شناسهٔ خبر: 69888217 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور ارائه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نصیری در مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا گفت: شعار مدیریت یکپارچه موضوع روز است و در ارتباط با بحث مدیریت پیشگیرانه واجد معناست. این موضوع در دنیا ثابت شده که باید پیش از وقوع حادثه اقدامات لازم را برای پیشگیری از وقوع آن و نیز کاهش خسارات انجام دهیم.

وی افزود: اسناد ملی و بین‌المللی هم بر این نکته تاکید کرده که مدیریت ریسک، اقدامات پیشدستانه، توجه به همزمانی وقوع چند حادثه و توجه به رفع آسیب‌پذیری و ارتقای ظرفیت آمادگی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

دبیر علمی دهمین کنفرانس بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا گفت: طی سال‌های اخیر حوادث عجیبی پشت سر گذاشته‌ایم و نیز سیر تاریخی وقوع حوادث سرعت گرفته که این موضوعات نشان می‌دهد در برنامه‌ریزی ملی باید سهم بیشتری برای مدیریت بحران در نظر بگیریم.

وی به پیشرفت‌های صورت گرفته اشاره کرد و از تصویب قانون مدیریت بحران، تدوین اسناد راهبردی، راه‌اندازی دوره کارشناسی ارشد سلامت در بلایا، افزایش تعداد دانش‌آموختگان مقطع دکتری، راه‌اندازی واحد درسی مبانی مدیریت خطر بلایا، راه‌اندازی انجمن علمی سلامت و راه اندازی مرکز تحقیقات به عنوان بخشی از اقدامات یاد شده نام برد.

نصیری در ادامه به مسیر طی شده از سال ۸۲ تاکنون و دستاوردهای این کنگره در دوره‌های مختلف اشاره کرد و گفت: از فضای مدیریت پاسخ‌محور به سمت مدیریت پیشگیرانه حرکت کرده‌ایم. حکمرانی، هوشمندسازی، پدافند غیرعامل، شناخت ریسک، مشارکت اجتماعی، باز توانی، رویدادهای زیستی، آموزش، تجمعات انبوه، تغذیه و تغییر اقلیم بخشی از محورهای دستاوردهایی بود که وی به آنها اشاره کرد.

نصیری در ادامه ضمن معرفی ساختار کنگره، کمیته‌های علمی و کارگروه‌های اجرایی از برگزاری ۲۵ کارگاه علمی در حاشیه این کنگره خبر داد.

وی از برگزاری سه بازدید از زیرساخت‌های سیل، گسل‌ها و موضوع آب‌های سطحی به عنوان بخشی از برنامه‌های جانبی کنگره نام برد و یادآور شد که ۸ مجله علمی آمادگی چاپ مقالات این کنگره را دارند.

وی در پایان به بررسی چالش‌های اصلی در موضوع مدیریت بحران پرداخت و از تغییرات اقلیمی، تهدیدات نوین سلطه جهانی، ناایمنی زیرساخت‌های مراکز بهداشتی، افزایش مرگ و میر و مصدومیت ناشی از وقوع تصادفات و دستکاری در طبیعت به عنوان بخشی از این چالش‌ها نام برد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کشور در پایان از ارتقای ساختار، اختیارات و اعتبارات مالی سازمان مدیریت بحران کشور، ضرورت ارزیابی یکپارچه بلایا در زیرساخت‌های سلامت با اولویت بیمارستان‌ها، پیاده‌سازی نظام نگهداشت زیرساخت‌های ساختمانی و شریان‌های حیاتی کشور با اولویت مراکز بهداشتی و درمانی، اصلاح نظام ساخت و ساز کشور با بهره‌گیری از ساخت و ساز صنعتی، حرفه‌ای و پاسخگو، اولویت‌دهی تخصیص اعتبارات و توجه مدیران به مدیریت پیشگیری به جای بازسازی و توجه جدی به مقوله کاهش آسیب‌پذیری و ارتقای ایمنی اجتماعی به عنوان مهم‌ترین پیشنهادات اجرایی برای ایجاد تحول در موضوع مدیریت بحران کشور یاد کرد.