شناسهٔ خبر: 69896279 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

برشی از ناگفته‌های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران؛

چطور یک گروه صلح‌طلب اتریشی از محموله تسلیحاتی ارسالی برای صدام پرده برداشت؟

بعضی مثل، چین هم توپ ارزان به عراق می‌فروختند و هم از آن کشور حمایت سیاسی به عمل می‌آوردند. پاره‌ای پا را از این حد فراتر می‌نهادند تا اشتهای سیری ناپذیری صدام را ارضا کنند. آن‌ها به طور غیر مستقیم تکنولوژی پیشرفته غربی و عمدتاً آمریکایی را در اختیار عراق قرار می‌دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایسنا، کنت آر. تیمرمن. در کتاب «سوداگری مرگ» که به ناگفته‌های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اختصاص دارد، درباره‌ی خریدهای تسلیحاتی صدام و کمک‌های آشکار و پنهان کشورهای غربی به عراق در زمان جنگ تحمیلی توضیح می‌دهد:

جنگی که صدام حسین علیه آیت‌الله‌ها (ملت ایران) به راه انداخت، موجب پیدایش بزرگ‌ترین بازار اسلحه در تاریخ جهان شد. طی هشت سال جنگ خونین  ۳۹ کشور به ایران و عراق اسلحه می‌فروختند. در اغلب موارد این کشورها در آن واحد، به هر دو طرف سلاح می‌دادند. در سال ١٩٨٤، به دنبال عملیات «استانج» بسیاری از کشورها از فروش سلاح و قطعات یدکی به ایران خودداری ورزیدند و عراق تنها نقطه‌ی امید فروشندگان بین‌المللی اسلحه شد. در سراسر این هشت سال جنگ، عراق به چشم خریدار کاملاً قانونی سلاح نگریسته می‌شد، در حالی  که ایران در صحنه‌ی بین المللی [به‌خصوص بازار اسلحه] مطرود و رانده شده بود.

عراق علاوه بر خرید اسلحه از فرانسه و غرب با استفاده از دلارهای نفتی سرشار به صنایع تسلیحاتی جهان سوم نیز کمک می‌کرد، در حالی که پاره‌ای از این کشورها از عهده‌ی سیر کردن شکم مردم خود نیز بر نمی‌آمدند. برزیل، شیلی چین آفریقای جنوبی و مصر از تجارت اسلحه با عراق به سودهای بادآورده‌ای دست یافتند.

بعضی مثل، چین هم توپ ارزان به عراق می‌فروختند و هم از آن کشور حمایت سیاسی به عمل می‌آوردند. پاره‌ای پا را از این حد فراتر می‌نهادند تا اشتهای سیری‌ناپذیری صدام را ارضا کنند. آن‌ها به طور غیرمستقیم تکنولوژی پیشرفته غربی و عمدتاً آمریکایی را در اختیار عراق قرار می‌دادند.

آمریکا به مصر چراغ سبز داد تا این کشور مقادیر عظیمی اسلحه به عراق بدهد. معامله هلیکوپترهای هیوز (Hughes Helicopters) راه‌هایی که از سال ١٩٦٧ بین دو کشور عراق و آمریکا بسته شده بودند را به روی عراق گشود. شرکت «ام بی بی» آلمان چند فقره فروش عمده‌ی هلیکوپتر به عراق را از طرق مختلف مخفی ساخت نخستین فقره معامله شامل ۲۰ فروند هلیکوپتر BO١٠٥ را مؤسسه پژوهشی استکهلم در زمینه صلح بین‌المللی (SIPRI) در سال ۱۹۸۱ ردیابی کرد.

چطور یک گروه صلح‌طلب اتریشی از محموله تسلیحاتی ارسالی برای صدام پرده برداشت؟

ظاهراً هلیکوپترهای عراقی در سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۳، از مونیخ به بغداد ارسال شده‌اند. البته این محموله‌ها را مستقیماً به عراق نمی‌فرستادند، بلکه ابتدا آن‌ها را به سوئیس منتقل کردند و شرکتی به نام «سوئیس ترانسار» تفنگ‌های آتش سریع ساخت سوئیس و سایر سلاح‌های لازم را بر آن‌ها نصب کرد. سپس به مرز اتریش فرستاده شدند و شرکت «دنتسل» وسایل مخابراتی و دستگاه کنترل آتش مخصوص عملیات نظامی را بر روی آن‌ها سوار کرد.

یک گروه صلح‌طلب اتریشی آخرین این هلیکوپترها را در سال ١٩٨٤ در فرودگاه پیچلینگ اتریش شناسایی کرد در حالی که در پوشش استتاری بودند و با هواپیمای باری عراقی حمل می‌شدند تا به مقصد نهایی یعنی بغداد فرستاده شوند.

۲۵۹

چطور یک گروه صلح‌طلب اتریشی از محموله تسلیحاتی ارسالی برای صدام پرده برداشت؟