به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، بسیج سازندگی به عنوان بخشی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اقداماتی گسترده در زمینه حمایت از کارآفرینان و توسعه اقتصاد مقاومتی در ایران انجام داده است؛ این اقدامات عمدتاً در راستای اهدافی چون کاهش بیکاری، توسعه اشتغال پایدار، و تقویت صنایع داخلی صورت میگیرد.
بسیج سازندگی با ارائه وامهای قرضالحسنه و تسهیلات بانکی به کارآفرینان، به ویژه در مناطق محروم، تلاش میکند تا از راهاندازی و توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط حمایت کند، این نهاد با برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای توانمندسازی، تلاش دارد مهارتهای فنی و مدیریتی کارآفرینان را ارتقاء دهد، این آموزشها میتواند شامل مدیریت کسب و کار، تکنولوژیهای نوین و روشهای بازاریابی باشد.
بسیج سازندگی با ارائه خدمات مشاورهای در زمینههای مختلف کسب و کار، به کارآفرینان کمک میکند تا به شیوهای مؤثرتر و کارآمدتر به فعالیتهای خود ادامه دهند، این نهاد با ایجاد و تقویت شبکههای ارتباطی میان کارآفرینان و دیگر ارگانهای دولتی و خصوصی، شرایطی را فراهم میکند که کارآفرینان بتوانند از تجربیات و منابع یکدیگر بهرهمند شوند، بسیج سازندگی تلاش دارد با معرفی محصولات و خدمات کارآفرینان به بازارهای داخلی و خارجی، زمینههای بازاریابی و فروش را برای آنها گسترش دهد.
این اقدامات کمک میکند تا ظرفیتهای موجود در کشور بهبود یابد و فرصتهای شغلی جدیدی به ویژه در مناطق کمتر توسعهیافته ایجاد شود.
سحر امینیپاک در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه هنر رزین یک هنر دستی هیجانانگیز و منحصر به فرد است که میتوانید با آن، دستسازههای کاربردی و زیبایی تولید کنید، که کیفیتی مشابه پلاستیک و شیشه دارند، اظهار کرد: با استفاده از این هنر میتوان وسایل رزینی مانند ساعت، زیورآلات مصرفی، ظروف و غیره را به راحتی در منزل بدون نیاز به آتش یا ماشینآلات پیچیده درست کرد.
وی با اشاره به اینکه در ایران از رزین کُرهای استفاده میشود که باید دقت شود تاریخ مصرف آن نگذشته باشد، بیان کرد: رزین تاریخ مصرف گذشته به دلیل دارابودن گازهای شیمیایی خطرناک است.
این کارآفرین همدانی گفت: کار رزین یک هنر جدید محسوب میشود و من در ابتدا یک گوشهای از خانه خود را به عنوان محل کار انتخاب کردم و در اوایل کار سفارشی نداشتم و هر چه پسانداز داشتم صرف خرید متریال میشد.
وی با اشاره به اینکه دغدغه همه افرادی که شغلی را شروع میکنند عدم وجود مشتری است گفت: اوایل کار من بسیار سخت گذشت و همیشه شروع کسب و کارها بسیار مهم است در حالی که کسی حمایت نمیکند و اگر کسی بخواهد برای راهاندازی کسب و کار وام بگیرد باید کارگاهی داشته باشد تا با وام وی موافقت شود اما به نظر من کسی که کارگاه دارد شدت سختیهای آن نسبت به کسی که اول کار است کمتر است.
امینی با بیان اینکه با سختیهای بسیار کار ادامه دادم و عقبنشینی نکردم گفت: سه سال طول کشید تا به درآمد رسیدم، با راهاندازی صفحه در فضای مجازی به دنبال فروش محصولاتم بودم، و بعد از سه سال تلاش و استمرار نتیجه داد و از طریق صفحه مجازی کسب درآمد کردم.
وی با بیان اینکه به قدری تعداد سفارشات من زیاد بود که دیگر وقت آزاد نداشتم، گفت: از اینجا به بعد به فکر آموزش افتادم با کانونهای مساجد و دانشگاه علومپزشکی توافقی کار را شروع کردم.
