اسحاق ابراهیمی در آیین آزادی زنئانیان جرایم غیرعمد استان فارس که با حضور جمعی از خیران و مقامات قضایی در سالن شهید دستغیب اداره کل زندانهای استان برگزار شد، با بیان اینکه مجموع بدهی ۲۴ نفر زندانی آزاد شده در مراسم امروز، ۲۰ میلیارد و ۵۱ میلیون تومان بوده است، به نگاه دینی در دین اسلام مبنی بر اینکه جایگاه زن از اهمیت ویژه برخوردار است اشاره و اظهار کرد: این ۲۳ نفر خانم، مرتکب جرایم عمد هستند، مادر خانواده بوده و خود ستون و خیمه خانواده هستند و کمک خیران میتواند آنان را به نقش مادری و همسری خود در کانون خانواده انجام دهند.
وی افزود: تعدادی از این بانوان از سال ۹۶ در زندان بودند؛ در فرایند رسیدگی، برابر شیوهنامههای ستاد دیه اقدامات لازم انجام شده بود، اما فرایند آزادی برای پرداخت بدهی به این سبک است که یک بخش از محل کمکهای مردمی انجام شود، بخشی از ستاد دیه و بخشی هم در قالب تسهیلات بانکی اعطا شود، لاکن پروندهای که از سال ۹۶ در زندان است برای دریافت تسهیلات چندین بار به بانک مراجعه کرده ولی امکان دریافت تسهیلات را نداشت و وی و سایر این ۲۴ نفر، با شرایط مشابه و با کمک خیرین از زندان آزاد شدند.
مدیر کل زندانهای استان فارس تصریح کرد: مجموع بدهکاری این زندانیان، ۲۰ میلیارد و ۵۱ میلیون تومان بوده که با تلاشهای انجام گرفته، شکات ۶ میلیارد و ۴۴۳ میلیون تومان از طلب خود را گذشت کردند؛ یک میلیارد و ۳۳۸ میلیون، آورده مددجویان بوده است و ۵ میلیارد و ۹۸۷ میلیون تومان اعسار پذیرفته شد. کل پرداختی از منابع مختلف ستاد دیه ۸ میلیارد و ۲۴۴ میلیون بود که ۳ میلیارد و ۴۲۶ میلیون آن را بانی نیکوکار پرداخت کرد.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۷۷ نفر زندانی زن بدهکار در زندانهای استان فارس داریم که امروز ۲۳ نفر از آنان آزاد شده و ۵۴ نفر دیگر باقی میماند که امکان کمک از محل ستاد دیه وجود ندارد مگر اینکه شاکیان مصالحه و یا خیرین عزیز کمک کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: هماینک در زندانهای فارس یکهزار و ۲۲۴ نفر زندانی محکوم مالی داریم که چشم انتظار دستان سخاوتمند خیرین هستند. در واقع زندان جای افراد نیازمند و بدهکار نیست، این افراد در بیرون زندان توانایی حل مشکل خود را نداشتند و اکنون گرفتار زندان هستند و نه تنها امکان رفع مشکل خود را ندارند بلکه آسیبهای متعددی متوجه آنان خواهد بود.
مصطفی بحرینی دادستان عمومی انقلاب مرکز استان فارس نیز در این آیین با بیان اینکه همه آحادجامعه، خیرین و نهادها میبایست در حوزه مسئولیت اجتماعی نسبت به پیشگیری از وقوع جرم واکنش و حساسیت لازم را داشته باشند، گفت: سیاست دستگاه قضا، دادگستری و دادستانی استان نیز بر همین مبناست که کنترل و کاهش هدفمند جمعیت کیفری را در اولویت دارد.
وی افزود: در اعطای امتیازات و تسهیلات قضایی و تاسیسات حقوقی، زندانیان جرایم غیرعمد و غیر مهم در اولویت هستند.
دادستان مرکز استان فارس از جمله این امتیازات به اعطای مرخصی، اشتغال به کار، عفو، تخفیف مجازات و همچنین پابند الکترونیک اشاره و اظهار کرد: از نگاه دین مبین اسلام و همچنین نظام قضایی و اجتماع، جای مادر در زندان نیست، لذا ز جامعه خیرین میخواهیم با حمایتهای خود به آزادی زنانی که به سبب جرایم غیر عمد از جمله مالی در زندان هستند، کمک کرده و بدانیم که این خود از مصادیق پیشگیری از وقوع جرم و تسری آن به سایر افراد خانواده و جامعه است.
وی خطاب به بانوانی که در این آیین از زندان آزاد میشوند نیز گفت: انتظار جامعه از مادران و زنان در کانون خانواده این است که خود از آسیها پیشگیری کنند، لذا برای شما آرزو میکنیم که بتوانید به این مسئولیت اجتماعی در کانون خانواده به خوبی عمل کنید و نه تنها خود مرتکب جرایم آتی نشوید بلکه از ارتکاب جرم در سایرین نیز پیشگیری کنید.
گفتنی است یکی از خیرین گراشی استان فارس، محور این اقدام نوع دوستانه بوده و بدهی ۲۴ نفر زندانی آزاد شده در این آیین را متقبل شده است.
در پایان این مراسم، ۲۳ بانوی آزاد شده از زندانهای استان با دریافت شاخه گل نرگس و کمک نقدی خیرین حاضر در آیین آزاد و به کانون خانواده و جامعه بازگشتند.
انتهای پیام/