گروههای موسیقی محلی بودیم.
سخنگوی شورای شهر تبریز گفت: شهرداری در حوزه فرهنگی هزینههای کلان میکند اما سنت خودمان مغفول مانده است.
راستی گفت: موسیقی موغام یکی از هنرهای بومی منطقه آذربایجان است که شهرت جهانی دارد و روحیه ایثار را تقویت میکند اما به این فرهنگ در سطح شهر پرداخته نمیشود.
در ادامه، علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: دریافت گزارش هزینهکرد مالی از سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز برای اصلاح وضع موجود ضروری است و بایستی ارزیابی لازم صورت بگیرد.
وی ادامه داد: طبق سیاستهای مطرح در این آییننامه برای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز که امروز در پرداخت هزینهها با مشکل مواجه است، مشکل مضاعفی اضافه میشود.
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه با تأکید بر لزوم توسعه فرهنگی در جامعه، گفت: ابتدا باید در جامعه توسعه فرهنگی صورت بگیرد تا دیگر زمینههای توسعه نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: بحث ما درخصوص حضور و اجرای گروههای سه چهار نفره موسیقی است اما عموما بستری برای اجرا ندارند.
عضو شورای شهر تبریز گفت: گروههای موسیقی سنتی آذربایجانی که به اجرای موسیقی ملی و سنتی میپردازند باید مورد توجه و حمایت شهرداری تبریز باشند.
در ادامه، حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای شهر تبریز گفت: در اینکه باید از گروههای موسیقی حمایت کنیم هیچ شکی وجود ندارد اما به نحوه حمایت از گروههای هنری توجه شود.
وی ادامه داد: رهبر ارکست سمفونیک تبریز که مهاجرت کرد، دیوار خانه وی به بهانه ایمنسازی برداشته شد که منجر به آسیب آلات موسیقی وی شد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در همین تبریز، یک خواننده سنتی عاشیق وجود دارد که برادر شهید است و وضعیت معیشت خوبی ندارد.
برگی ادامه داد: اینکه همواره به هنرمندان غیربومی ارزش داده شود، مورد انتقاد است.
وی گفت: گروههای کوچک بیشتر به حمایت و توجه خاص احتیاج دارند. موسیقی ما هم حماسه و هم عرفان است که از یاد بردهایم.
هرگونه پلسازی بدون مطالعات طرح جامع باید متوقف شود
رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی کلانشهر تبریز گفت: بدون مطالعات طرح جامع، هرگونه پلسازی، فاقد ارزش شبکهای است و باید متوقف شود.
روحالله رشیدی، رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورا با اشاره به اینکه مطالعات صورتگرفته، مطالعات زیربنایی است، گفت: اهتمام شورای ششم هرگونه سیاستگذاری و تصمیمگیری در حوزه حملونقل عمومی و ترافیک باید منتج از این مطالعات میشد که به روز نبود که به همت این دوره شورا، به سمت عملیاتی رفته و بخش اجرایی شده مطالعات در این جلسه ارائه میشود.
وی ادامه داد: باید دید گام بعدی در این مطالعات چیست و مطالعات تا چه حد پیش رفته است.
عضو شورای شهر تبریز گفت: باید جلسهای با حضور مشاور این طرح ترتیب داده شود و کمیته تحویل در این مطالعات، تشکیل شود.
رشیدی گفت: تلاقی این طرح، طرح تفصیلی تبریز است که در حال تدوین است و مشاوران در حال نگارش ضابطه برای بعضی مناطق هستند که مشاور طرح تفصیلی باید گزارش دهد تا ببینیم نسبت این دو طرح چیست.
وی اظهار کرد: تایید نهایی طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تبریز در شورای هماهنگی ترافیک کشور است که پس از ابلاغ، سند رسمی عمل مدیریت شهری در ترافیک خواهد بود.
رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی کلانشهر تبریز گفت: امروز تب پلسازی در تبریز شایع شده که ضرورت دارد بدون مطالعات طرح جامع، هرگونه پلسازی، فاقد ارزش شبکهای دانسته شده و متوقف شود.
در ادامه اسماعیل چمنی، عضو شورای شهر تبریز، گفت: اجرای آمار و ارقام و مطالب رصد شده، مهم است و باید نمود این مطالعات را در شهر ببینیم.
وی ادامه داد: ترافیک، تبریز را تهدید میکند و اگر به این مسئله توجه نکنیم در آینده نزدیک باعث ازدیاد مشکلات شهری خواهد شد.
عضو شورای شهر تبریز گفت: ورودیهای شهر در سالیان گذشته، تغییری نکرده اما جمعیت شهر گسترش یافته و آمار خودروها افزایش یافته است.
