به گزارش ایرنا نیکنام حسینپور افزود : آثار ارزشمند زنده یاد داوری حس نوعدوستی و دیگرخواهی را در میان مردم گسترش داده و به عنوان چهرهای ماندگار در تاریخ فرهنگ و هنر این سرزمین شناخته میشود.
وی در مراسم بزرگداشت فریدون داوری اظهار داشت: وی شخصیتی بینظیر بود که با تصنیفها و ترانههایش شور، مهر و غرور را به جامعه هدیه داد. حسین پور تاکید کرد : او با انسانیتی نهادینه شده در وجودش، فارغ از جایگاه هنری و اجتماعی بلندش، عاشقانه به همه عشق میورزید و الگویی برای نسل جوان ما بود.
حسینپور افزود: داوری نه تنها در عرصه هنر و ادبیات، بلکه در اخلاق و دانش نیز سرآمد بود و اسطورهای از قوم لر و ایل اصیل بویراحمد بود که محبوبیتش زبانزد خاص و عام است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد : در سالهای آینده، با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یادمانی در شأن استاد داوری به بهرهبرداری خواهد رسید.
حسین پور همچنین از طراحی جایزه ویژهای به نام فریدون داوری در حوزه ادبیات منطقه زاگرس و قوم لر خبر داد و اظهار امیدواری کرد : این اقدام، یاد و نام این شاعر و پژوهشگر بزرگ را زنده نگه دارد.
غزل داوری دختر زنده یاد استاد فریدون داوری در مراسم تشییع پدر ادب دوست و فرهنگ دوستش این چنین گفت: پدرم، فریدون داوری، مردی بود که عشق و احساس را در قالب کلمات به تصویر میکشید.
او با اشعارش نه تنها قلبها را لمس میکرد، بلکه روحها را نیز به پرواز درمیآورد. امروز که در این مراسم به یادش جمع شدهایم، میخواهم از او بگویم؛ از مردی که هر واژهاش بوی زندگی میداد و هر بیتش صدای قلبی بود که برای مردمش میتپید.
اشکهایمان، گواه عشق جاودان پدر در اخرین لحظات وداع، با دلی پر از اندوه و افتخار دخترش از پدری گفت که هرگز کلماتش فراموش نخواهند شد.
آری فریدون داوری به ما آموخت که چگونه با عشق زندگی کنیم و چگونه با شعر به دنیا نگاه کنیم. به یقین او همیشه در قلب ما خواهد بود و اشعارش همچنان به زندگی امید و معنا خواهند بخشید.
فریدون داوری متولد سال ۱۳۴۱ در روستای مندان "پُشته زیلایی" از توابع شهرستان چرام است.
شعرهای این شاعر کهگیلویه و بویراحمد از سوی خوانندگان لر تبار از جمله کورش رضوانی، کورش اسدپور و سایر هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته است.
زنده یاد استاد داوری آغاز گر سرودن غزل و طنز های محلی استان، صاحب آثار ایل احساس(شعر)، از هر خرمن خوشه ای (شعر)،جاودانه های عشق(نثر)، ایل خورشید و شروه های لاله های سرخ است.
همچنین او شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷ و دارای چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر است. هفت مقاله بر گزیده علمی وپژو هشی بخشی از کارنامه علمی و فرهنگی این چهره ماندگار است.
کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز از جمله سوابق تحصیلی داوری است که پس از تحصیل، سمت های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مدیر آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی شهرستان گچساران و معاون اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان را در کارنامه کاری خود داشت.