پس از چند روز معطلی و گذشت مهلت قانونی برای انعقاد بیمه تکمیلی درمان مستمریبگیران تامین اجتماعی، روز گذشته این موضوع به سرانجام رسید.
به گزارش توسعه ایرانی، ماجرا از آنجا آغاز شد که کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمین اجتماعی کشور، اول آذرماه اطلاعیهای درباره وضعیت بیمه تکمیلی این گروه منتشر کرد. در این اطلاعیه، روابط عمومی کانون اعلام کرد: «به اطلاع بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی میرساند که بهرغم پیگیریهای چندماهه اخیر، افزایش قابلتوجه نرخ بیمه تکمیلی ارائهشده از سوی شرکتهای مختلف بیمهای، مانع از انعقاد قرارداد جدید با هر یک از این شرکتها شده است. از این رو، از بازنشستگان تقاضا میشود در زمان مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانها توجه داشته باشند که در حال حاضر بیمه تکمیلی فعال ندارند».
دو روز پس از این ماجرا، «علی دهقانکیا» رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران درباره آخرین وضعیت قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان اظهار داشت: تاکنون تنها شرکت بیمه تکمیلی «آتیهسازان حافظ» که پیشتر مسئولیت این پوشش را برعهده داشته، وارد مذاکره شده و سایر شرکتها به این مذاکرات نپیوستهاند. دهقانکیا توضیح داد: «تعرفههای پیشنهادی شرکت بیمه تکمیلی ۳۰ تا ۴۰درصد بالاتر از نرخهای اعلامی وزارت بهداشت است و این اختلاف قیمت، سبب تأخیر در انعقاد قرارداد شده است».
وی یکی از چالشهای جدی در این روند را تعهدات مالی تأمین اجتماعی دانست و افزود: «در قرارداد قبلی، هزینه بیمه تکمیلی که مبلغی معادل ۳۰۵هزار تومان بود، بهصورت مشترک و مساوی بین تأمین اجتماعی و بیمهشدگان تقسیم میشد اما با توجه به مشکلات مالی ناشی از اجرای طرح متناسبسازی، سازمان در تأمین سهم ۵۰درصدی خود دچار محدودیت شده است. با این حال، کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی بر لزوم پذیرش این تعهد توسط سازمان تأکید دارد». رئیس کانون بازنشستگان تهران درباره افزایش سرانه بیمه تکمیلی بیان کرد: «مبالغ پیشنهادی برای قرارداد جدید بین ۴۲۰ تا ۵۰۰هزار تومان متغیر است. با این حال تلاش داریم قرارداد جدید را با کمترین هزینه ممکن و پوشش خدمات مناسب نهایی کنیم».
دهقانکیا در پایان اعلام کرد که جلسهای با حضور نمایندگان کانون عالی بازنشستگان و مسئولان تأمین اجتماعی برگزار میشود تا در مورد شرایط نهایی قرارداد جدید تصمیمگیری شود. نتیجه این جلسه وضعیت نهایی بیمه تکمیلی بازنشستگان را مشخص خواهد کرد.
سنگاندازی برخی مدیران در مسیر بیمه تکمیلی
«علیاکبر عیوضی» دبیر هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران نیز در این رابطه میگوید: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی در اجرای ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی ناتوان است و نمیتواند براساس قانون الزام، درمان رایگان به بازنشستگان ارائه دهد لذا بازنشستگان از روی ناچاری به سمت بیمه تکمیلی رفتهاند.
او در گفتوگو با ایلنا افزود: هر سال تا قبل از اول آذر، قرارداد جدید بیمه تکمیلی منعقد میشد اما امسال برخی مدیران تامین اجتماعی موانعی در مسیر انعقاد قرارداد ایجاد کردهاند. معاونینی که از دوره قبل در سازمان ماندهاند، موجب شدهاند قرارداد جدید بسته نشود و به بازنشستگان هزینه تحمیل شود.
عیوضی گفت: با توجه به شرایط پیش آمده، بازنشستگان فعلاً به مراکز درمانی خصوصی مراجعه نکنند و در صورت بروز مشکل، فقط به مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی مراجعه کنند تا متحمل هزینههای مازاد نشوند. تا زمانیکه قرارداد جدید بیمه تکمیلی منعقد نشده، بازنشستگان نباید به مراکز درمانی خصوصی بروند.
این فعال صنفی بازنشستگان از مدیرعامل تامین اجتماعی درخواست کرد در این زمینه مساعد کند تا موانع پیش آمده برطرف شود. او تاکید کرد: برخی معاونین سازمان در مسیر عقد قرارداد مشکل ایجاد میکنند و بازنشستگان سردرگم ماندهاند. مدیرعامل باید این چالشها را برطرف کند.
نماینده بازنشستگان تهرانی تصریح کرد: تامین درمان رایگان، وظیفه قانونی سازمان تامین اجتماعیست. به این وظیفه عمل نمیکنند اما چرا اجازه نمیدهند قرارداد بیمه تکمیلی سر وقت و با شرایط مناسب بسته شود؟
آتیهسازان دوباره مسئول بیمه تکمیلی بازنشستگان کارگری شد
اما دیروز روابطعمومی بیمه آتیهسازان حافظ به نقل از مدیرعامل این شرکت از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی خبر داد.
علیرضا نمازی با اعلام این خبر گفت: قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی برای دوره جدید ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منعقد شد و بیش از نه هزار و 700 مرکز درمانی و تشخیصی طرف قرارداد آتیهسازان حافظ در سراسر کشور آماده ارائه خدمات به بازنشستگان معزز و خانوادههای آنها هستند. وی در ادامه تصریح کرد که جزئیات تعهدات و خدمات متعاقبا اطلاعرسانی میشود.