شناسهٔ خبر: 69897595 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

اختصاص ۳۰ درصد ظرفیت بازارچه‌های شهری به زنان سرپرست خانوار

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر۳۰ درصد ظرفیت بازارچه‌هایی که در مناطق برپا می‌کند را به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اختصاص می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، یثم مظفر رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران در چهارمین جلسه شورای سیاستگذاری مصوبه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهر تهران در خصوص جدول تخفیفات برای واگذاری املاک به کارآفرینان اظهار کرد: این جدول شفاف نیست و باید سقف ارقامی برای آن در نظر گرفته شود؛ مثلاً حداکثر رقم ۵۰ درصد تخفیف باشد که به نظر مناسب است.

وی همچنین با اشاره به عدم تبعیت سازمان شرکت‌ها از مصوبه شورا در راستای واگذاری ظرفیت‌هایشان در حوزه ساماندهی مشاغل زنان سرپرست خانوار گفت: باید صراحتاً به سازمان شرکت‌ها و مجموعه‌های تابعه اعلام کنیم که ملزم به تخصیص ۱۰ تا ۲۰ درصد ظرفیت‏شان به فضای فروش محصولات و دست آفریده‌های زنان سرپرست خانوار باشند.

مظفر در خصوص جدول تخفیفات با اشاره به لزوم تعدیل برخی از اعداد و ارقام به ویژه در تعداد اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار یادآور شد: باید شرایط ایجاد اشتغال برای اعضای خانواده زنان سرپرست خانوار نیز در جدول تخفیفات برای کارآفرینان لحاظ شود.

فعالیت ۷ کمیته تخصصی

مریم اردبیلی مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با بیان اینکه اگر امروز در نقطه مطلوبی در حوزه توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار شهرمان قرار داریم، حاصل و ثمره سال‌ها تلاش در ادوار مختلف مجموعه مدیریت شهری است اظهار کرد: ۷ کمیته ذیل فعالیت کارگروه‌های تخصصی اشتغال، مشاوره مددکاری و حمایت، آموزش، مشارکت، سلامت، رصد و پایش و همچنین سامانه تشکیل شده که ۵ کمیته توانسته‌اند در راستای فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌هایشان دو جلسه جامع برگزار کنند.

مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با اشاره به دستور کار جلسه شورای سیاستگذاری هم تصریح کرد: ارائه گزارش از دبیرخانه در راستای تشکیل و فعالیت‌های این ۷ کمیته، بررسی سامانه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و طراحی سامانه جدید با همکاری سازمان نوسازی (که تکلیف شورا بر ما بود و برای طی سایر مراحل به «فاوا» ارسال شده است)، بررسی دو مصوبه اصلاح فرآیند واگذاری املاک، اراضی و فضاهای شهرداری در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به مراکز حوزه مأموریتی اداره‌کل امور زنان و خانواده (بند ج مصوبه ۲۷۹۰) و همچنین تعیین ردیف بودجه حمایتی در این جلسه مدنظر است.

وی در ادامه با اشاره به دستورالعمل واگذاری املاک بند ۶ ماده ۵۸ در خصوص املاک اجتماعی شهرداری تهران، گفت: با توجه به دشواری‌ها و چالش‌های جدی که مصوبه شماره ۲۷۹۰ شورای شهر برای ما ایجاد کرده، اما حدود یکصد کوثری که در شهر تهران داریم، مطابق این مصوبه واگذار شده‌اند. باید تصریح کرد که این مصوبه علیرغم همه محسنات، محدودیت‌هایی برای ما و کارآفرینان‎‌مان داشته و بسیاری از کارآفرین‌ها که می‌توانند به ما خدمت ارائه بدهند و یا شرکای اجتماعی ما باشند، دچار محدودیت شده‌اند.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین با بیان اینکه ما خواهان تغییر در جدول تخفیفات برای بهره‏برداران از مراکز توانمندسازی کوثر هستیم، تصریح کرد: یعنی اگر این کارآفرین، خودش سرپرست خانوار، مؤسسه خیریه و یا گروه جهادی است، بتواند از خدمات ۲۰ درصدی تخفیف بهره‏مند شود. همچنین برای بهره‏بردارانی که فقط برای زنان سرپرست خانوار سامانه آماری، زنان زندانی رأی باز و یا بانوان معلول ایجاد اشتغال کرده‌اند، این جدول تخفیف، امکانات خوبی در نظر بگیرد.

اردبیلی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت فضاهای شهری برای برپایی بازارچه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تا ۳۰ درصد ظرفیت بازارچه‌هایی که در مناطق برپا می‌کند را به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اختصاص می‌دهد. مترو نیز یک درصد فضای بازارچه‌هایش را به این گروه از زنان شهر اختصاص داده است اما در خصوص سایر عرصه‌های عمومی شهر، میادین و فضاها به دنبال یک الزام از سوی شورا هستیم که سایر سازمان‌ها نیز مطابق آن، ملزم به تخصیص فضا به زنان سرپرست خانوار شوند.

وی در خصوص طرح مصوبه تعیین ردیف بودجه حمایتی نیز اظهار کرد: با وجود اینکه در ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ردیف بودجه حمایتی ذیل شهردار تعیین شده بود اما ردیف بودجه حمایتی در ساختار اداره کل لحاظ نشده است.

اردبیلی ادامه داد: برای موارد خرد حمایتی اورژانسی از خیرین در ساختاری شبیه نذر فرهنگی کمک گرفته‌ایم که عدد آن در سال رقمی معادل چندصد میلیون بوده است. سهم ما از ماده ۱۷ هم رقمی حدود یک و نیم میلیارد تومان بوده که به هر حال گره‌گشا نیست. امیدواریم که ردیف بودجه حمایتی و سازوکار مناسبی برای این موضوع در نظر گرفته شود.