شناسهٔ خبر: 69897473 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

هانی‌زاده: ایران خروج از ان‌پی‌تی را در دستور کار قرار دهد

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: یکی از اقداماتی که ایران می‌تواند در قبال اقدام شورای حکام انجام دهد، خروج از ان‌پی‌تی و حذف بازرسی‌های سرزده آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران است. کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: یکی از اقداماتی که ایران می‌تواند در قبال اقدام شورای حکام انجام دهد، خروج از ان‌پی‌تی و حذف بازرسی‌های سرزده آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران است.

صاحب‌خبر -

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، در مورد قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به آژانس و شورای حکام ارائه شد، کاملاً سیاسی است و در چارچوب ادامه فشارهای ظالمانه اتحادیه اروپا علیه ایران قابل تجزیه و تحلیل است.

وی با بیان اینکه این قطعنامه با رأی نسبتاً کمی تصویب شده است، تصریح کرد: این نشان می‌دهد که یک نوع شکاف واقعی بین شورای حکام در رابطه با فعالیت هسته‌ای ایران وجود دارد و این در حالی است که بسیاری از کشورهای عضو آژانس فعالیت هسته‌ای ایران را تأیید و رافائل گروسی، مدیر کل آژانس،در بازدیدی که از تاسیسات فوردو و نطنز داشت،هیچ‌گونه تخلفی در رابطه با فعالیت هسته‌ای ایران مشاهده نکرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه عنوان کرد: آنچه که باعث صدور این قطعنامه شد، فضای منطقه‌ای بود که دادگاه بین‌المللی لاهه علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، و گالانت، وزیر جنگ این رژیم، به دلیل ارتکاب جنایات جنگی صادر کرد و این یک اقدام جهت انحراف  افکار عمومی از واقعیت‌های موجود در غزه و جنوب لبنان بود. 

هانی‌زاده با اشاره به به خروج آمریکا از برجام در سال 2015، اظهار کرد:  این قطعنامه برخلاف توافقنامه برجام صادر شده است، زیرا ایران در طول ۱۰ سالی که از عمر برجام می‌گذرد، به تمام تعهدات خود عمل کرده است. اما خروج آمریکا از توافقنامه برجام در سال 2015 موجب شد که آمریکا و اتحادیه اروپا بیش از ۱۷۰۰ مورد تحریم علیه ایران اعمال کنند، و این نشان می‌دهد که کشورهای اروپایی و آمریکا به هیچ یک از تعهدات بین‌المللی خود پایبند نیستند.

وی با عنوان این موضوع  که ایران در مقابل زیاده‌خواهی سه کشور تروییکای اروپا یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا، برگ‌های برنده‌ای دارد که به موقع از آن استفاده خواهد کرد، تاکید کرد: مسئله افزایش غنی‌سازی تا ۶۰ درصد حق طبیعی ایران است، زیرا کشورهای امضا کننده توافقنامه برجام به هیچ یک از تعهدات خود در مقابل ایران عمل نکردند و ایران ناچار است سقف غنی‌سازی خود را افزایش دهد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: یکی از اقداماتی که ایران می‌تواند در قبال این اقدام شورای حکام انجام دهد، خروج از ان‌پی‌تی و حذف بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای ایران است؛ ایران همچنین می‌تواند ارتباط خود را با آژانس و نهادهای بین‌المللی را قطع کند.

هانی‌زاده با تاکید بر اینکه صدور این قطعنامه به معنی پایان ارتباط ایران و آژانس نخواهد بود، گفت: ایران همچنان همکاری خود را ادامه خواهد داد، اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که اگر شورای حکام بخواهد پرونده هسته‌ای ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کند، طبیعتاً ایران اقدامات متقابل را انجام می دهد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: