شناسهٔ خبر: 69887046 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛

همایش فلسفه فرهنگ در قم برگزار می‌شود

رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: همایش علمی فلسفه فرهنگ چهارشنبه هفتم آذرماه بعد از نماز مغرب و عشاء در دفتر قم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود. ‌

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام و المسلمین مسعود اسماعیلی؛ رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، امروز سوم آذرماه در نشست خبری همایش فلسفه فرهنگ با تاکید بر آراء مقام معظم رهبری که به مناسبت سالروز جهانی فلسفه برگزار می‌شود، گفت: در این همایش حجج اسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی، دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی و حیمد پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و آیت‌الله علی‌اکبر رشاد؛ رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه تهران و سیدحسین شرف‌الدین، حجت‌الاسلام قائمی‌نیا سخنرانی خواهند کرد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۲۰ نشست علمی برگزار شده است، اظهار کرد: در اردیبهشت امسال این همایش به صورت رسمی اعلام فراخوان شد و علاقه‌مندان فرصت دارند تا امروز، سوم آذر ماه چکیده مقالات و تا پایان آذرماه اصل مقالات را ارسال کنند.

وی با بیان اینکه اختتامیه همایش در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود، افزود: مباحث فلسفه فرهنگ، امتداد نظریه فلسفه فرهنگ در ساحت های دیگر، امتداد کاربردی فلسفه فرهنگ و توجه به کاربرد حل مبنایی فلسفه فرهنگ، نقد دیدگاه‌های رقیب در حیطه فلسفه فرهنگ، اندیشه رهبر معظم انقلاب و فلسفه فرهنگ و اثر فکری و عملی امام راحل و فلسفه فرهنگ محورهای برگزاری همایش است.

اسماعیلی با بیان اینکه روز سه‌شنبه، ششم آذرماه نشستی برای بررسی آراء و اندیشه‌های فلسفی فرهنگ در غرب برگزار خواهد شد، اضافه کرد: روز هفتم آذرماه نشست‌هایی در گروه‌های متعدد در دانشگاه قم برگزار خواهد شد که محوریت آن پنل فلاسفه ایرانی اسلامی است؛ در اختتامیه همایش در سال ۱۴۰۴ هم جمع‌بندی از مطالب ارائه شده در نشست‌ها و مقالات و نقد و نظر بر محتواهای علمی و ارائه پیشنهاد و راهکار انجام خواهد شد.

همچنین سیدحسین فخرزارع؛ مدیر گروه فرهنگ‌پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، اظهار کرد: گروه فرهنگ‌پژوهی پژوهشگاه گرانیگاه اصلی تاملات خود را بحث فرهنگ قرار داده است و این گروه از جدیدترین گروه‌های ایجاد شده است و بنا داریم تا مقوله فرهنگ را مبتنی بر اندیشه دینی به صورت بنیادین دنبال کنیم. فرهنگ دامنه بسیاری از تاملات ذهنی و عینی را دنبال می‌کند و در حقیقت نوعی دانشواره است. در سالیان اخیر جلسات نقد و کرسی و نشست‌های زیادی در این حوزه برگزار شده است.

وی افزود: فلسفه فرهنگ مبحث خیلی جدیدی به خصوص در ایران با اندک سابقه در گذشته است لذا پژوهشگاه متصدی دنبال‌کردن این بحث شده است. فلسفه فرهنگ دانشواره‌ای است که تلاش می‌کنیم صرفا از تجلیات ظاهری فرهنگ دور شده و در عمق حرکت کنیم؛ لذا فلسفه فرهنگ می‌تواند در دانش‌های دیگر اثرگذار باشد از جمله امتداد فلسفه فرهنگ را می‌توانیم در تاکیدات مقام معظم رهبری شاهد باشیم.

فخرزارع با بیان اینکه درمان خلاها و آسیب‌های نظام فرهنگی باید در ایران که عنوان اسلامی دارد از همین منظر انجام شود، تصریح کرد: اگر درد را از غرب بگیریم و درمان را هم از آنان بگیریم ممکن نیست لذا بازطراحی نظامات فرهنگی باید از مصادر و مآخذ اسلامی انجام شود و عمدتا از قرآن و روایت بگیریم و در این همایش هم تاکید ما عمدتا بر اندیشه‌های امام و رهبری است که از قرآن و روایات متخذ شده است.

انتهای پیام