شناسهٔ خبر: 69898562 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

یادداشت | ادامه بی‌ثباتی در پاراچنار، خطر گسترش به مناطق همجوار

حوزه/ در منطقه کرم، ارتش پاکستان مسئولیت تأمین امنیت را بر عهده دارد و ایست‌های بازرسی متعددی در ورودی‌ها و خروجی‌های این منطقه برقرار کرده است؛ با این حال، ارتش در تأمین امنیت شیعیان این منطقه ناکام بوده و گروه‌های تروریستی بارها با حمایت ارتش، شیعیان پاراچنار را هدف قرار داده‌اند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری حوزه | در ماه‌های اخیر، وضعیت منطقه قبیله‌ای کرم در خیبرپختونخوا با بی‌ثباتی شدیدی مواجه بوده است.

در این میان، حادثه هولناک پنجشنبه گذشته چندان غافلگیرکننده نبود. در حمله تروریستی به کاروانی از خودروها در منطقه لوئر کرم، دست‌کم ۳۸ نفر جان باختند؛ آماری که به‌عنوان مرگبارترین حمله فردی سال جاری شناخته می‌شود.

بیشتر قربانیان این کاروان از جامعه شیعیان بودند. در این منطقه، افراط‌گرایی و اختلافات فرقه‌ای و قبیله‌ای، تلفات بسیاری از جوامع شیعه و سنی برجای گذاشته و شرایطی بسیار خطرناک را ایجاد کرده است.

متأسفانه دولت تاکنون یا چشم بر این مشکلات بسته یا اقداماتی مؤثر برای حل آنها انجام نداده است. ناتوانی نیروهای امنیتی در مقابله با تروریست‌ها و نزدیکی کرم به افغانستان، این منطقه را به نقطه‌ای حساس تبدیل کرده است. افراط‌گرایان مسلح در این منطقه حضور دارند، اما دولت تاکنون نتوانسته است این منطقه را خلع سلاح کند یا اختلافات قبیله‌ای را که عامل خونریزی است، حل کند.

وظیفه دولت در گام اول، شناسایی عوامل این حملات و مجازات آنان است. وضعیت نمی‌تواند به‌روال معمول ادامه یابد و دولت باید برای محافظت از مردم محلی کرم و دیگر جوامع آسیب‌پذیر خیبرپختونخوا، راهبردی قوی تدوین کند.

برگزاری کنفرانس چندحزبی برای بررسی امنیت در خیبرپختونخوا، که برای ماه آینده برنامه‌ریزی شده، باید زودتر برگزار شود. همچنین، روحانیون و بزرگان قبایل باید برای آرام‌سازی اوضاع همکاری کنند و مانع از چرخه انتقام‌گیری شوند.

در منطقه کرم، ارتش پاکستان مسئولیت تأمین امنیت را بر عهده دارد و ایست‌های بازرسی متعددی در ورودی‌ها و خروجی‌های این منطقه برقرار کرده است؛ با این حال، ارتش در تأمین امنیت شیعیان این منطقه ناکام بوده و گروه‌های تروریستی بارها با حمایت ارتش، شیعیان پاراچنار را هدف قرار داده‌اند.

این ناکامی‌ها منجر به افزایش خشونت‌های فرقه‌ای و بی‌ثباتی در منطقه شده است. برخی نمایندگان پارلمان پاکستان پیشنهاد داده‌اند که نیروهای بومی متشکل از جوانان شیعه و سنی برای تأمین امنیت منطقه فعال شده و نیروهای امنیتی که گاهی اقدامات مغرضانه انجام می‌دهند، از پاراچنار خارج شوند.

کمیل حسینی