کاوه میرالی سازنده و نوازنده سازهای آیینی و باستانی جهانی گفت: خیلی از سازهای کوبهای بادی در ایران مثل همین نقارهای که در حرم امام رضا(ع) مینوازند، ساز کرنا و دمام در ایران با اینکه قدمت چند هزار ساله دارند اما کمتر مورد توجه است.
میرالی سازنده و نوازنده گروهی از سازهای آیینی و باستانی جهانی با شرکتکننده در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی گفت: در غرفه ما از سازهای ایرانی و کوبهای، انواع دمام مثل دمام خمرهای، بوشهری، مذهبی و دریایی که برای کشورهای حوزه خلیج فارس است، ارهنگ، درام سرخپوستی که مربوط به آیینهای مایایی مکزیکی است، ارائه میشود و هنگ درام را هم در این نمایشگاه رونمایی کردهایم.
وی که از کرج در نمایشگاه شرکت کرده است، در ادامه افزود: من در کار موسیقی جهانی و ساخت و ساز این گونه سازها هستم. کار ما سطح بالایی دارد و قدمت سازها هم زیاد است. سیستم ساخت همین ساز نقارهای که در حرم امام رضا(ع) میزنند، متعلق به ۴هزار سال پیش است و این قدمت این موسیقی را در ایران نشان میدهد، منتها این سازها الان در ایران غریب ماندهاند.
میرالی با بیان اینکه مردم سازهای بادی کوبهای را خیلی دوست دارند، گفت: من از سال ۹۳ در این کار هستم، در فضای مجازی به تبلیغات پرداختم، از سازهایم استقبال شد و الان کل ایران سازها را میشناسند. امسال هم برای نخستین بار در نمایشگاه شرکت کردم و به نظرم این حضور میتواند نقطه قوت برای همه سازندگان ساز باشد.
وی با اشاره به تلاشهای شبانهروزیاش برای شناساندن این سازها گفت: نمایشگاه امسال به لحاظ شرایط سرحال و سرپا است، میتواند جریان ساز باشد و امیدوارم هر سال نسبت به سال قبل پیشرفت داشته باشد.
خبرنگار: زهرا بالاور