به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ایمنی و وضعیت بحرانی مرکز درمانی یکی از مراکز درمانی واقع در منطقه 5 تهران، بهدلیل عدم رعایت اصول ایمنی و بیتوجهی به اخطارهای مکرر شهرداری و سازمان آتشنشانی، در آستانه تعطیلی قرار گرفته است. این مرکز از سال 1397 تاکنون چندین هشدار ایمنی دریافت کرده اما هیچ اقدام مؤثری برای رفع نواقص ایمنی انجام نشده است.
به گفته محمدباقر فرهند، دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری منطقه 5، وضعیت ایمنی این مرکز همچنان بحرانی است و تعداد موارد ناایمن در بازدیدهای اخیر از 13 به 16 مورد افزایش یافته است. مشکلاتی نظیر، نبود سیستم اعلام و اطفای حریق، تهویه نامناسب، عدم جداسازی موتورخانه از فضاهای درمانگاه، نمای کامپوزیت قابل اشتعال، نداشتن دربهای ایمنی استاندارد، و احتمال نشت گاز مونوکسید کربن.
طبق آخرین اخطار رسمی شهرداری، این مرکز تا اواسط اسفند فرصت دارد تا تمام موارد ایمنی را برطرف کند، در غیر این صورت، پلمب خواهد شد.
تخلفات مدیریتی و سوءاستفاده مالی مدیریت این مرکز درمانی به پیمانکاری جوان سپرده شده که تخلفات گستردهای در حوزه مالی، قانونی و مدیریتی انجام داده است. بررسیها نشان میدهد سود استفاده مالی چند میلیاردی از مالباختگان از موضوعاتی که در این پرونده مشاهده میشود که در این بین بسیاری از خانوادهها از اعم زنان، مردان و بازنشستگان متضرر شدهاند.
یکی از مالباختگان ادعا کرده که حدود 4 میلیارد تومان در بازسازی و تجهیز مرکز درمانی سرمایهگذاری کرده، اما هیچ بازگشتی نداشته است. این پیمانکار مبالغی را به بهانه سرمایهگذاری در کلینیک یا خرید تجهیزات پزشکی از افراد دریافت کرده، اما به تعهدات خود عمل نکرده است.
این موارد تنها بخشی از سوء استفادههای که پیمانکار متخلف جوان داشته است و همچنان ادامه دارد. جالب اینجاست که این فرد به همراه اشخاص دیگر رسانه تسنیم را نسبت به انتشار چنین اخباری مورد نقد و انتقاد قرار دادهاند اما همانطور که پیش از این بیان شده است خبرگزاری تسنیم جهت افشای این تخلفات و روش شدن تنویر افکار عمومی این پرونده را همچنان پیگیری و دنبال میکند و در آخرین اطلاعاتی که به دست این رسانه رسیده است نامهای به حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژها، ریاست محترم قوه قضائیه ارسال شده است البته که هر کدام از شاکیان نیز به صورت جداگانه در خصوص ابعاد مختلف این پرونده شکایت داشتهاند.
براساس آنچه را که مصاحبه شوندهها با تسنیم داشتهاند قراردادهای مالی و مدیریتی غیرشفاف بوده و برخی قراردادها مفقود یا دچار ایرادات قانونی هستند. پیمانکار مذکور بدون تخصص پزشکی، مدیریت کلینیک را بر عهده داشته و از افراد مختلف سوءاستفاده مالی کرده است.
همانطور که در گزارشات قبلی نیز به آن اشاره شد، بیش از 160 پرونده قضایی در حوزه مالی و شکایات مختلف علیه این فرد ثبت شده است. برخی منابع تأیید کردهاند که او سابقه زندان و احکام جلب در استانهای مختلف دارد.
تأخیر در پرداخت دستمزد کارکنان و خلف وعدههای مکرر از جمله مشکلات این مرکز استو این در حالیست که شخص پیمانکار حتی از پرداختن حق بیمه پرنسل خود در این مرکز امتناع کرده است که در این بخش نیز پروندهای از سوی برخی از پرنسل در دست پیگیری است.
جنبههای عاطفی و تلاش برای مهاجرت به گزارش برخی شاکیان، این پیمانکار نهتنها از نظر مالی سوءاستفاده کرده، بلکه در مواردی با وعدههای عاطفی و ازدواج نیز اعتماد افراد را جلب کرده است. یکی از شاکیان اعلام کرده که این فرد قصد مهاجرت به کانادا دارد، در حالی که بدهیهای کلانی به افراد و دستگاههای مختلف دارد.
درخواست شاکیان و پیگیری قضایی بسیاری از شاکیان این پرونده از دستگاه قضایی، وزارت بهداشت و شهرداری تهران خواستهاند که با جدیت بیشتری به این تخلفات رسیدگی کنند. ارائه اسناد و مدارک مرتبط از سوی شاکیان در حال انجام است و انتظار میرود با ورود دستگاههای مسئول، این پرونده به نتیجه برسد.
در هر صورت شاکیان امیدوارند که با ارائه مستندات، حقوق ازدسترفته خود را بازپس گیرند موضوعی که نقش دستگاههای نظارتی و قضایی و انتظامی بسیار مهم است تا این افرد بدانند نمیتوانند در جمهوری اسلامی و با وجود عدالت حق و حقوق افراد را ضایع کنند.
اقدامات نظارتی و اصلاحی
انتظار میرود وزارت بهداشت، شهرداری و دستگاه قضایی با هماهنگی یکدیگر، علاوه بر برخورد با متخلفان، سازوکارهایی برای نظارت بهتر بر ایمنی و مدیریت مراکز درمانی ایجاد کنند.
این مرکز نمونهای از چالشهای بزرگ مدیریتی و نظارتی در حوزه درمانی تهران است که نیازمند اقدام فوری و قاطعانه برای جلوگیری از بروز فجایع احتمالی است و عدم ورود به چنین موضوعاتی قطعاً در آینده از این دست اقدامات بیشتر خواهیم داشت.
انتهای پیام/