به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، بهمن نادری روز شنبه اظهار کرد: این میزان تسهیلات از خط اعتباری شماره ۱۲ مکانیزاسیون برای مازندران از سوی وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد که تا پایان مهر ماه سال جاری از مبلغ یاد شده، ۲ هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال آن به سرپرستی شعب بانک کشاورزی استان تخصیص یافت.
وی افزود: در راستای ابلاغ و تخصیص صورت گرفته، از ابتدای سال جاری تاکنون، جلسات مکرر میز مشترک استانی و شهرستانی برای بررسی مسائل، مشکلات و موانع جذب خط مذکور انجام شده است، که این پیگیریها سبب پرداخت ۲ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان شده است.
این مقام مسوول ادامه داد: با توجه به جذب تسهیلات یاد شده، تاکنون تعداد ۶۲ دستگاه انواع تراکتور، ۷ دستگاه کمباین غلات، ۷۵ دستگاه کمباین برنج، ۱۸۸ انواع نشاکار برنج، ۴۱۲ دستگاه تیلر کشاورزی، ۴ دستگاه پهپاد کشاورزی و تعداد ۶۹ دستگاه سایر ماشین آلات و ادوات کشاورزی به ناوگان ماشینی کشاورزی استان افزوده شده است.
رئیس امور فناوریهای مکانیزه جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: این افزایش ماشین آلات و ادوات کشاورزی از طریق خط اعتباری مذکور تأثیر به سزایی در افزایش شاخصهای ضریب و درجه مکانیزاسیون دارد.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.