علی قرهگوزلو در گفتوگو با میزان، درباره کسب مدال ارزشمند نقره رقابتهای اسنوکر قهرمانی جهان در کشور قطر اظهار داشت: برای کسب آمادگی لازم در ۱۰ روز منتهی به رقابتهای قهرمانی جهان در آکادمی بیلیارد مارکت که دارای میزهای مسابقات جهانی است، اردو داشتیم و زیر نظر کامران شهلا، سرمربی تیم ملی و سایر مربیان تمریناتمان را انجام دادیم. سطح اردوهای پیش از مسابقات قهرمانی جهان و به ویژه تمرین روی میزهای استاندارد مسابقات جهانی بسیار به ما کمک و باید از تلاشها فدراسیون برای فراهم کردن بهترین شرایط در اردوها تشکر کنم.
وی افزود: در طول سال ۲ مسابقه در قاره آسیا و همچنین ۲ رقابت جهانی مختلف در رشته اسنوکر با نامهای جام جهانی و قهرمانی جهان برگزار میشود. یک ماه پیش در جام جهانی موفق به کسب مدال طلا شده بودم و خوشبختانه توانستم در مسابقات قهرمانی جهان که چهارمین و آخرین تورنمنت ملی در سال ۲۰۲۴ بود دوباره به فینال برسم، اما متاسفانه در نهایت به مدال نقره رسیدم.
مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان IBCF بالاترین سطح رقابت در بخش آماتوری است
نایب قهرمان اسنوکر جهان درخصوص روش برگزاری مسابقات قهرمانی جهان در مقایسه با سایر تورنمنتها، گفت: ما با ترکیب ۶ نفره به رقابتهای اسنوکر قهرمانی جهان اعزام شدیم و دلیل برگزاری این مسابقات در ۱۰ روز آنست که طبق فرمول برخی از اسنوکربازان با رنک پایینتر باید در بازیهای انتخابی شرکت کرده و سپس راهی جدول اصلی شوند، اما من که مدال طلای آسیا و جام جهانی را داشتم به همراه میلاد کاشانی که بین ۸ نفر برتر مسابقات قهرمانی آسیا قرار گرفته بود، بازیهایمان را مستقیما از جدول اصلی آغاز کردیم. مزینی، آزادیپور، سبزی و روشنیکیا هم نفراتی بودند که باید در دور انتخابی شرکت میکردند که در نهایت مزینی و آزادیپور موفق به صعود به جدول اصلی شدند تا تیم ملی اسنوکر ایران ۴ نماینده در جدول اصلی داشته باشد.
قرهگوزلو خاطرنشان کرد: مسابقات قهرمانی جهان همیشه در سطح بالایی برگزار میشود و کیفیت میزها، سالن، بازیکنان و ... در بالاترین سطح است، اما باید تاکید کنم این دوره از رقابتها قطعا باکیفیتترین و سختترین دوره برگزاری این مسابقات بود، زیرا تمام اسنوکربازان سرشناس و رنک بالای دنیا از جمله چین، پاکستان، هنگکنگ، انگلیس، ولز، آلمان، قبرس و قطر حضور داشتند و در واقع بالاترین سطح رقابتهای جهانی اسنوکر جهان در بخش آماتوری است.
حریف پاکستانی سابقه قهرمانی جهان و بازی در تور حرفهایها را داشت
قهرمان اسنوکر آسیا با اشاره به روند صعودش به فینال مسابقات قهرمانی جهان در قطر، اظهار کرد: شکل برگزاری رقابتهای قهرمانی جهان گروهی - حذفی بود و من پس از پیروزی ۴ بر یک مقابل رقیب هنگکنگی، در دیدار دوم برابر رقیب ولزی ۴ بر صفر به برتری رسیدم، اما متاسفانه در بازی سوم گروهی برابر حریف آلمانی شکست خوردم. در پایان دور گروهی به عنوان صدرنشین به جدول اصلی صعود کردم و پس از پیروزی ۴ بر ۲ مقابل رقیب سریلانکایی در مرحله یک هشتم نهایی با نتیجه ۴ بر یک رقیب تایلندی که سابقه حصور در حرفهایها را داشت، مغلوب کردم. سپس گوتاری از هند که پدرش سالها پیش سرمربی تیم ملی ایران بود را ۴ بر یک شکست دادم و در نیمه نهایی هم حریف قدرتمند مصری را ۵ بر صفر بردم و به فینال رسیدم.