این کارآفرین همدانی با افزایش سفارشات تصمیم گرفتم برخی از سفارشها را به کارآموزها بسپرم و در فضای مجازی از لفظ فروش گروهی استفاده کردم و با اعتمادسازی تعداد سفارشات بیشتر شد، مطرح کرد: از کل ایران به صورت مجازی سفارش میگرفتم و به کارآموزان همان شهر میسپریم که آماده کنند و کارهای ما ضمانت بازگشت صد در صدی داشت و به هر دلیلی مشتری از کارش راضی نبود میتوانست مرجوع کند و هزینه پرداختی را دریافت نماید.
وی با اشاره به اینکه ما در نوروز سال گذشته یک کمپین مجازی هفتسین برگزار کردیم و همه هنرجوها با یک متریال مشترک هفتسین آماده کردند و به فروش رساندند، عنوان کرد: کلاسهای آموزشی من به نوعی نذر آموزشی میباشد از جوانانی که نیازمند و با انگیزه هستند در دوره ثبتنام میکنم و بعد از آموزش به آنها سفارش کار میدهم تا به درآمد برسد.
امینی با بیان اینکه من ۶ سال رزین کار میکنم در این مدت با شناساندن هنر خود به مردم سفارشات زیادی به گروه ما داده میشود، گفت: با دریافت وام ۱۵۰ میلیونی بسیج سازندگی به دنبال گسترش کار خود هستم.
وی بیان اینکه اگر کسی برای راهاندازی کسب و کار تلاش میکند خودش به اندازه کافی چالش دارد مسئولان نباید به چالشهای وی اضافه کند، تصریح کرد: پرداخت تسهیلات برای اشتغالآفرین و یا گسترش شغل باید به سهولت انجام شود.
این کارآفرین همدانی با بیان اینکه اشتغالزایی یک امر با ارزشی است که ارگانها و مسئولان باید حمایت کنند چرا که وقتی به درآمدزایی میرسد به آینده و زندگی امیدوار میشود، تأکید کرد: هدف من از گسترش فعالیتم کمک به اقشار ضعیف جامعه است که به درآمد برسند.
وی با اشاره به اینکه تا به امروز ۱۵ نفر در همدان و ۵۰ نفر در سطح کشور به صورت مجازی هنرجو دارم، گفت: کسی که میخواهد به درآمد برسد باید یک رشته تخصصی را انتخاب کند به طور مثال برای زیورآلات با حداقل یک میلیون تومان سرمایه اولیه میتواند به درآمد برسد اما برای تهیه تابلو و ساعت باید حداقل ۵ میلیون کار خود را شروع کند.
*لزوم حمایت گسترده از کارآفرینان و تقویت بازار فروش و رونق اقتصادی
امینی ابراز کرد: به لطف خدا به درآمدزایی رسیدم اما بسیاری از افراد وارد این کار میشوند و چون توقع دارند که حمایت شوند اما متاسفانه به دلیل مهجور بودن هنر حمایت نمیشوند و افراد کار رها میکنند.
وی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی علاوه بر تسهیلات میتواند بازار فروش را هم فراهم کند که هنر دست کارآموزان به فروش برسد، خاطرنشان کرد: بازریابی هم از دیگر دغدغههای کارآفرینان است.
مهدی عبدی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه تولیدی پوشاک دارم و سی سال سابقه کار در این حوزه دارم اظهار کرد: سال گذشته با دریافت وام از بسیج سازندگی توانستیم با خرید تجهیزات ۴ نفر دیگر را هم به مجموعه خود اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه در تولیدی پوشاک من ۱۸ نفر مشغول به کار بودند، گفت: وامهای خود اشتغالی برای شروع کار بسیار خوب است اما مبلغ آن برای توسعه کار کم میباشد.
این تولیدکننده همدانی با تأکید بر اینکه با توجه به هزینههای کارگاه تولیدی مبلغ تسهیلات خوداشتغالی باید بیشتر باشد، ابراز کرد: با نوسانات بازار تضمینی برای شغل ما وجود ندارد.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط اقتصادی نیروی کار به سختی در کارگاه تولیدی کار میکند و دستمزدی که دریافت میکند کفاف زندگی آنها را نمیدهد، عنوان کرد: هیچ حمایت دولتی برای بیمه از سوی نمیشویم در حالیکه بیمه انگیزه کارگر را افزایش میدهد.
عبدی اگر بخواهیم نیروی کار را نگه داریم باید آنها را بیمه کنیم، گفت: نیروی کاری با دستمزدهای پرداختی انگیزهای برای کار ندارد.