چمنی گفت: باید درخصوص ترافیک برنامهریزی اساسی صورت بگیرد چراکه باعث نارضایتی، استرس و اتلاف وقت مردم شده است.
وی خواستار تشریح چگونگی عملیاتی شدن راهکارهای طرح مطالعات شد و گفت: امروز با پارک دوبله در دو سوی خیابان، ترافیک ایجاد میشود و مسیرگشاییها در گذشته به طوری بوده که نیاز به مدیریت جهادی دارد تا شهر از این بحران خارج شود.
عضو شورای شهر تبریز گفت: شهرداری در کنار دیگر متولیان باید درخصوص ترافیک تبریز چارهاندیشی کند چراکه آنچه درخصوص حل مسئله ترافیک در اختیار مدیران شهرداری است، بخشی از مسئله است.
چمنی گفت: باید از ظرفیت ریاست جمهوری برای حل مشکل ترافیک تبریز استفاده شود و این اقدام میتواند بزرگترین قدم در حوزه مدیریت شهری باشد و نسبتبه تداوم نهضت احداث پارکینگ توجه شود.
وی اظهار کرد: این مطالعات باید در تمام مسیرگشاییها اعمال شود و هر پروژهای در جهت حل معضل ترافیک باشد و هرقدر امکان دارد به بحران ترافیک تبریز توجه شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه همه از وضعیت ترافیک تبریز ناراضیاند، گفت: فرهنگسازی و اعمال قانون در حوزه ترافیک بسیار مهم است و نیاز است تا از بودجههای ملی برای حل ترافیک تبریز تخصیص یابد.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز بر لزوم اعمال نظر کارشناسی در مرحله مطالعات، تأکید کرد و گفت: کارشناسان مربوطه که میتوانند به قابلیت اجرایی شدن این طرح کمک کنند، باید نظرات خود را در این خصوص مطرح نمایند.
یاسین بجانی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: طرح جامع حملونقل و حل مسئله ترافیک، دغدغه اعضای شورا بوده است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد که به بحث حمل و نقل ترکیبی در تبریز توجه جدی شود.
عضو شورای شهر تبریز گفت: حملونقل ترکیبی یکی از راهکارهای مدیریت ترافیک است و نیاز است شهروندان به سمت حمل و نقل عمومی سوق داده شوند.
نباید به خاطر عمل به وظیفهمان بر سر مردم منت بگذاریم
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در مسیرگشاییها متأسفانه به نحوی برخورد میکنیم که به مردم منت میگذاریم درحالی که وظیفه ما خدمت به مردم است.
علی راستی در تذکر خود در این جلسه، ضمن قدردانی از مدیران و کارکنان شهرداری که در تمام عرصهها مشغول خدمتگزاری هستند، گفت: در مسیرگشاییها متأسفانه به نحوی برخورد میکنیم که به مردم منت میگذاریم درحالی که وظیفه ما خدمت به مردم است.
وی ادامه داد: آسفالت جزو وظایف اولیه شهرداری است و ما سرباز این ملت هستیم. افتخار ما سربازی ملت است و سرباز به فرمانده خود (مردم) منت نمیگذارد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از عوامل شهرداری درخصوص مسیرگشاییها قدردانیم اما اگر توجه کنیم میبینیم که در مقایسه با کلانشهرهای دنیا کار شاخصی انجام ندادهایم.
راستی گفت: باید ببینیم در بحث سرمایهگذاری کلان و حملونقل عمومی چه خدماتی به مردم ارائه کردهایم.
وی گفت: کسی که برج میسازد، تا نیمه عملیات عمرانی بدون پروانه پیش میرود. چگونه میشود که کسی در وسط روز برج بسازد اما پروانه نداشته باشد؟ اگر این برج امروز تخریب شود باید ۱۰۰ میلیارد پول پرداخت شود. مدیران شهرداری اطراف مجتمع تجاری اطلس را بررسی کنند و ببینند وضعیت ساختوسازهای غیرمجاز چگونه است.
وی ادامه داد: چگونه میتوان بدون پروانه برجسازی کرد؟ انگار نه انگار در این شهر این اتفاقات میافتد. باید قوانین رعایت شود تا نظم شهر به هم نخورد. با این روند، در جلسات آتی مواردی مطرح خواهد شد. چرا باید برجسازی که با فروختن یک واحد حق شهرداری را میدهد، حق و حقوق شهر و شهرداری را رعایت نکند؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مردم متوجه مسائل شهری هستند. دستگیریهای منطقه ۱۰ در مناطق دیگر نباید اتفاق بیفتد. مسئول مستقیم دستگیریها کسی است که سند را امضا میکند.
