شناسهٔ خبر: 69891157 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

در مراسم نکوداشت شهید فخری‌زاده مطرح شد؛

از تلاش برای توسعه پدافند هسته‌ای تا حضور در بین ۵۰۰ فرد قدرتمند دنیا

مراسم نکوداشت شهید فخری‌زاده با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، سردار طلایی نیک معاون توسعه و مدیریت وزارت دفاع، عبدالحسین خسروپناه دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی، محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در محل برج میلاد تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، مراسم نکوداشت شهید فخری‌زاده با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، سردار طلایی نیک معاون توسعه و مدیریت وزارت دفاع، عبدالحسین خسروپناه دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی، محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در محل برج میلاد تهران برگزار شد. 

مراسم نکوداشت شهید فخری‌زاده برگزار شد

شهید فخری‌زاده در حوزه پدافند هسته‌ای ۶ سال مداوم تلاش کرد

«فریدون عباسی» رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: بنده حدود ۳۳ سال با دکتر فخری زاده همراه، همکار و دوست بودیم و ایشان را برادر خود می‌دانم. شهید فخری‌زاده مانند خیلی از افرادی که در کشور اثرگذار بودند در دوران جنگ تحمیلی در مناطق غرب کشور و اوایل انقلاب حاضر بود.

وی ادامه داد: سال ۱۳۶۶ مدتی از اخذ لیسانس شهید از دانشگاه شهید بهشتی گذشته بود که وارد عرصه علمی شد. در آن موقع رژیم بعث عراق به دنبال سلاح‌های کشتار جمعی بود و در زمینه‌های هسته‌ای هم صدام در حال فعالیت‌هایی بود. شهید در این زمان در حوزه پدافند هسته‌ای وارد شدند و ۶ سال مداوم در جهت ساخت وسایل و آموزش افراد تلاش می‌کردند.

عباسی تصریح کرد: ما کمتر کسی را داریم که مدت طولانی در حوزه علمی مدیریت کند، ایشان ۲۲ سال در حوزه دفاعی در حال مدیریت علمی بودند و از همان جا موجب گسترش پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌های بسیاری شدند.

نماینده سابق مجلس افزود: روزی که شهید علیمحمدی به شهادت رسید عازم جلسه فلسفه علم شهید فخری‌زاده بود. ۱۲ سال از زمانی که ترور اصلی شهید فخری‌زاده کلید زده شده بود سالم مانده بود. دشمن به دفعات اقدام به ترور کرد، اما موفق نشد و عملیات‌های ترور خنثی شده بود.

عباسی خاطرنشان کرد: ایشان پایه‌گذار اندازه‌گیری تابش‌های هسته‌ای و مسائل دیگر هسته‌ای بودند و به عنوان مدیر پروژه نقشه راه صنعت هسته‌ای کشور بین سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ فعالیت کرد.

ویژگی‌های رفتاری شهید «فخری‌زاده» از دید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

«عبدالحسین خسرو‌پناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه با تاکید بر شخصیت والا شهید فخری زاده گفت: شهید فخری‌زاده پنج ویژگی داشت که بنده با توجه به جلساتی که با یکدیگر داشتیم، آنها را یافتم.

وی افزود: ویژگی اول این شهید والامقام این بود که شهید فخری‌زاده دانشمند بود و مسائل هسته‌ای را به‌خوبی می‌فهمید. ویژگی دوم وی این بود که این شهید دغدغه تبدیل علم به فناوری را داشت و اینکه بخواهد فقط مطالب را بداند، برایش کافی نبود و اینکه این دانش چگونه صنعتی بشود و نیاز کشور را تأمین کند، دغدغه شهید فخری‌زاده بود.

وی افزود: ویژگی سوم شهید فخری‌زاده این بود که این شهید، حکمت‌بنیان و عقلانی بود و یک عمق فلسفی نسبت به اصل «عدم قطعیت» داشت. شهید فخری‌زاده بنده را وادار کرد تا استادتمام‌های فیزیک و فلسفه را دور هم جمع کنم که این مباحث چندین سال طول کشیدند و خودِ شهید هم با اینکه عذر امنیتی داشت، اما حضور می‌یافت. ویژگی چهارم این شهید نوع مدیریت وی بود که نخبگان را در سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری شرکت می‌داد. وی الگوی حکمرانی علم و فناوری داشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه تأکید کرد: آخرین ویژگی شهید فخری‌زاده این بود که نگرش توحید عرفانی داشت و به‌شدت انسان موحدی بود.

مراسم نکوداشت شهید فخری‌زاده برگزار شد

روایت رئیس دانشگاه شهید بهشتی از جدیّت شهید فخری‌زاده

«محمودرضا آقامیری» رئیس دانشگاه شهید بهشتی در رابطه با شخصیت شهید فخری زاده تاکید کرد: افراد را در جامعه بشری می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. بعضی زنده‌اند، بعضی زندگی می‌کنند و بعضی زندگی می‌بخشند.

وی افزود: برخی مانند گیاهان زندگی کرده و رشد می‌کنند، اما برخی دیگر دائما در حال تحول و تغییر هستند و بعضی دیگر زندگی می‌بخشند و همیشه اثرگذارند. شهید فخری‌زاده جز گروه سوم بود.

