شناسهٔ خبر: 69894848 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نماینده مردم قزوین در مجلس تاکید کرد

نیاز نمایندگان مجلس به برگزاری نشست با اندیشمندان و نخبگان

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس به نشست با اندیشمندان و نخبگان نیاز دارند و اگر در جایگاه قانون‌گذار فقط بخواهیم به سرمایه علمی شخصی خودمان تکیه کنیم، بازنده هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، فاطمه محمدبیگی امشب _شنبه سوم آذر_ در همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری که در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: نمایندگان مجلس به نشست با اندیشمندان و نخبگان نیاز دارند و اگر در جایگاه قانون‌گذار فقط بخواهیم به سرمایه علمی شخصی خودمان تکیه کنیم، بازنده هستیم.

وی اضافه کرد: بنابراین نمایندگان مجلس، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و کلیه گروه‌های قانون‌گذار، تصمیم‌ساز و حکمران باید قانون را طوری طراحی و تدوین کنند که در نهایت کمترین اشکال و بیشترین بازده را داشته باشد و با اجرای این قانون بیشترین همگرایی و هم‌افزایی در جامعه ایجاد شود و در نهایت منجر به پیشرفت و حرکت در کشور شود.

چالش‌های حکمرانی علم و فناوری

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در عرصه دانش حکمرانی عقب هستیم، گفت: در حوزه قانون‌گذاری و حکمرانی علم و فناوری دو چالش داریم که چالش نخست ناآشنایی تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران با فرایند قانون‌گذاری و چالش دوم نبود آگاهی تخصصی در حوزه علم و فناوری است.

محمدبیگی افزود: میزان آشنایی مدیران رده میانی با حوزه حکمرانی و قانون‌گذاری اندک است و با برگزاری چنین همایش‌ها و نشست‌هایی می‌توان ضعف دانش در این حوزه را تا حدودی جبران کرد.

وی ادامه داد: برگزاری این نشست‌ها نوعی راه‌حل برای پایان دادن به این ناآشنایی از حوزه حکمرانی است؛ در واقع نظرات نمایندگان مجلس در چنین نشست‌هایی در معرض دید متخصصان قرار گرفته و چکش‌کاری می‌شود که نقش مهمی در طراحی و اصلاح قوانین خواهد داشت.

رتبه چهارم ایران در تولید علم در رشته طب سنتی

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در حوزه علم و فناوری الگوی حکمرانی واحدی در کشور نداریم و به همین خاطر باید با کمک اندیشمندان و قانون‌گذاران به چنین الگوی واحدی دست پیدا کنیم.

محمدبیگی با اشاره به پیشرفت‌های حوزه طب سنتی در کشور گفت: از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۲۰۰ سلامت‌کده و چندین دانشکده طب سنتی را در کشور تشکیل دادیم و این رهاورد ۲۰ ساله به این منجر شده که رتبه‌های برتر تولید علم در رشته طب سنتی را در دنیا به‌دست آوردیم.

وی اضافه کرد: ایران در حوزه تولید علم در رشته طب سنتی رتبه چهارم دنیا را در اختیار گرفته است که علت آن تربیت ۲ تا ۳ هزار نفر متخصص طب سنتی در کشور است که متون قدیمی طب سنتی را واکاوی و به‌روزرسانی کردند.