شناسهٔ خبر: 69895560 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اروپا دیگر فرصتی ندارد

چندین دهه است که کشورهای اروپایی برای تامین امنیت خود به واشنگتن وابسته بوده‌اند، اما حالا دیگر فرصت تمام شده و آن‌ها باید هرچه سریع‌تر خود را برای دفاع مستقل از قاره سبز آماده کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، تاکید کرد که کشورهای اروپایی باید از آخرین فرصت‌ها برای افزایش مشارکت در ناتو و تامین امنیت اروپا استفاده کرده و وابستگی خود به ایالات متحده را کاهش دهند.

به گزارش فارن افرز، پایه و اساس امنیت اروپا به‌مدت چندین دهه از طریق ائتلاف نظامی ناتو تامین شده است؛ اما امروز با بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، این خطر وجود دارد که حمایت ایالات متحده کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، گرچه نگرانی از کاهش حمایت‌های آمریکا در دوره ترامپ افزایش یافته، اما نارضایتی از کم‌کاری اروپا در ائتلاف ناتو چندین سال است که در ایالات متحده تشدید شده است. اروپا چندین سال فرصت داشته تا سرمایه‌گذاری در قدرت دفاعی خود را افزایش دهد. کشورهای قاره سبز پس از آغاز جنگ اوکراین، آخرین زنگ هشدار برای تقویت قوای دفاعی خود را شنیدند، اما باز هم ترجیح دادند به ایالات متحده متکی باشند. حال که احتمال کاهش یا توقف حمایت‌های نظامی آمریکا از اروپا افزایش یافته است، فارن افرز تاکید دارد که رهبران قاره سبز دیگر نمی‌توانند واشنگتن را مقصر بدانند.

فارن فرز با تاکید بر اینکه اروپا باید راهبردی یکپارچه برای تضمین صلح و ثبات این قاره پیدا کند، حمایت اقتصادی و نظامی فوری از اوکراین، ایجاد یک صنعت دفاعی یکپارچه در اروپا و افزایش مشارکت در ائتلاف ناتو را برای اروپا ضروری می‌داند.

با آغاز جنگ جهانی دوم، امنیت اروپا به‌عنوان یکی از منافع اساسی ایالات متحده در نظر گرفته می‌شد و آمریکا می‌دانست تنها با حمایت از ثبات و صلح در اروپا می‌تواند قدرت خود را در سطح جهان گسترش دهد. این همکاری در طول جنگ سرد تقویت شد و در سال ۱۹۴۹ با تشکیل ائتلاف ناتو، اروپا توانست زیر چتر امنیتی آمریکا به پیشرفت و بازسازی خود ادامه دهد.

اروپا دیگر فرصتی ندارد ترامپ و آنگلا مرکل (صدراعظم وقت آلمان) در اجلاس ناتو

به گزارش فارن افرز، ثبات نسبی پیش آمده باعث شد بسیاری از کشورهای اروپایی هزینه‌های دفاعی خود را کاهش دهند و فکر کنند که جنگ برای همیشه از قاره سبز رخت بربسته است. ارتش‌های اروپایی بر مداخله نظامی در کشورهای خارجی متمرکز شدند و توانایی دفاع از سرزمین خود را نادیده گرفتند. از سوی دیگر، حضور بی‌ثمر ایالات متحده در درگیری‌های پرهزینه در غرب آسیا منابع این کشور را به شدت کاهش داد.

این در حالی بود که رفته‌رفته روسیه و چین نظم جهانی تک‌قطبی ایالات متحده را به چالش کشیدند و «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین که در سال ۲۰۱۲ روی کار آمد، عزم خود را برای قرار گرفتن در جایگاهی برابر با ایالات متحده جزم کرد.

به گزارش رسانه آمریکایی، شاید ترامپ با جدی‌ترین لحن خواستار افزایش مشارکت کشورهای اروپایی در ناتو شده، اما آنچه اروپایی‌ها دیر متوجه شدند این بود که نارضایتی از وابستگی بیش از حد قاره سبز به ایالات متحده در زیرساخت‌های سیاسی جریان‌های مختلف در آمریکا نهادینه شده است، تا جایی که حتی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده نیز به لزوم خروج آمریکا از اروپا و غرب آسیا برای تمرکز بر منطقه ایندوپاسیفیک تاکید کرده بود.

بر اساس این گزارش، اروپایی‌ها در سال ۲۰۱۶ با روی کار آمدن ترامپ به پایان دوره ریاست‌جمهوری او امید بسته بودند. گرچه در دولت بایدن با آغاز جنگ اوکراین حمایت ایالات متحده از اروپا بار دیگر افزایش یافت، اما به گزارش فارن افرز، این افزایش موقتی بود و تمامی سیاستمداران ارشد آمریکایی از احزاب مختلف خواستار افزایش استقلال اروپا و کاهش وابستگی این قاره به ایالات متحده هستند.

اروپا دیگر فرصتی ندارد دیدار ترامپ و زلنسکی پیش از انتخابات آمریکا

رسانه آمریکایی با اشاره به ابراز تمایل ترامپ برای توقف فوری حمایت‌های نظامی آمریکا از اوکراین، گزارش داد که برای نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم، قاره سبز باید برای پایان دادن به یک درگیری بزرگ در اروپا آماده باشد. این در حالیست که حتی ممکن است ترامپ به دنبال توافق با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه باشد؛ توافقی که احتمالاً به ضرر اروپا تمام خواهد شد.

بر اساس این گزارش، اروپا باید توانمندی‌های دفاعی خود را به‌سرعت تقویت کند، اما این نیازمند یک رهبری سیاسی است که در حال حاضر در قاره سبز یافت نمی‌شود. دولت ائتلافی آلمان فروپاشیده و سیاستمداران این کشور در ماه‌های آتی درگیر برگزاری انتخابات زودهنگام خواهند بود. در فرانسه، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور این کشور اکثریت پارلمان را از دست داده و از نظر سیاسی تضعیف شده است. از سوی دیگر، روابط اتحادیه اروپا با بریتانیا که یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی در اروپاست همچنان پرتنش است.

به گزارش فارن افرز، اتحادیه اروپا باید توانایی‌ها و صنایع نظامی خود را بازسازی کرده و وابستگی خود به تسلیحات خارجی را کاهش دهد. قدرت‌های نظامی بزرگ این قاره، یعنی فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و بریتانیا باید با توسعه یک راهبرد مشترک، به افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها از طریق یکپارچه‌سازی تمام بخش‌های چرخه تولید کمک کنند.

انتهای پیام