شناسهٔ خبر: 69880701 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌وگو با دانشجو:

کاوش‌های نجات‌ بخشی در گورستان پنج هزار ساله شهرستان دنا

سرپرست میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد از اهمیت گورستان پنج هزار ساله دهستان سادات محمودی در شهرستان دنا خبر داد.

صاحب‌خبر -

سید مجتبی امیرحسینی، سرپرست میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد درگفت‌و‌گو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: گورستان باستانی، که در محدوده اجرای سد خرسان ۳ قرار دارد، یکی از نمونه‌های ارزشمند میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.

امیرحسینی بیان کرد:کاوش‌های نجات‌بخشی گورستان‌های باستانی "ده پایین" و "لهسواره" به ترتیب در چهار و دو فصل انجام شده است. 

به گفته وی این کاوش‌ها فصل جدیدی از اکتشافات تاریخی را در استان کهگیلویه و بویراحمد رقم زده و به منظور نجات آثار باقی‌مانده پیش از آبگیری سد، در چارچوب پروژه کاوش‌های نجات‌بخشی محوطه‌های در خطرِ پشت سد خرسان اجرا شده‌اند.

اهداف کاوش‌های نجات‌بخشی

امیرحسینی در ادامه به اهداف این کاوش‌ها اشاره کرد و گفت:اهداف اصلی شامل نجات‌بخشی، ارائه گاهنگاری نسبی و مطلق، بررسی شیوه‌های تدفین،ساختار گورها و شناسایی ارتباطات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مردمان این گورستان‌ها است.

وی همچنین اظهار داشت که آثار کشف‌شده نشان می‌دهد از حدود ۴۵۰۰ تا ۲۶۵۰ سال پیش در دوره عیلامیان، در این گورستان‌ها تدفین انجام می‌شده است.

دستاوردهای کاوش

بر اساس نتایج کاوش‌ها،برخی آثار مانند سنگ مرمرها و ظروف فلزی نشان از ارتباطات فرهنگی-تجاری و شباهت‌های سبک‌شناختی هنر این محوطه با تمدن‌های جنوب شرق ایران در هزاره سوم پیش از میلاد دارد.

 این آثار احتمال وجود ارتباطات و تعاملات فرهنگی با جوامع شرق و جنوب شرق ایران را تقویت می‌کند.

حضور هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه ملی

 سرپرست میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد خبر از حضور هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد در نمایشگاه ملی داد و بیان کرد: ۱۳ هنرمند صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد در رشته‌های گلیم، جاجیم، البسه محلی، چرم‌دوزی و زیورآلات سنتی در سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران شرکت خواهند کرد. 

این نمایشگاه از ۲۳ تا ۲۶ آبان‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.

امیرحسینی تصریح کرد:ارائه تسهیلات به هنرمندان و برگزاری دوره‌های آموزشی برای رونق تولید و فروش صنایع دستی،از برنامه‌های حمایتی این اداره کل است.

سرپرست میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد در پایان گفت: همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد سه بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان‌های بویراحمد، کهگیلویه و گچساران خبر داد که هدف آن افزایش فروش و حمایت از هنرمندان بومی است.