شناسهٔ خبر: 69882838 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی:

تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰میلیون تومان افزایش می‌یابد/ افزایش ۸ برابری مقاوم‌سازی

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۳۵۰ به ۴۰۰ میلیون تومان با هدف توسعه مقاوم‌سازی در این مناطق و تسریع در مهاجرت معکوس، منتظر مصوبه هیات دولت است و پیش‌بینی می‌شود تا ابتدای زمستان نهایی و ابلاغ شود.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: «غلامرضا صالحی» امروز (شنبه) با اشاره به گذشت ۱۰۰ روز از خدمات‌رسانی دولت چهاردهم افزود: یکی از موارد مهمی که در ۱۰۰ روز گذشته در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفت، افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۳۵۰ به ۴۰۰ میلیون تومان بود.

به گزارش ایرنا؛ وی با بیان اینکه تسهیلات بهسازی مسکن روستایی از سال ۸۴ با موضوع مقاوم سازی در حال پرداخت است، گفت: اکنون مقاوم سازی ساختمان‌های روستایی از ضریب هفت درصد در سال ۸۴ به ۵۴ درصد ارتقا یافته است.

صالحی خاطرنشان‌کرد: امسال کمیسیون‌های اصلی و فرعی دولت نیز در این زمینه تشکیل شده و به دنبال آن هستیم تا این تسهیلات را از ۳۵۰ به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش دهیم که برای اخذ مصوبه به هیات دولت ارسال شده است.

وی اضافه‌کرد: در صورتی که هیات دولت این مهم را مصوب کند، می‌توانیم با ابلاغ آن به بانک‌ها به معرفی متقاضیان برای دریافت وام ۴۰۰ میلیون تومانی اقدام کنیم.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خاطرنشان‌کرد: اوایل دی ماه سال گذشته بود که افزایش این وام به ۳۵۰ میلیون تومان ابلاغ شد و امیدواریم در سال جاری نیز تا پایان آذر ماه یا اوایل دی ماه بتوانیم مصوبه و ابلاغیه افزایش تسهیلات به ۴۰۰ میلیون تومان را داشته باشیم.

پوشش ۶۰ درصدی هزینه‌های ساخت مسکن روستایی با تسهیلات

وی اظهار داشت: چنانچه رقم تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مصوب شود، می‌تواند تا ۶۰ درصد هزینه‌های ساخت مسکن در مناطق روستایی را پوشش دهد.

صالحی، همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و برنامه‌هایی با نهادهای مختلف از جمله کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام برای موضوع تکمیل واحدهای مسکونی در روستاها خبر داد.

وی در عین حال اظهار داشت: برای افرادی که تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی هستند، این تسهیلات به صورت بلاعوض برای تکمیل واحدها در اختیارشان قرار خواهد گرفت که برای کمیته امداد تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و برای جامعه هدف بهزیستی تا سقف ۵۰ میلیون پرداخت خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اضافه‌کرد: هم اکنون ۴۰ هزار واحد برای جامعه هدف تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در حال ساخت است که از محل تسهیلات به آنان کمک شده است. همچنین ۳۰ هزار واحد دیگر با کمیته امداد در مناطق شهری در حال ساخت داریم که سقف تسهیلات در نظر گرفته شده بر آنها ۱۵۰ میلیون تومان است و برای سایر واحدها از محل حساب ۱۰۰ امام(ره) تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بسته به درصد پیشرفت فیزیکی آنها پرداخت خواهد شد.

تاثیر تسهیلات ساخت مسکن بر مهاجرت معکوس به روستاها

این مقام مسئول خاطرنشان‌کرد: موضوع مهاجرت معکوس مردم به روستاها در چند سال گذشته رشدی فزاینده داشته است و این تسهیلات در این راستا کمک شایان توجهی برای بازگشت مردم تاثیرگذار بوده است.

صالحی یادآور شد: به همه متقاضیان روستایی فاقد توانایی، زمین رایگان ۹۹ ساله اعطا می‌شود و با مقاوم‌سازی‌هایی انجام شده چهره روستاها در حال تغییر است. علاوه بر آن با اجرای طرح‌های هادی، بازنگری در طرح‌های هادی و همچنین بهسازی و آسفالت معابر و دیگر طرح‌ها و پروژه‌ها، رونق روستاها را به دنبال داشته است.

توسعه منظومه‌های روستایی با هدف درآمدزایی

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه، حلقه مفقوده بازگشت افراد به روستاها و مهاجرت معکوس را موضوع درآمد برشمرد و گفت: در این راستا به دنبال توسعه منظومه‌های روستایی هستیم. بهمن ماه سال گذشته مصوبه‌ای از هیات دولت برای مطالعه منظومه‌های روستایی و افزایش درآمد در روستاها و ماندگاری جمعیت در این مناطق دریافت کردیم.

وی توضیح‌داد: در این طرح در هر منطقه اشتغال و افزایش درآمد روستاییان مطالعه و امکان سنجی و برای آن طرح تعریف می‌شود، پس از آن با استقرار تسهیلگران، همچنین ارائه دوره‌های آموزشی و تشکیل صندوق‌های روستایی با همکاری بنیاد برکت، صندوق کارآفرینی امید و همچنین کمک‌های مردمی، در تلاشیم تا زنجیره تولید و درآمد راه‌اندازی شود.

