شناسهٔ خبر: 69891902 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

پس از قطعنامه شورای حکام؛ دلار در ایران هزار تومان گران‌تر شد

بازار ایران با دلار ۷۰ هزار و ۴۵۰ تومانی کاملا در جهت مخالف وعده‌های انتخاباتی پزشکیان حرکت می‌کند

صاحب‌خبر -

در اولین روز کاری ایرانیان پس از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی، روند دو هفته‌ای ثبات قیمت ارزهای خارجی در بازار داخلی ایران متزلزل شد و قیمت دلار با هزار تومان افزایش به ۷۰ هزار و ۴۵۰ تومان رسید.

همچنین یورو به ۷۳ هزار ۴۰۰ تومان، پوند بریتانیا به ۸۷ هزار و ۷۰۰ تومان، درهم امارات متحده عربی به ۱۹ هزار ۳۸۰ تومان، دلار کانادا به ۵۰ هزار و ۵۵۰ تومان و یوان چین به ۹ هزار ۷۵۰ تومان رسید تا در کنار رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت بسیاری از اقلام اساسی و نرخ‌های دولتی در هفته گذشته، شوکی جدید به بازار ایران و توان خرید اقشار کم‌درآمد وارد شود.

از سوی دیگر، سکه طرح امامی روز شنبه سوم آذر، در مقایسه با آخرین روز کاری در هفته گذشت، حدود ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت و به ۵۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان رسید. طلای ۱۸ عیار نیز به گرمی چهار میلیون و ۶۸۵ هزار تومان رسید، سکه بهار آزادی ۵۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان معامله شد و نیم‌سکه و ربع سکه نیز به‌ترتیب به ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۱۷ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسیدند.

هم‌زمان با افزایش طلا و ارز و مطابق آمارهای رسمی اعلام‌شده، تورم ماهانه اقلام خوراکی در آبان سال جاری‌ به ۳.۶ درصد رسید که بالاترین نرخ از ابتدای سال جاری محسوب می‌شود. این در حالی است که تورم نقطه‌به‌نقطه اقلام خوراکی به ۲۹.۲ درصد و تورم سالانه این گروه به ۲۷.۹ درصد افزایش یافته است.

در هفته‌های اخیر، پیروزی دونالد ترامپ، افزایش حساسیت‌ها درمورد برنامه هسته‌ای ایران و صدور قطعنامه جدید شورای حکام و اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه ایران به‌دلیل پیشتیبانی نظامی از روسیه در جنگ با اوکراین، موجب شده است تا بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باور باشند که روزهایی به مراتب بحرانی‌تر در انتظار اقتصاد ایران و وضعیت معیشت شهروندان ایرانی است.

درنتیجه با بیشتر شدن نگرانی‌ها از افزایش سطح تورم، افراد بیشتری برای حفظ ارزش سرمایه‌ها‌شان می‌کوشند تا آن‌ها را به ارزهای خارجی یا طلا تبدیل کنند که همین امر نیز بر افزایش قیمت این دو کالا تاثیر می‌گذارد.

روز گذشته مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی، نیز در گردهمایی سراسری مسئولان بسیج دانشجویی و طلاب بسیجی اعتراف کرد: «ما بهترینیم، اما مشکل داریم. ما امروز در وضعیتی قرار داریم که با انواع و اقسام مشکلات مواجهیم. میزان منابع و ناترازی‌های معلوم است و در برق، آب، گاز، محیط‌ زیست، در پول و همه‌جا با ناترازی مواجهیم. ناترازی‌هایی که برخی از آن‌ها در لبه پرتگاه قرار دارند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این درحالی است که او تیرماه امسال در سخنرانی‌های انتخاباتی‌اش به مردم وعده داده بود که اگر در انتخابات پیروز شود برای بهبود وضعیت اقتصادی و رفع تحریم‌های غرب گام برمی‌دارد. 

مسعود پزشکیان در خرداد ماه گذشته و در انتخاباتی دومرحله‌ای با مشارکت عمومی اندک به ریاست‌جمهوری رسید. او در حالی وعده رفع تحریم‌ها و گشایش اقتصادی را می‌داد که مخالفان انتخابات در جمهوری اسلامی می‌گفتند ریاست‌جمهوری در نظام فعلی سمتی تشریفاتی است و این رهبر جمهوری اسلامی است که مسبب بحران‌های کنونی و ضامن تداوم آن است.

مداخلات منطقه‌ای جمهوری اسلامی، تجهیز نیروهای نیابتی در منطقه، سرکوب داخلی و تقابل با غرب که در حوزه اختیارات رهبر جمهوری اسلامی است در چهار ماهی که از عمر دولت پزشکیان می‌گذرد با همان شدت سابق ادامه دارد.