وی با بیان اینکه با افزایش حق بیمه افزایش تولیدکننده به اجبار از تعداد نیروهای خود کم میکند، خاطرنشان کرد: کمک دولت در امر بیمه کارکنان به افزایش بهرهوری کمک خواهد کرد.
سجاد کلانپوریان نیز در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه به مدت هفت سال در همدان به تولید کفش زنانه مشغول هستم، اظهار کرد: تعداد ۲۰ نفر در کارگاه من مشغول به کار هستند.
وی با بیان با وام بسیج سازندگی به تجهیزات کارگاه اضافه میکنیم، گفت: یکی از مشکلات اساسی ما این است با افزایش قیمت دلار قیمت تجهیزات و مواد اولیه هم افزایش مییابد.
این تولیدکننده همدانی با اشاره به اینکه در حال حاضر محصولات تولید شده به تمام استانهای کشور ارسال میشود با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان کفش در همدان عدم صادرات است، عنوان کرد: اگر محصولات تولید شده را برندسازی کنیم و صادر کنیم اوضاع تولیدکنندگان بهتر خواهد بود و همچنین باعث ارزآوری هم میشود.
وی با بیان اینکه دولت در حمایت از تولیدکنندگان تعرفههای دولتی در وارد کردن مواد اولیه را حذف کند، مطرح کرد: دولت میتواند با وارد کردن دستگاههای تولید مواد اولیه یا در اختیار قرار دادن وام کلان برای وارد کردن این دستگاهها هزینههای مواد اولیه را کاهش دهد چرا که قیمت مواد اولیه با افزایش دلار افزایش مییابد.
کلانپوریا با اشاره به اینکه مشکل بزرگ کارگاههای تولیدی این است که طبق قانون، معافیت از پرداخت سهم بیمه حداکثر پنج نفر کارگر است، تصریح کرد: با اصلاح این قانون و افزایش تعداد معافیت از پرداخت سهم بیمه اشتغالزایی هم رونق پیدا میکند و تولیدکننده تعداد کارگران خود را افزایش میدهند.
وی با اشاره به اینکه وامهای بسیج سازندگی بسیار به تولیدکننده کمک میکند اما مبلغ آن باید از ۱۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون تومان به یک میلیارد تومان افزایش یابد تا تولیدکننده هم بتواند در راستای تولید و اشتغالزایی موثر عمل کند.
*ایجاد صندوق ذخیره اصناف کمک به تولیدکنندگان
این تولیدکننده همدانی بیان کرد: برای جلوگیری از سوءاستفادها بسیج سازندگی میتواند بجای پرداخت تسهیلات مالی وسایل و تجهیزات مورد نیاز تولیدکنندگان را در اختیار آنها در اختیار قرار دهد و با تعهداتی از فروش تجهیزات جلوگیری کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه راهاندازی صندوق ذخیره و یا تعاونی حمایتی ویژه اصناف امتیاز مثبت برای حمایت از اصناف میباشد، از مسئولان خواست برای ایجاد و راهاندازی این تعاونی و صندوق اقدام نمایند، خاطرنشان کرد: این صندوقها میتوانند وام ازدواج یا وام برای جلوگیری از ورشکستگی ارائه دهند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، بسیج سازندگی به عنوان یکی از نهادهایی که برای توسعه اجتماعی و اقتصادی در ایران تشکیل شده است، نقش مهمی در اشتغالزایی ایفا میکند.
در سالهای اخیر بسیج سازندگی علاوه بر فعالیتهای عمرانی با تمرکز بر توسعه مناطق کمبرخوردار و تکیه بر توان داخلی، توانسته است تأثیر مثبت و قابلتوجهی در بهبود شرایط اشتغال در کشور داشته باشد.
بسیج سازندگی با راه اندازی صندوق ذخیره اصناف میتواند به تقویت تولید داخلی و حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط کمک کند.
دولت هم میتواند با ارائه مشوقها و تسهیلاتی برای افزایش صادرات محصولات تولیدی، از جمله کاهش تعرفه برای محصولات صادراتی یا ارائه زیرساختهای حملو نقل بینالمللی، فراهم کردن دسترسی بهتر به بازارهای داخلی و بینالمللی از طریق ایجاد نمایشگاهها و رویدادهای تجاری و سادهسازی قوانین و روندهای اداری مرتبط با راهاندازی و توسعه کسب و کارها، از جمله ثبت شرکتها و اخذ مجوزهای لازم از تولیدکنندگان و اشتغالآفرینان حمایت کند.
∎