صالحی خاطرنشان‌کرد: سال گذشته در سطح یک‌هزار و ۲۰۰ روستا منظومه‌های روستایی شکل گرفت، امسال برای نخستین بار طی تفاهمنامه با بنیاد علوی مقرر شد تا این بنیاد در موضوع تسهیلگری در منظومه‌های روستایی به ما کمک کرده و منابع به منظور اشتغال روستاییان در اختیارمان قرار دهد.

وی گفت: اجرایی شدن منظومه‌های روستایی در یک‌هزار و ۲۰۰ روستای یاد شده، رضایت نمایندگان مجلس، فرمانداران و بخشداران مناطق را به دنبال داشته است. به طور مثال در روستای «طارم» استان زنجان در موضوع تولید نهال تا بسته‌بندی، صادرات، بازرگانی و فروش، یک زنجیره کامل شکل گرفته است.

این مقام مسئول خاطرنشان‌کرد: یک‌هزار و ۲۰۰ روستای یاد شده به طور تقریبی در همه استان‌های کشور پراکنده‌اند و اجرای منظومه‌های روستایی اشتغال زایی مناسبی را در این مناطق به دنبال داشته است.

این مقام مسئول بیان داشت: در موضوع منظومه‌های روستایی امسال ۶ استان با همکاری بنیاد علوی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت که در این راستا تاکنون ۲۵۰ بخش و ۲۳۴ روستا مورد مطالعه قرار گرفته و اجرایی شدن منظومه‌ها در ۲۵ بخش به انجام رسیده است.

وی اظهار داشت: در این زمینه تاکنون از منابع داخلی بنیاد مسکن استفاده می‌شد، اما با ردیف‌های قانونی که در سال جاری مجلس به بنیاد داد و همچنین مصوبه سال گذشته دولت، امیدواریم امسال تخصیص بهتری در این زمینه داشته باشیم.

اجرای طرح هادی در ۱۰۵۵ روستا

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه به اجرای طرح‌های هادی در روستاها اشاره کرد و گفت: امسال سه‌هزار و ۸۰۰ روستای دارای طرح هادی نیمه تمام، تکمیل خواهد شد و علاوه بر آن در یک‌هزار و ۵۵ روستا نیز طرح هادی اجرایی می‌شود.

وی اظهار داشت: تامین زمین برای همه متقاضیان فاقد زمین و فاقد توانایی مالی در روستاها انجام می‌شود که تاکنون در حدود ۶ هزار روستا به انجام رسیده و زمین به صورت ۹۹ ساله و رایگان در اختیارشان قرار گرفته است.

صالحی بیان‌داشت: تا پیش از این، اراضی با معرفی کتبی شورای روستا در اختیار افراد قرار می‌گرفت، اما مطابق برنامه هفتم توسعه زمین به متولدین روستا یا افرادی که سابقه ۲ سال سکونت در مناطق روستایی را داشته باشند تعلق خواهد گرفت.

تکمیل ۳۴۳۷ مسکن روستایی در ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم

وی افزود: در موضوع مسکن، از ابتدای اجرایی شدن طرح نهضت ملی مسکن در روستاها تا امروز ۳۸۶ هزار و ۳۰۰ واحد به پایان رسیده است، علاوه بر آن تعداد پروانه‌های مسکن روستایی که اکنون در حال اجراست ۲۴۵ هزار و ۳۴۲ واحد است که در دولت چهاردهم تکمیل خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: تعداد مسکن روستایی که از ابتدای استقرار دولت چهاردهم تاکنون به پایان رسیده سه‌هزار و ۴۳۷ واحد بوده است؛ با این حال تاکنون ۱۹ هزار و ۸۲۶ واحد موفق به عقد قرارداد با بانک شده‌اند.

وی گفت:‌ در موضوع مسکن، شهری از ابتدای آغاز نهضت ملی مسکن بیش از ۲۲۰ هزار نفر متقاضی به پروژه تخصیص داده شده است که تاکنون ۱۷۶ هزار و ۱۳۲ نفر از آنان وام دریافت کرده و از بین آنها ۱۲۸ هزار و ۱۹۱ واحد به مرحله تکمیل فونداسیون رسیده و ۴۷ هزار و ۹۴۱ فونداسیون نیز در دست اجرا است.

صالحی در خاتمه اضافه کرد: همچنین تاکنون حدود ۱۱ هزار واحد در محله پایان مرحله اسکلت و سقف، ۷۰ هزار و ۸۰۰ واحد در محله پایان مرحله سفت کاری، ۴۲ هزار واحد در پایان مرحله نازک کاری، ۱۱ هزار و ۵۱۳ واحد نیز تکمیل شده و آماده افتتاح است. همچنین ۱۲ هزار و ۸۰۶ واحد در مرحله کارهای پایانی است که تا یکی دو ماه آینده به اتمام خواهد رسید.

برچسب‌ها: