شناسهٔ خبر: 69877909 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

اعلام اقدامات هسته‌ای ایران بلافاصله بعد از صدور قطعنامه شورای حکام + فیلم

صاحب‌خبر -

بهروز کمالوندی، معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبر ساعت ۱۴ درخصوص اقدامات ایران در پاسخ به قطعنامه چهار کشور غربی در شورای حکام، گفت: همان طور که اشاره شد اقدامات جبرانی ما بلافاصله شروع شد.

وی ادامه داد: پیش از این و در جریان سفر آقای مدیرکل آژانس به ایران این مساله به ایشان گفته شده بود. حتی در جریان بازدید ایشان از مجتمع‌های غنی سازی که شاهد هزاران ماشین نصب شده و سانتریفیوژ آماده بودند، به صراحت گفته شد که همان طور که ایران به دنبال راه حل‌های تعاملی است به همان اندازه هم آماده است که روش‌های دیگری را اتخاذ و دنبال کند. 

<div id="video-display-embed-code_210024" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.khordad.news/fa/news/play/embed/409140/210024?width=400&height=300"></script></div>

کمالوندی تاکید کرد: در همین زمینه مدیرکل آژانس پیشنهاد دادند که موقتا ذخایر ۶۰ درصد بالا برده نشود تا فضایی برای تعامل ایجاد شود البته این مساله به شکلی نبود که غنی سازی در سطوح مختلف از جمله ۶۰ درصد متوقف شود. موضوعی که ما آن را با شرط و شروطی پذیرفتیم. 

معاون سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: در همان جلسه‌ای که ایشان این پیشنهاد را مطرح کردند، به آقای مدیرکل گفته شد که در صورت نیاز بلافاصله و در لحظه اقدامات جبرانی و متقابل خود را آغاز خواهیم کرد. به همین خاطر در شب گذشته و در زمانی که این قطعنامه در ساعات پایانی فعالیت آژانس تصویب شد، قبل از اینکه مسئولان (آژانس) بخواهند برگردند به آنها تصمیم ایران اعلام شد و امروز هم که روز کاری آنهاست، به کار‌هایی که باید در زمینه‌های مختلف انجام شود، پرداختیم. 

بهروز کمالوندی با تاکید بر اینکه در این تصمیم گیری جدید ایران بابت قطعنامه شب گذشته آژانس بین المللی انرژی اتمی، مهمترین حوزه‌ای که متاثر خواهد شد، غنی سازی است، تصریح کرد: ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای با انواع ماشین‌های پیشرفته بالا خواهیم برد و این در کنار افزایش سرعت تحقیق و توسعه صنعتی و دیگر اقدامات مهمی است که برای بالا بردن ضریب امنیت به کار گرفته می‌شود. 

وی افزود: به عبارتی هربار که این اشتباه را تکرار و با روش فشار به دنبال این باشند که صنعت ما را رو به عقب برگردانند، این اتفاق علاوه بر اینکه رخ نمی‌دهد در طرف دیگر تعداد کشور‌هایی که به آن‌ها رای می‌دهند، کاهش پیدا می‌کند و این مساله را در قطعنامه اخیر شاهد بودیم که رای کمتری نسبت به قطعنامه قبلی داده شد. 

معاون سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه تمام کشور‌هایی که رای ممتنع به این قطعنامه داندند مایل به صدور چنین قطعنامه‌ای نبودند، گفت: این کشور‌ها سخنرانی‌های خوبی داشتند و در تعجب هستند که چرا کشور‌های بانی روش فشار را در پیش گرفته اند. 

وی در پایان گفت: به هرحال مهندس اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران بعد از صدور قطعنامه دستورات لازم را دادند و کار به امروز نکشید و از همان شب گذشته آغاز شد. به زودی هم حتما آژانس گزارشات خود را خواهد داد و در آن مشخص می‌شود که این کار آنها باعث افزایش ظرفیت صنعت هسته‌ای ایران در حوزه مختلف شده است.