راستی گفت: دغدغه کارگران در حوزه درمان و رفاه باید حل شود. عدهای در شهر چندین هزار میلیارد بدهکارند که با این مبالغ میتوان کل مشکلات کارگران را حل کرد. ما پولی که حق شهرداری است را نمیتوانیم بگیریم و بر سر حقوق کارگر جدل میکنیم که درمان آنان چگونه باشد.
جمعآوری موکب فاطمیه را با قاطعیت محکوم میکنم
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: جمعآوری موکب فاطمی که اقدامی ناشایست و غیرضروری بود و به هیچ عنوان در راستای منافع عمومی نبود را به طور جدی نقد و با قاطعیت محکوم میکنم.
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر با اشاره به مطلبی که در خصوص جمع آوری موکب فاطمیه در فضای مجازی مطرح شد، گفت: این مسئله نیاز به شفافسازی داشت که متنی در خصوص آن قرائت میشود:
(ریاست محترم شورا، اعضای گرانقدر همکاران عزیز و حضار محترم
در روزهای اخیر، شاهد تصمیمی عجیب از سوی شهرداری بودیم که علی رغم تذکر برخی نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تبریز جمعآوری موکب برپا شده در ایام فاطمیه را به همراه داشت. موکبی که نمادی از ارادت مردم به اهل بیت (ع) و پایبندی به شعائر دینی است. تصمیمی که در نگاه بسیاری از شهروندان، نه تنها غیر منطقی، بلکه بیتوجهی به ارزشهای دینی و اجتماعی تعبیر شد و نیازمند بررسی و تأمل جدی است.
لازم به ذکر است شهردار محترم سه دلیل برای این اقدام مطرح کردند:
دلیل اول، ایجاد گره ترافیکی:
آیا واقعاً یک موکب کوچک در ایامی محدود و ساعتی محدود، عامل گره ترافیکی شهر است؟ بر اساس آمار، روزانه بیش از ۸۰۰ هزار خودرو و وسیله نقلیه در خیابانهای شهر تردد میکنند و بسیاری از معابر ما سالهاست با ترافیک سنگین روبهرو هستند. اگر دغدغه شهرداری کاهش ترافیک است، لازم است در نقاط پرتردد و نقاط اصلی مانند میدانها و خیابانهای تجاری، اقدامات مؤثرتری انجام شود.
دلیل دوم، نبود مجوز:
همه ما اذعان داریم که تمام فعالیتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی باید در چارچوب شرع، قانون و عرف باشد. لکن گاهی اوقات قواعد عرفی داریم که فراتر از برخی چارچوبهای قانونی بدان عمل میشود. عرف عزاداری در برخی اوقات خاص و حساس یکی از مصادیق این عرف است.
باید بپرسیم: آیا همه فعالیتهای شهری، ازجمله ساختوسازهایی که بدون مجوز در گوشه و کنار شهر انجام میشوند، با همین حساسیت و جدیت مورد برخورد قرار میگیرند؟
طبق آمار، صدها ساختوساز غیرمجاز در شهر وجود دارد که تعدادی ورودی کمیسون ماده صد یک مورد است که چهره شهر را مخدوش کردهاند و شاهد سکوتی معنادار در این خصوص هستیم اما چرا برخورد با یک حرکت مردمی و معنوی اولویت پیدا میکند، جای تامل جدی دارد.
دلیل سوم، سد معبر:
شهر تبریز سالهاست با پدیده شناخته شده و شوم سد معبر به ویژه در خیابانهای تجاری و پرتردد دست و پنجه نرم میکند. موانع ناشی از برخی کسبه، عبور و مرور در باریکترین پیاده روها را مختل کرده، اما برخورد مؤثر با این موارد کمتر دیده میشود. چرا باید یک موکب مردمی که برای چند روز و ساعات محدود برپا شده، هدف اصلی این سختگیریها باشد؟
همکاران عزیز، فرمایشات مقام معظم رهبری همواره باید چراغ راه تصمیمگیریها و مبنای عملکرد ما باشد. ایشان بارها تأکید کردهاند:
“حفظ شعائر دینی، حفظ هویت ملت است.”
این فرمایش به خوبی روشن میسازد که تقویت باورهای دینی و شعائر مردمی، وظیفهای است که بر دوش همه ما قرار دارد. آیا چنین برخوردهایی، با روح این وظیفه سازگار است؟
بنده حقیر بهعنوان نماینده مردم، این اقدامات ناشایست و غیرضروری که به هیچ عنوان در راستای منافع عمومی نبوده را به طور جدی نقد و با قاطعیت محکوم میکنم.
همه ما مسئول هستیم که به جای ایجاد فاصله میان مدیریت شهری و مردم، در مسیر همبستگی اجتماعی گام برداریم و از ارزشهای دینی و مردمی دفاع کنیم.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته)
انتهای پیام