وی افزود: در بازی فینال هم مقابل محمد عاصف از پاکستان که تا سال گذشته در بخش حرفهایها بازی میکرد و سابقه ۲ بار قهرمانی جهان را دارد، شکست خوردم. با وجود نایب قهرمانی از عملکردم در سال ۲۰۲۴ بسیار راضیام و توانستم مدال طلای آسیا، مدال طلای جام جهانی و مدال نقره جام جهانی را هم کسب کردم که هر ۳ مسابقه از سختترین رقابتهای جهان به شمار میروند.
میتوانم پس از وفایی و سرخوش سومین ایرانی در تور حرفهایها باشم
قرهگوزلو درباره پیگیری تمریناتش جهت حضور در مسابقات اسنوکر در سال ۲۰۲۵ میلادی، گفت: در ۶ ماه گذشته روزانه بیش از ۸ ساعت تمرین داشتم و واقعا نیاز دارم فعلا تا چند روز استراحت کنم، زیرا هم از نظر بدنی و هم مغزی و روانی بسیار خسته هستم. پس از این استراحت چند روزه دوباره تمریناتم را رفته رفته جدیتر خواهم کرد تا با قدرت از سال آینده میلادی در مسابقات مختلف قارهای و جهانی شرکت کنم و پرچم ایران را همیشه بالا نگه دارم.
ملیپوش اسنوکر با اشاره به رویای حضورش در تور حرفهایهای اسنوکر جهان، گفت: قطعا آرزوی هر اسنوکربازی در نهایت حضور در تور حرفهایهای جهان است و من هم تلاش میکنم تا امسال مثل حسین وفایی و امیر سرخوش بتوانم به عنوان سومین ایرانی در تور حرفهایها بازی کنم. با شناختی که از عملکرد و تواناییهایم دارم حس میکنم با حضور در تور حرفهایها فاصله چندانی ندارم و امیدوارم خیلی زود به این مهم دست پیدا کنم.
برای قهرمانی در آسیا فقط ۷۵ میلیون تومان پاداش گرفتم
قرهگوزلو با انتقاد از میزان پاداشهای اسنوکربازان در مقایسه با قهرمانان سایر رشتهها، اظهار داشت: رشته ما بسیار پرهزینه است و باید تشکر کنم از فدراسیون که باوجود محدودیتهای مالی سعی کرده همیشه بهترین شرایط تمرینی و اردویی را برایمان فراهم کند. در خصوص پاداشها اگر بخواهم صادقانه صحبت کنم برای نمونه پس از قهرمانیام در آسیا ۱۵ امتیاز پاداش تعلق گرفته که طبق آییننامه هر امتیاز معادل ۵ میلیون تومان است و در نهایت برای قهرمانی در آسیا کلا ۷۵ میلیون تومان پاداش به من تعلق گرفت. واقعا اگر همین پاداش را با بقیه رشتهها مقایسه کنید، متوجه تفاوتها خواهید شد؛ این در حالیست که بیلیارد و اسنوکر در تمام جهان جزو رشتههای لوکس و با پاداشهای مالی بالا محسوب میشود.
پاداشها و جوایز باید در حدی باشد که خستگی را از تنمان دربیاورد
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: ورزش ما المپیکی نیست، اما واقعا هماندازه همه دوستانم در رشتههای فوتبال، والیبال و ... زحمت میکشیم. امیدواریم وزارت ورزش نگاه ویژهای به بیلیارد داشته باشد، زیرا این ورزش بسیار پرهزینه است و مسلما تداوم مدالآوری اسنوکر ایران در آسیا و جهان نیاز به توجه مالی دارد. پس از انتقادم به پاداش مسابقات قهرمانی آسیا دوباره قهرمان جام جهانی شدم، اما هیچ خبری از توجه و پاداش نبود و حالا هم که نایب قهرمان جهان شدهام، فعلاً هیچ خبری از پاداش نیست، اما به آینده امیدواریم و انشالله میزان پاداشها و جوایز طوری باشد که خستگی را از تنمان دربیاورد.
انتهای پیام/