معصومه میرابوطالبی در گفتوگو با میزان درباره مضمون کتاب «معبد زیرزمینی» گفت: این اثر داستانی، روایتی از زندگی یک جوان است که به واسطه آشناییاش با شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی بخشی از روند فعالیتهای این شهید را در عملیات فتح المبین بیان میکند. این کتاب، سیر تحولات و رشد در یک شخصیت را در سایه یک مرد بزرگ مطرح کرده و مورد تقریظ مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: داستان از دوران نوجوانی الیاس شروع میشود که به واسطه شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی با حرفه مقنیگری آشنا شده و با آغاز هشت سال دفاع مقدس به عنوان یکی از نیروها عازم جبهه شده در عملیات فتح المبین به حفر تونل میپردازد.
میرابوطالبی در مورد شیوه نگارش کتاب «معبد زیرزمینی» بیان کرد: داستان به زبانی ساده ولی با فراز و فرود نوشته شده است تا جذابیت لازم را برای مخاطب داشته باشد. بخشهایی از داستان مستند است و فقط الیاس به عنوان شخصیتی که از نزدیک رفتار و رویکرد شهید رکن آبادی را ملاحظه کرده است به روایت این شهید میپردازد.
وی افزود: شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی فردی بسیار اخلاق مدار بود بنابراین برای توصیف او از الیاس استفاده شده است؛ فردی که زمان زیادی را با شهید در کانال بوده و در همان ابتدا به واسطه او انتخاب شده است.
این نویسنده کتاب به بخشهایی از کتاب «معبد زیرزمینی» پرداخت و تاکید کرد: خاطراتی که فرماندهان از رویکرد شهید رکن آبادی بیان میکردند جالب بود. این شهید در سختترین شرایط همراه با تیم مقنی کار اقدام به حفر کانال میکردند و در گرما و هوای شرجی، کار از دشواری ویژهای برخودار میشد، اما در نهایت سبب شد تا آنروزها دشمن توسط رزمندگان دور زده شده و مجبور به تسلیم شوند.
میرابوطالبی جذابترین بخشهای کتاب «معبد زیرزمینی» را مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: فصل سوم این کتاب در مورد زمانی است که شهید رکن آبادی به دنبال انتخاب مقنیها است و برای بیان ماموریت آنها مجبور است تا دلیل متفاوتی را بیان کند، زیرا این عملیات، رازگونه بود و نباید افشا میشد؛ بنابراین با این عنوان که قرار است برای بازگرداندن پیکر شهدا اقدام کنند مطرح شده بود.
وی در مورد پیام کتاب «معبد زیرزمینی» تصریح کرد: در گام اول هدف نوشتن داستان جذاب و جوان پسند درباره هشت سال دفاع مقدس بود داستانی که بتواند از زاویهای متفاوت و خواندنی با مخاطب ارتباط بر قرار کند در درجه دوم یاداوری از خود گذشتگی رزمندگان و تلاشهای آنان و همچنین دستاوردهایی که در عملیاتها شکل گرفته، اما مسکوت باقی مانده بود.
میر ابوطالبی درباره تقریظ مقام معظم رهبری از کتاب «معبد زیرزمینی» تاکید کرد: وقتی تقریظی بر کتابی نوشته شود نشان میدهد این کتاب به عنوان یک اثر خوب و توانمند توانسته به اهداف خود دست یابد. از سوی دیگر معرفی کتاب شکل میگیرد که قابل توجه است.
انتهای پیام/