وی افزود: ایشان در حل مسائل بسیار جدی بود و همواره بر این موضوع تاکید داشت که باید کاری کند که دیگران نمی‌توانند انجام دهند.

آقا‌میری تاکید کرد: زمانی که بعد از ادامه تحصیل به ایران برگشتم ایشان با من تماس گرفتند. وقتی آمدند جدیت کار ایشان را فهمیدم. در واقع شهید فخری‌زاده هدفمند بود و همواره برنامه خاصی در ذهن خود داشت.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: در حالی که خیلی‌ها فخری‌زاده را نمی‌شناختند، مجله فارین‌ پالیسی نام ایشان را در فهرست ۵۰۰ مرد قدرتمند جهان ذکر کرد.

وی افزود: نظر شهید فخری زاده در مورد برجام درست یا غلط بودن نبود بلکه این بود که ما باید تابع نظام باشیم و همواره بر این موضوع تاکید می‌کردند. ایشان همواره سعی می‌کرد راه را برای افراد باز بکند.

آقامیری گفت: در بحث هسته‌ای اگر فخری زاده نبود در خیلی از مسائل لجستیکی و فنی عقب مانده بودیم. امروز ما همه قدرت هسته‌ای را مدیون شهیدان فخری زاده، علیمحمدی و شهریاری هستیم.

پروژه‌های شهید‌ فخری‌زاده در حال تکمیل است

سردار سرتیپ «رضا طلایی‌نیک» سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این مراسم اظهار داشت: ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشت و این شجره طیبه‌ای که امام راحل بنا نهادند به جایگاه بالایی رسیده است؛ به‌ گونه‌ای که امروز شهید فخری‌زاده‌ها از آن پرورانده می‌شوند.

سردار طلایی‌نیک ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شهید فخری‌زاده تنوع زندگی ایشان است؛ زندگی‌ای که در جوانی با مبارزه با رژیم ستم‌شاهی آغاز می‌شود و در دفاع‌ مقدس و رویداد‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استمرار می‌یابد و نهایتاً به جهاد علمی ختم می‌شود.

سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: این تکوین شخصیت فخری‌زاده ناشی از مکتب انقلاب است. اینکه «دانش و پژوهش مبنای پیشرفت و قدرتمندی است و جهاد بدون دانش امکان ندارد»، رویکرد شهید فخری‌زاده بود. ایشان شهید جهش پیشرفت بودند و پیشرفت‌هایی که ایشان ایجاد کردند، جهشی بودند و نه تک‌خطی.

وی گفت: امروز شاگردان شهید فخری‌زاده که گمنام نیز هستند، در عرصه پیشرفت علمی کشور حضور دارند و عرصه‌هایی که ایشان بر روی آن‌ها کار می‌کرد، هنوز ادامه دارد و روی آن‌ها کار می‌شود؛ همچنین بنیاد‌سازی‌هایی که ایشان داشتند به گونه‌ای بود که این مراکز پژوهشی با میدان پیوند می‌خورد.

سردار طلایی‌نیک عنوان کرد: شهید فخری‌زاده بنیان‌گذار دانش هسته‌ای و پدافند نوین بود که امروز دانشمندان نسل جدید در حال استمرار بخشیدن به آن هستند.

سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: ایشان برای شهادت مهیا بود و همواره به من می‌گفت که هر لحظه خود را آماده شهادت کرده‌ام.

مراسم نکوداشت شهید فخری‌زاده برگزار شد

زاکانی: شهید فخری‌زاده پرچمدار استقلال ملی است

«علیرضا زاکانی» شهردار تهراننیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت نقش شهید فخری زاده در پیشرفت ایران گفت: انقلاب اسلامی سه ویژگی قدرت دین، مردم و رهبری دینی را مشخص کرد. حضور مردم  یا با حرکت‌های جمعی است و یا از طریق نهادسازی مانند بسیج است. 

وی افزود: بعضی از مردم خواص هستند مانند شهید فخری‌زاده که نقش ویژه و ممتازی را در این تاریخ ایفا کرد. مانند شهید فخری‌زاده و الباقی افرادی که آثارشان باقی‌مانده است. وقتی در حوزه موشکی رجوع می‌کنید نام شهید طهرانی مقدم و در حوزه هسته‌ای نام شهید فخری زاده می‌درخشد و نقش آنها بی‌بدیل و ممتاز است که محصول اساسی انقلاب اسلامی هستند.

زاکانی تصریح کرد: این شهید عزیز پرچمدار استقلال ملی است. وقتی صحبت از استقلال می‌شود حرف از خودکفایی فرهنگی، سیاسی و دفاعی می‌شود. لذا  به دلیل اینکه استعمار در سالهای گذشته بر این کشور چنبره زده بود و این انسانها ما را رهایی بخشیدند مدیونش هستیم. ایشان در قالب پیشرفت علمی و دفاعی و صیانت از کشور فعالیت کرد و می‌توان گفت ایشان قهرمان استقلال ملی هستند.

شهردار تهران گفت: موضوعات فناورانه به ویژه موضوعات هسته‌ای را دانشمندان عزیز در دست گرفته‌اند و در این مسیر شهدای زیادی را تقدیم کرده‌ایم باعث افتخار و حرکت در لبه دانش در جهان شده است.

انتهای پیام/381